Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Uusi raportti paljastaa George Sorosin maailmanlaajuisen valta-aseman

George Soros, 2019. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) /CEU / Daniel Vegel.

”Mies verhon takana” – juutalainen George Soros – on rakentanut maailmanlaajuisen vaikutuspiirin, jonka kautta hän hallitsee suurelta osin maailman kehitystä. Uudessa julkaisussa kuvataan tämän vallan taustalla olevia mekanismeja.

Yhdysvaltalaisen Newsbustersin uusi raportti paljastaa laajan media- ja aktivistijärjestöjen verkoston, jota juutalaismiljardööri George Soros rahoittaa vuosittain miljoonilla dollareilla. Juutalaisen suurpääoman laaja maailmanlaajuinen vaikutusvalta on hyvin tiedossa, ja Soros itse on kehuskellut sillä lukemattomia kertoja. Viime vuoden aikana hän on korostanut erityisesti osallistumistaan Ukrainan konfliktiin. Yhdeksän vuotta sitten hän ylpeili avoimesti roolistaan Yhdysvaltain järjestämän Maidan-vallankaappauksen edistämisessä Kiovassa vuonna 2014 sanomalla:

”Ukrainan itsenäistymistä Venäjästä. Ja tämä perusta on pysynyt lujana siitä lähtien. Ja sillä on ollut tärkeä rooli nykyisissä tapahtumissa.”

New York Timesin haastattelussa lokakuussa 2019 Soros selitti:

”Historian kaari ei kulje omaa rataansa – sitä on taivutettava.”

Sorosin mukaan hän itse on se, joka on eniten ”sitoutunut yrittämään taivuttaa sitä oikein”.

Propagandakoneisto turmelee tiedotusvälineitä

Newsbusterin raportissa yksilöidään sadat tiedotusvälineet ja ”humanitaariset sosiaalista oikeudenmukaisuutta edistävät järjestöt”, joita Soros rahoittaa vuosittain. Siinä todetaan, että Sorosin lahjoitukset antavat hänelle ”valtavan vallan kansainvälisessä politiikassa” ja mahdollistavat yleisen mielipiteen muokkaamisen lähes kaikilla mantereilla ja monilla kielillä”.

Newsbusters listaa Project Syndicate -järjestön suurimmaksi ja merkittävimmäksi juutalaisen Sorosin rahoittamaksi propagandafoorumiksi. Se markkinoi itseään ”maailman mielipidesivustona”, ja sillä on ”maailmanlaajuinen yleisö”, johon kuuluu ”tunnettuja poliitikkoja, päättäjiä, tiedemiehiä, yritysjohtajia ja kansalaisaktivisteja kuudelta mantereelta ja yli 140 valtionpäämiestä”. Vuosien 2016 ja 2020 välillä Soros rahoitti alustaa ainakin 1,5 miljoonalla dollarilla. Tämä raha meni muun muassa seuraavien asioiden edistämiseen:

– abortti
– globaali ilmastokatastrofi
– Israelin silloisen poliittisen johdon arvostelu

Listan kärjessä Project Syndicate tekee kuitenkin tilaa Poynter -instituutille, jolle Newsbusters antaa lisänimen ”maailmanlaajuinen Sorosin tukema totuusministeriö”. Instituutti sai 492 000 dollaria saman nelivuotiskauden aikana. Näillä rahoilla rahoitettiin Poynterin International Fact-Checking Network -verkostoa, joka kokoaa yhteen 100 niin sanottua ”faktantarkastajaa”. Verkostoon kuuluu muun muassa kiistanalainen PolitiFact, ja se tekee aktiivisesti yhteistyötä suurten sosiaalisen median alustojen kanssa ”tukeakseen niiden toimintaa” – samalla kun se sensuroi vaihtoehtoisia ääniä ja mielipiteitä.

Newsbusters väittää, että nämä aloitteet itse asiassa kaventavat mielipiteiden kirjoa aborttiin, transsukupuolisuuteen ja covid-19:n liittyvissä kysymyksissä. On kysytty, mitä varakas yksityishenkilö hyötyy pumppaamalla valtavia rahasummia tällaisiin hankkeisiin. Tässä artikkelissa annettu vastaus tähän kysymykseen on, että raha antaa lahjoittajalle valtaa, mikä hieman pidemmällä aikavälillä tuottaa suurta taloudellista hyötyä.

Britanniassa toimiva OpenDemocracy-hanke sai 1 633 457 dollaria nelivuotiskaudelle 2016-2020. Sivustolla vierailee vuosittain yli 11 miljoonaa ihmistä, se julkaisee julkaisuja useilla eri kielillä, ja sen sisältöön tarttuvat useat sanoma- ja aikakauslehdet monissa maissa.

Soros ei kuitenkaan rahoita vain sisällöntuottajia. Hänen säätiönsä tukee monenlaisia ”sosiaalisen oikeudenmukaisuuden aktivisteja”, joista usein tulee ”media- ja verkkovaikuttajia”. Esimerkiksi heinäkuussa 2021 hän keräsi 100 miljoonaa dollaria radikaalin feminismin edistämiseen maailmanlaajuisesti seuraavien viiden vuoden aikana.

Rahoitusta saavat järjestöt varmistavat merkittävää uutisointia tapahtumilleen ja toiminnalleen, joita ne järjestävät Sorosin käskystä. Koko ketjussa vaikutetaan yleisön asenteisiin käsiteltyjen asioiden suhteen. Soros on nimenomaisesti ilmoittanut, että hänen tavoitteenaan on varmistaa, että ”useammat naiset, transsukupuoliset ja sukupuolidysforiset ihmiset ovat johtavissa asemissa politiikassa ja hallinnossa”.

Juutalaismiljardöörin, hänen säätiöidensä ja verkostojensa yksittäiset lahjoitukset saattavat vaikuttaa pieniltä, mutta koko verkoston, johon kuuluu lähes 300 järjestöä, taloudellisen tuen kokonaismäärä on musertava.

Miten tämä verkosto toimii?

Newsbustersin raportti sisältää monia esimerkkejä siitä, miten nämä muka ”riippumattomat tietolähteet” eivät ainoastaan julkaise artikkeleita, jotka heijastavat Yhdysvaltain hallituksen linjaa, vaan myös vaikuttavat sekä politiikkaan että Valkoisen talon virkamiesten lausuntoihin. Verkkolehden mukaan ne vahvistavat usein valheellista tietoa. Vuoden 2022 puolivälissä Joe Bidenin hallinto väitti, että huolimatta kahdesta peräkkäisestä negatiivisen kasvun vuosineljänneksestä – mikä on taantuman tekninen määritelmä – maa ei ollut vielä taantumassa.

Tämä ilmoitus seurasi välittömästi Harvardin taloustieteilijän Jeffrey Frankelin Project Syndicate -artikkelia, jossa hän väitti, että vaikka viralliset arviot viittasivat kahteen negatiivisen kasvun vuosineljännekseen, ”se ei välttämättä tarkoita, että Yhdysvallat olisi ajautunut taantumaan”. Muutama päivä sen jälkeen, kun Valkoinen talo oli kiistänyt, että Yhdysvallat olisi taantumassa, Sorosin alainen Politifact julkaisi ”faktantarkistuksen”, jossa todettiin, että Bidenin hallinto ei ollut muuttanut taantuman määritelmää, kuten väitettiin.

Newsbusters konsultoi raporttiaan varten Matt Palumboa, joka on kirjoittanut vuonna 2022 ilmestyneen kirjan ”The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros”. Hän toteaa, että ”yksi merkittävimmistä seurauksista”, joita Sorosin rahoitus ja hänen tehokas määräysvalta suurissa tiedotusvälineissä aiheuttaa, on ”suodattimen luominen, jonka läpi yleisö näkee maailman”.

Sorosin rahoilla ei valvota vain yksittäisiä uutistoimistoja, vaan myös erittäin vaikutusvaltaisten länsimaisten uutistoimistojen – kuten New York Timesin, Washington Postin, CBS:n, CNN:n ja ABC:n – toimittajia.

Newsbustersin raportissa mainitut Sorosin varat, jotka Palumbo perustelee, auttavat suojelemaan häntä kriittiseltä tarkastelulta, ”koska toimittajat näkevät hänet liittolaisena, eivät tutkimuksen kohteena”.

Palumbo väittää, että tämä vaikutusvalta tarkoittaa, että Soros ”voi luoda minkä tahansa mielipiteen mistä tahansa asiasta” – mukaan luettuna kertomus, jonka mukaan kaikki häneen kohdistuva kritiikki on antisemitismiä. Palumbo väittää, että kaikenlainen Sorosiin kohdistuva kritiikki lankeaa tämän logiikan mukaan arvostelijan itsensä syyksi:

”Jos hänestä joskus kirjoitetaan kriittisesti, esitetään, että nämä kriitikot ovat todellisia roistoja juuri kielteisen asenteensa vuoksi… ja koska tämä lähestymistapa on vasemmistolle kätevä, se menee läpi ja media uskoo sen.”

Sorosin uusin hanke

Vuonna 2020 Project Syndicate julkaisi taloustieteilijä Mariana Mazzucaton tekstin. Siinä hän väittää, että jos maailman väestö ei ole valmis hyväksymään ”vihreää talouden muutosta”, joka on laajuudeltaan todella vallankumouksellinen ja jolla on valtavia vaikutuksia ihmisoikeuksiin ja kansalaisten jokapäiväiseen elämään, tarvitaan ”maailmanlaajuisia ilmastolukkoja”. Kyseessä on täysin uusi ja tieteellisesti testaamaton käsite, jolla voidaan torjua ilmaston lämpenemistä. Artikkelissa sanotaan, että tapa, jolla eräät hallitukset ovat käsitelleet Covid-19-pandemiaa, osoittaa, että tällaiset toimenpiteet ovat täysin toteutettavissa. Mazzucato väittää:

”Maailma lähestyy ilmastonmuutoksen käännekohtaa, jolloin sivilisaation tulevaisuuden turvaaminen edellyttää dramaattisia toimia. Lähitulevaisuudessa maailma voi joutua turvautumaan jälleen sulkurajoituksiin – tällä kertaa ilmastohätätilanteen hoitamiseksi.

Näin kirjoitti kolme vuotta sitten taloustieteilijä Mariana Mazzucato, jonka tutkimusta rahoittaa kukaan muu kuin juutalainen George Soros. Samana vuonna Soros itse sanoi italialaiselle La Repubblica -sanomalehdelle, että Covid-19-pandemia on ”vallankumouksellinen vaihe, jossa mahdollisuuksien kirjo on paljon suurempi kuin normaaliaikoina” ja että ”se, mikä on tavanomaisina aikoina mahdoton ajatella, ei ole vain tulossa mahdolliseksi, vaan se on itse asiassa toteutumassa”, koska ”ihmiset ovat hämmentyneitä ja peloissaan”.

Newsbustersin mukaan tätä kirjoitettaessa on epäselvää, mitä liikettä Soros rahoittaa seuraavaksi ja mitä katastrofia hän käyttää hyväkseen – tai saa luotua – edistääkseen ideologisia ja taloudellisia etujaan.

Lähde: Nordfront

53 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Jossakin yhteydessä Soros kertoi että hänen suvussaan on paljon mielisairautta, mutta hänessä sitä ei ole havaittu.. Ja HUOM ! tämä on oikeasti hänen sanomansa lause.

Anomaster

Paljonko maksoi lääkärille siitä, että ei havaitsisi?

Ilkka

Numero ja perässä paljon nollia, näin otaksun ?

juha II

Aivan UUTTA ! ! ! uutista minulle! Tosin kyseisen häiskän mainitseminen on ollut ”ANTISEMINISMIÄ”, jota on voitu sanoa ”alan” LUKSUKSEKSI! Mutta 95% Suomen kansasta pohjois-korealaisessa propagandisessa haudutettuina uskovat, että kysessä on ITSE joulupukki. Ja ikänsä puolesta hän sitä onkin, mutta muuten kyseinen harmittoman näköinen heppuli laittaa wanhoja silmiään räpäyttämättä lihamyllyn läpi KAIKKI ne, jotka ovat ”hankalia” ja ennen kaikkea ”turhia syöjiä”.

KAIKKI ne ”KUSIPÄÄT”, jotka kotoinen YLE:mme ja muu VALTAMEDIA ovat siksi ”RISTINEET” maailman eri valtioiden johdossa. Ovat ITSENSÄ George Soroksen antamia madonlukuja esim. Yhdysvaltain ent. presidentti Donald Trumpille ja Venäjän ”pääpahikselle” Vladimir Putinille vain kaksi KAIKKEIN tunnetuinta mainitakseni.

Ja kuinka ollakkaan. Autuaat pässinpäät HURRAAVAT riemun löysät housuissa. Kun EU, WEF, SOROS USA, YK, Suomen MÄTÄ hallitus mätää presidentti”ämme” ja tietenkin valtamediaa myöten DISSAAVAT ”rinta rottingilla” kahta edm. valtiomiestä ym. vastaavia ÄLLÖKKEITÄ. TAJUAMATTA sitä, että HE umpityhmyyttään KAIVAVAT OMAA HAUTAANSA kirjaimellisesti!!!

Mutta sehän on vain mitä AIDOINTA EVOLUUTIOTA, jossa ”Tyhmän eväät ne ensin syödään!!!” LURPSIS!!!

Anomaster

Ja mihin meitä halutaan viedä?

https://www.youtube.com/watch?v=vbSaI3czvHA

Agenda 21, mutta ei ole pakko seurata mustia paimenia, parempi olla musta lammas.

stetsonlogi

Määppä tiijjä kuka johtaa ja mitä. Mutta kovasti oudolta vaikuttavaan suuntaan tuntuu useissa maissa asiat kehittyvän, ja ihmeellisesti ihan samaan aikaan. Joskus ihan terveeltä vaikuttaneet arvot käännellään nyt ympäri sen 180 astetta. Rahakin saattaa jotain roolia näyttellä kun politiikot pistävät kotimaitaan ns lihoiksi

Ilkka

Höpö höpö höpö…Ihan varmaan yksi äijä sanelee kaikesta tässä maailmassa. Toivotan lukijoille hiukan kriittistä ajattelua, mikä saattaa olla liikaa vaadittu.

Anomaster

Niitä on monta äijää, jotka touhuavat samansuuntaisesti. Toivottavasti tulevat riitaisiksi tavoitteista ja tukehtuvat omiin pulliinsa. On niitäkin vaikutusvaltaisia, jotka pyrkivät eri suuntaan. Eivät nuo voi pyöritellä maailmaa ihan miten huvittaa. Vastaankin voi pistää.

Jäitä hattuun

Nyt Ilkka kyllä sortui vähättelyssään melkoiseen tietämättömyyteen.

Pari olennaista seikkaa:

1) Aivan kuten tuossa edellä on jo huomautettu, kyse näissä jutuissa ei ole vain yhdestä äijästä, vaan tällaisia samantapaisia on useitakin. George Sorosin lisäksi mainittakoon vaikkapa Klaus Schwab ja Bill Gates.

Jokaisella näistä on jo yksinäänkin paljon enemmän vaikutusvaltaa kuin esimerkiksi Suomen presidentillä. Ja yhdessä nämä muodostavat taustaorganisaatioineen todella laajan ja vaarallisen voimakeskittymän – mitä korostaa vielä se, että tämä keskittymä ei ole minkäänlaisen demokraattisen kontrollin alla. Päinvastoin, nämä oligarkit jakelevat demokraattisesti valituille poliitikoille jatkuvasti määräyksiä siitä, miten heidän tulee toimia.

2) Mitä George Sorosin tulee, niin hänhän on miljardiomaisuudellaan luonut valtavan organisaatioryppään, joka pyrkii lobbaamaan ja vaikuttamaan eri valtioiden politiikkaan ja kääntämään sitä vasemmistoglobalistiseen suuntaan. Usein nämä organisaatiot on naamioitu hyväntekeväisyysjärjestön, tutkimuslaitoksen tai jopa yliopiston valekaapuun. (Yksi näistä Sorosin huuhaa-yliopistoistahan sijaitsi Budapestissa, mutta pääministeri Victor Orban määräsi sen poistumaan maasta – mistä vihervassarit saivat hirveän itkupotkuraivarin.)

Amerikkalainen Whistleblower-lehti julkaisi vuonna 2010 teemanumeron, jossa esiteltiin koko tämä Sorosin hämärä järjestökuvio kaikkine lukuisine lonkeroineen. Tätä julkaisua on nykyisin jo vaikea löytää, ainakin paperiversiona.

Niinpä kannattaa hankkia ja lukea tuore kirja samasta aiheesta, eli siis:

Matt Palumbo: The Man Behind the Curtain – Inside the Secret Network of George Soros (2022).

Ilkka

Minä sanoin ettei YKSI äijä tässä maailmassa sanele kaikesta. En puhunut mitään siitä paljonko muita samanhenkisiä on, ja mihin he vaikuttavat. Läpi maailmanhistorian on ollut klikkejä. Yleensä ne ovat joko valtion sisäisiä tai ulkopuolisia, mutta tavoite on sama. Maailmanvalta. Meidän tavallisten ihmisten elämään vaikuttaa niin moni tekijä niin monella sektorilla, ettei yhden Soroksen syyttäminen kaikesta ole perusteltua.

Jäitä hattuun

Mietipä vähän tarkemmin tuota kirjoituksesi viimeistä virkettä.

Jos tuo mainitsemasi ”tavallisten ihmisten elämään vaikuttaa niin moni tekijä niin monella sektorilla” puretaan osiin, huomataan että näitä tavallisen ihmisen elämään vaikuttavia asioita ovat mm:

– Maahanmuuton lisääminen ja siitä aiheutuvat ongelmat (kuten rikollisuuden lisääntyminen ja sosiaalimenojen kasvu sekä näistä aiheutuva verotuksen kiristyminen)

– Ilmastotoimet ja niiden nimessä tehdyt asiat (kuten verotuksen kiristäminen sekä bensan ja muun energian hinnan kallistuminen)

– Woke-aate ja sen vaikutus mm. sananvapauteen ja yhteiskunnalliseen ilmapiiriin sekä nuorison lisääntyviin mielenterveysongelmiin

– Ukrainan sota ja sen vaikutukset (kuten verotuksen kiristyminen, turvallisuustilanteen heikkeneminen sekä yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristyminen)

Listaa voisi jatkaa pitemmällekin, mutta ehkäpä tämä jo riittää.

Eli tajusitko idean?

Kaikki nuo edellä luetellut asiat ovat sellaisia, joissa Soroksella on ollut aivan keskeinen vaikutus. Ei toki ainoana vaikuttajatahona, mutta yhtenä hyvin merkittävänä.

Juuri nuo hänen perustamansa organisaatiot, ajatushautomot ja ”yliopistot” ovat aktiivisesti olleet joko luomassa noita kriisejä tai lietsomassa niitä entistä pahemmiksi.

Tämän ongelman laajuutta – sekä Soroksen suurta merkitystä – kuvastaa osaltaan sekin, että valtamedia visusti välttelee kirjoittamasta Soroksesta mitään muuta kuin ympäripyöreää hymistelyä.

Hyvin on tämäkin jyrä ruokittu... 🤦🏻‍♂️

”Tehyn kovaotteinen järjestöjyrä Millariikka Rytkönen ei niele kritiikkiä SDP-kampanjoinnistaan, vaihtaa puhetyyliä: ”maalitusepisodi, ahdistavaa”

Hän käypi taistohon tyrät rytkyen, ottaapi uuden asenteen ja pistääpi, tai laittaapi maahiset ojennuksehen. Maalitus ahdistaapi vain sellaista, joka ei ole koskaan maalannut.

pertsa

Onko joku vielä sitä mieltä, että kasaarit eivät hallitse länsimaita? Mc Mafia on levinnyt myös Suomeen ja on turha olettaa ettemmekö ole osa tätä suurta teatteria!

Juha

Kyllä jos Ukrainan sodasta haluaa vihollisen löytää niin jäljet johtaa sylttytehtaalle. Ja Suomessa tosiaan näitä sylttytehtaan juoksupoikia ja tyttejä riittää ym hyödyllisiä idiootteja.

Ilkka

Putin ei syntynyt sylttytehtaalla vaan Leningradissa. Nyt hänen uusin ihme-aseensa, ilmapallot ovat leijuneet ukrainan taivaalle. Todennäköisesti Kiinassa länsimaisen halpatyövoiman tuottamat pallot, kelpaa länsivastaiseen sotaan venäläisenä innovaationa. Voi sitä hetkeä kun putinin valta nyrjähtää nutulleen, on se noloa kun on ensin jauhanut vievänsä vapautta länteen ja joutuu lopulta eristyksiin lännen pakottamana. Ai niin, Japanikin lupasi ukrainalle muutaman miljardin avustuksen, kuka veisi rahaa putinille yhtä avokätisesti. Vuhledarissa ja Bahmutissa juostaan rannatonta aroa kädet leveillään eikä saavuteta mitään. Yksi pikkuriikkinen pommi dronesta pudotettuna vie autuaamille aroille aina kaksi tai kolme puna-armeijan rekryyttiä. Yksi, arviolta muutaman tuhannen euron arvoinen improvisoitu paukku tuhoaa 5.5 miljonaa maksaneen BMP-3:n, joita onkin jo kasaksi asti peltojen kupeessa. Millähän putin mahtaa sotansa voittaa, ei ainakaan rahalla eikä kaluston määrillä. Sotilaiden motivaatiokin tuntuu haihtuvan kuin usva keväiseen aamuun. Tätä tapahtuu joka päivä, siis joka päivä.. Vaikka ukraina olisi tuhonnut yhden vaunun / vuorokausi, niitä olisi kohta se 365 menossa sulattoon, ja todellinen luku on suunnilleen kolme tai nelinkertainen. Ei riitä vennään pojan tuotantokapasiteetti korvaamaan edes menetyksiä. Terminator, minkä piti olla mullistava sotakone, on yhtä helposti tuhottavissa koska se perustuu yhä T-72 vaunun konseptiin. Osuma ja kaput..

ike

Kaikki on toteutumassa, koska ”ihmiset ovat hämmentyneitä ja peloissaan”. Ei muutos niin vaikeaa ole. Lopettakaa olemasta hämmentyneitä ja peloissanne, ei siihen ole mitään suurempaa syytä kuin ennenkään.
Lopettakaa huutelu siitä että ”koronakriisi” tai energiakriisi oli hyvin hoidettu, ne hoidettiin alle kaiken arvostelun. Taitaa mennä talousihmisillä ja tilastonikkareilla vuosi jos toinenkin ennenkuin tiedetään kuinka huonosti.
Alkakaa ajatella omilla aivoillanne.Tyhjäntoimittajat (ja ennenkaikkea ulkomaille rahan jakajat) vain hallinnosta ja politiikasta pois niin kyllä se siitä tokenee.

Ilkka

Olen samaa mieltä kanssasi. Ihmisen ajattelua voi ohjailla vain jos he itse siihen antavat tilaisuuden. Juuri tästä syystä lopetin jo aikoja sitten TV:n katselun, ja sanomalehtien aktiivisen lukemisen. Vuosi 2020 oli viimeinen pisara. Korona, korona, korona, korona, tuhansia kuolee viikossa, sekunnin altitus on kuolemaksi, variantteja on kymmeniä, mutta, meillä on lodullinen sanoma, Marin pelastaa suomen, hänen systemaattinen ja analysoiva käytöksensä antaa meille toivoa, lässyn lässyn lää..

Anomaster

Informaatio mitä vastaanotamme vaikuttaa käsityksiimme maailmasta ja tapahtumista. Jos informaatio on takapuolesta, on meidän käsityksemmekin takapuolesta, vaikka itse uskoisimme, että tiedämme totuuden.

Tämä ei koske ainoastaan sorospoppoon misinformaatiota, se koskee minkä tahansa lähteen misinformaatiota. Turhan moni kuvittelee, että koska valtamedia valehtelee, ovat vaihtoehtoiset media sitten automaattisesti totta.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka

Vaihtoehtoiset mediat kirjoittavat usein aiheesta joka sivuaa jotain valtamedian viestintää. Toisinaan lukuelämys on nautinnollinen, ja joskus siitä paistaa läpi ihan samanlainen tarkoitustakuisuus kuin valtamediastakin. Siitä huolimatta on hyvä että vaihtoehtojakin on tarjolla. Arvostan sitä että joku viitsii nähdä vaivaa ja tuoda eriävän mielipiteen asiaan, siitähän keskustelut oikeasti syntyvät. Ongelmallista on, ettei ne joiden toivoisi lukevan myöskin vaihtoehtoista tarjontaa, koskaan lue sitä. Tai jos lukevat, ei haluta ajatella sanoman sisältöä. Vaikuttaminen silloin kun lukijakunta koostuisi sekä että ihmisistä ja mielipiteistä, olisi tehokkaampaa. Vaikka nyt vertaan puoluelehtiä vaihtoehtomediaan, ajatuksena on että liian moni jo alunperinkin samaa mieltä oleva tartuu aiheeseen, ja kritiikin osuus jää pois. Se on vähän tuuleen huutamista kun lukijat ovat jo valmiiksi samaa mieltä artikkelin sisällöstä, ja automaattisesti omivat tarjotun informaation.

Aikoinaan joku sanoi että aina pitää lukea myöskin vastapuolen näkemys, jos ei muusta syystä niin siksi, että tietää kuinka siellä ajatellaan ja mikä on strategia vastapuolen aatteen läpiviemiseksi. En suoraan sanottuna usko että vihersosialistien puolella vaihtoehtoiset mediat ovat suurta lukuhalua innostavia, aivan samalla tavalla kuin minä en esimerkiksi lue vihreiden tarjoilemaa tietoa. Luen hätäisesti sen mitä Ohisalo tai joku muu sanailee, mutta varsinainen aatteen sisältö jää pohtimatta. Otan siis ennakoasenteen tiettyihin teeseihin ja luotan siihen mitä itse kuvittelen järkeväksi. He eivät tällöin vaikuta lopputulemaan kirjallisessa muodossa, kuten ei hekään omaksu vastapuolen näkemyksiä olipa ne miten hyviä tahansa. Se paljon kaivattu mutta vähän toteutuva dialogi katoaa.

Anomaster

Minä luen monesti sellaistakin tiedontarjontaa, josta olen eri mieltä, vaikka vähän inhottaisikin. Pidän hyvänä järkyttää omaa käsitystä, koska sillä tavalla kokeilee käsityksensä kestävyyttä. Se voi jopa vahvistaa omaa käsitystä.

Meillä on kyllä tapana valita tiedon lähteet samoin kuin limpparit: haluamme jotain mikä maistuu hyvältä.

Ilkka

Jos jostain saisi vielä aidon Pravdan sen ehkä jaksaisin kahlata läpi, siinähän oli vain neljä sivua. Sanoma oli vähäisestä sivumäärästä riippumatta niin sakeaa, ettei edes ensyklopedia kykenisi vastaavaan.

Jäitä hattuun

Nämä vihersosialistien omat mediathan ovat viime aikoina vähentyneet merkittävästi.

Syy tähän on varsin raadollinen: niille ei ole enää tarvetta, koska ”riippumaton” valtamedia on alkanut hoitaa niiden tehtäviä. (Peräti 85 % valtamedian toimittajista lukeutuu vihreiden, vasemmistoliiton tai demareiden kannattajiin.)

Kuvaava esimerkki on Vihreän Langan ilmestymisen lopettaminen. Lehti kävi julkaisijalleen tarpeettomaksi, koska Helsingin Sanomat hoitaa saman tehtävän yhtä hyvin – tai itse asiassa jopa vielä tehokkaamminkin.

Ilkka

Hesari toimii edottomasti paremmin, sillä sen levikki oli jo silloin suurempi. Kun valtalehti kääntää kelkansa suosimaan jotain, se tekee saman minkä YLE tekee verotuksen muodossa. Rahastaa agendalla mitä sen ei pitäisi lainkaan tyrkyttää, ja siitä huolimatta voidaan rinta rottingilla kertoilla satuja puolueettomasta julkaisusta joka tarkistaa faktat. Uutiset ovat sana sanalta juuri sitä mitä SDP / Vihreät / Kokoomus haluaa ilmaista.

ESS:n ( Etelä – Suomen Sanomat ) sivuilla luki aikoinaan näin. ” ESS on poliittisiin ja aatteisiin sitoutumaton, sanomalehtimiesliiton jäsen ”.. Niin, ja sanomalehtimiesliitto oli yhtä kuin Kokoomus. Se siitä puolueettomuudesta.

Jäitä hattuun

Juuri tämän vuoksi vihervasemmisto – ja sittemmin globalistit laajemminkin – ovat nähneet erityisen paljon vaivaa ottaakseen tiedonvälityskoneiston hallintaansa. (Tämähän on kulttuurimarxilaisten toimintaohjeissakin aivan perusasia.)

He tietävät, että suurin osa ihmisistä uskoo automaattisesti kaiken – tai ainakin lähes kaiken – mitä sanomalehdessä tai tv-uutisissa kerrotaan.

Ottamalla nämä tahot omaan hallintaansa he saavat niistä tehokkaan apuvälineen oman propagandansa levittämiseen.

Suoraa tuputusta

On tullut mieleen sekin, että joku taho pyrkii pakkosyöttämään ideologiaansa keskustelupalstoillakin. Tämä ainakin 10 vuotta toiminut propagandakone pyrkii mokutukseen https://keskustelu.suomi24.fi/t/17750255/onko-japanin-esimerkki–onnistuneesta-maahanmuuttopolitiikasta#comment-119259534

ike

On se kumma että kun katsoin tuota linkkiä alkoi tulla aikamoista roskaa koneelle. Ehkä joku ei halua että katson tuota. Voihan se olla omakin kone . Täytyy tarkistaa. No aina vaivaa noiden veijareiden touhuista.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
Eetee

Niitä ei saada pois koska tämän jahven valitun firma laskee äänet.

ike

Olet perusasioiden äärellä. Vaalien rehellisyyden lisäksi pitäisi alkaa huomioida myös rakenteellinen korruptio, siinä suomi varmasti kuuluu kärkeen. Kaikenlaisilla hyväveliverkostoilla on aivan liikaa valtaa, ei sitä kai täysin voi estää, mutta joku tolkku pitäisi silti olla. Kauppapaikkojen osto joillakin hallintoneuvoston paikoilla tulisi lopettaa, kuten moni muukin asia. Katsokaa vaikka alennuksia joita nämä ”hallitusammattilaiset” saavat. Myös korruption rikosoikeudelliset seuraamukset pitäisi saada ajantasalle.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
Anomaster

Suomessa vallisteva hyvä-veli-systeemi on korruptiota ja se on kansan etuja vastaan. Monesti se on suorastaan kansalta varastamista.

Jäitä hattuun

Tätä taustaa vasten onkin mahdollista päätyä seuraavaan johtopäätökseen:

AINA kun joku rupeaa selittämään, että Suomi on ihan tutkitusti yksi maailman vähiten korruptoituneita maita, tämä kertoo siitä että kyseinen henkilö on:

– joko täysin tietämätön
– tai itsekin pahasti korruptoitunut, kun valehtelee aivan avoimesti

Mitään muuta selitystä tuollaisille puheille ei voi olla kuin nuo edellä mainitut.

Kun siis taustaksi muistamme pari olennaista seikkaa:

1) Suomessa ylivoimaisesti yleisin korruption muoto on juuri tällaisten hyvä-veli-verkostojen esiintyminen ja niiden häikäilemätön hyödyntäminen.

2) Korruptiolistauksia laativa Transparency International ei ota tätä hyvä-veli-systeemiä ollenkaan huomioon laskelmissaan, vaan on keskittynyt ainoastaan kaikkein yksinkertaisimpaan korruption muotoon eli suoraan lahjontaan. Niinpä Suomi saadaan aina näyttämään näissä vertailuissa todella hyvältä, koska tätä meillä yleisintä korruptiomuotoa ei oteta edes mukaan koko tarkasteluun.

Anomaster

Osaavat ne muuallakin maailmassa hoidella hyvä-veli-systeemillä varoja sopiville vastaanottajille, joten vaikea sanoa, että onko Suomi vähiten korruptoitunut tai ei, mutta helppo sanoa, että Suomi on liian korruptoitunut ja siihen pitäisi tulla loppu.

Joissain maissa olen havainnut, että jos haluaa taloon vesiputken, on syytä maksaa kunnan virkamiehille sopiva summa, että sen saakin joskus. Sitten se kyllä käy nopeasti. Se on sitä suoraa lahjontaa. Muuten samaiset hoitelevat verovaroja toinen toisilleen bisneksinä. Esim. reippaasti ylihintaisina tuotteina, jotka maksetaan verovaroin.

Aikoinaan Espanjassa asuessani rakensivat asuinkyläni lähellä junarataa yhteen pikkukaupunkiin, mutta se kesti ja kesti. Kysäisin taksikuskilta, että miksi tuo käy niin hitaasti. Kuski kertoi mielipiteenään, että poliitikot ehtivät saamaan enemmän lahjusrahoja, kun homma etenee hitaammin.

Anomaster

Ei ne ihan mitä tahansa voi tehdä ääntenlaskennallekaan. Jos kansa äänestää ja suosii todella reippaalla pulueita, jotka tekevät muutoksen, ei sitä voi enää väärentää. Joku raja siinäkin on. Tosin Yhdysvalloissa on mennyt läpi sellainenkin, että vaaleissa on voittanut joku demokraatti, josta kovin moni äänestäjä ollut edes kuullut. Siellä on oikeuslaitoskin demokraattien hallussa aika pitkälle ja siksi on vaikea saada oikeuden apua.

Jos menee liian pahaksi, voi kansa käydä käsityönä poistamassa eduskunnan ja antaa kenkää demlatuomareille. Kansalla on oikeus hallinnon suhteen. hallinnolla ei ole mitään oikeuksia kansan suhteen. Pitää muistaa, että perustuslain mukaan valta kuuluu kansalle ja eduskunnassa on kansanedustajia, ei kansanhallitsijoita.

Ilkka

Ajatuksena sana kansanedustaja on toki hieno. Mutta edustaako henkilö kansaa, vai ainoastaan kansanedustajan puolesta vannovaa vähemmistöä ? Eduskunnassa ei ole ainuttakaan henkilöä joka edustaisi koko kansaa tai mielipidettä. Siellä edustetaan yhtä aatetta johon on sitouduttu. Tätä taustaa vasten esimerkiksi väittämä ” Sanna Marin on KOKO suomen valitsema pääministeri ” kuulostaa naurettavalta. Eihän kukaan edes äänestänyt marinia pääministeriksi, hänestä tehtiin sellainen kun Rinne siirrettiin piippuhyllylle. Ohisalo ei edusta kansaa millään tavalla, hän edustaa vain vihreiden agendaan luottavia jne. Parempi määritelmä olisi puolue-edustaja joka toimii niiden kansalaisten hyväksi mitkä kannattavat hänen näkemyksiään.

Anomaster

Kun eivät ne kovin hyvin edusta edes sitä kansanosaa, joka niitä äänesti. Itseään ja puoluettaan kyllä edustavat.

Jotta kansanedustuslaitos olisi toimiva, pitäisi edustajien ajatella aina koko kansan etua, siis miten kokonaisuus tulisi muotoilla, jotta kansan todellinen etu tulisi huomioiduksi ja politiikka olisi kaikin puolin reilua kaikille kansanosille.

Kun ajetaan vain jonkin ryhmän etua, tai paremminkin kuviteltua etua, sorsitaan muita ryhmiä ja kampitetaan naapureita. Sillä tavalla heikennetään yhteiskuntaa, eikä reilusta pelistä ole tietoa. Poltiikka onkin sekavaa sössimistä, jota aina vaalien aikaan koetetaan selitellä oman puolueen osalta hyväksi ja luvataan vaalien jälkeen vielä parempaa.

Politikot ovat selvittävinään ongelmia, mutta tosiasiassa he ovat itse merkittävin ongelma.

Ilkka

Muista aina ettei virkamies tee koskaan virhettä, he ovat virheettömiä. Tämä tsaarin-ajan perintö elää ja voi hyvin mikä on monet kerrat todistettu.

Varmaan muistat Väyrysen lauseen, mitä hän vastaisi toimittajalle kun tämä kertoi että ” Herra kansanedustaja, te olette sanoneet että olette aina oikeassa.” Mihin väyrynen vastasi, ” En minä niin ole sanonut, minä sanoin etten ole koskaan väärässä.”

Lallukka

Olen jo vuositolkulla tiennyt, että soros on naruista vetelijä, tosin tuon ylä/alapuolella itse s–tana. Noh, eiköhän aika kohta korjaa…

Anomaster

On valitettavan sitkeähenkinen, mutta kuka tietää, ehkä sen perilliset olisivat vielä pahempia.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
ike

Pahuudella ei ole ylärajaa.

Ilkka

Mutta paheiden summa on vakio.

ike

Niinhän ne sanovat. Olen kyllä havainnut tiettyä kumulatatiivista kehitystä.

Anomaster

Aina voi pistää pahemmaksi 🙂

Ilkka

Matti Nykästä lainatakseni, ” Nuorena kipsa käännettävä.” Tämä vitsi syntyi silloin kun nykänen kävi pöllimässä R-kioskilta keppanaa ja jäi kiinni. Poliisille hän oli sanonut ettei ole vienyt olutta vaan psyykenlääkettä. Ahdistus painoi päälle, jota arkisemmin sanotaan kohmeloksi mutta mitäs muotoseikoista.

ike

Urheilu on, en nyt tiedä pitäisikö noin sanoa mutta, yksi aikamme epäjumalista. Siis ojasta allikkoon. Täytyy nyt vielä toistaa että en ole kovin uskonnollinen ihminen. Kuten moni tietää.

Pitäsköhän itsekin perustaa tällainen 'säätiö'..?

Ajatelkaa, että esim. 100milj. viidessä vuodessa radikaaliin äärifeminismiin! Tuolla summalla saa jo paljon kaakatusta.

Ilmankos näitä kaikenmaailman ”yleihyödyllisiä” verovapaita säätiöitä perustetaan, jonka tilinpäätöstiedot eivät myöskään ole julkisia. Ja sitten vaan lypsetään soroksia ja julkisia (veronmaksajien) rahoituskanavia.

Runtiti-pou

Onko nyt siis Ukrainan asia hylättävä, jos Soros on sen puolella? Ilmeisesti tämä Ukraina-juttu oli syy koko jutun julkaisemiselle? Olisihan tuosta paremminkin mahdollista kertoa

Juha

Heh, jos Soros, Schwab, Biden, Marin, Macron, Stubb ym juoksupojat ja tytöt ovat jotakin mieltä niin eihän se tarkoita että he ovat automaattisesti väärässä.. eihän

Mutta.. war is a racket (sota on huijaus/vedätys)

https://www.president.gov.ua/en/news/pislya-zavershennya-vijni-amerikanskij-biznes-mozhe-stati-lo-80561

”We have already managed to attract attention and have cooperation with such giants of the international financial and investment world as Black Rock, J.P. Morgan and Goldman Sachs”

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Juha
Mikä k. yrvänsyylä...!

Pikavippityttö ministeri tyrkyttää itseään nousevine kurkineen ja avonaisine kaula-aukkoineen reittä pitkin EU-klubin huippupalkkaisiin jobeihin muhkeine kulukorvauksineen meidän veronmaksajien rahoilla! Suomelle todella typerällä OTA 1, MAKSA 3 -miljardien eurojen sopimuksella EU:n hunajapurkki aukeaa tytölle, jolla ei kokemusta, kompetenssi eikä substanssiosaamista talousasioissa. Ei todellakaan mitään vastuullista eikä kestävää valtiotalouden hoitoa. 40.000.000.000 otettu lisää velkaa eikä loppua näy!

Tytön EU-suhmurointi piilokorruptiota, pitäs asettaa tutkintaan isänmaan petoksesta!

Runtiti-pou

Macronhan haluaa tasapeliä sodassa

Anomaster

Listamasi poppoo on lähinnä väärässä, myös Ukrainan suhteen, mutta se väärä on heidän motiiveissaan.

Ukraina ansaitsee avun ja vapautensa, sitä ei noiden kieroutuneet motiivit poista.

Ei Ukrainan pidä alistua Venäjän alusmaaksi ja ukrainalaisten lakata olemasta sekä venäläistyä vain siksi, että sorospoppoolla on jostain syystä haluja estää Venäjää voittamasta.

En minäkään luopuisi itsenäisyydestäni, jos joku kaistapää kuvittelisi, että minun itsenäisyyteni säilyminen olisi hänen mielestään edullista.

Nationalisti

Kyllähän tämä tiedossa on, ei ole mitään ”demokratiaa”, ”itsenäisiä valtioita”, ”vapaata lehdistöä”, ”korruptoimattomia poliitikkoja”, eikä ”riippumatonta pankkijärjestelmää”.
Näitä kaikkia hallitsee pieni ja juureton kansainvälinen klikki ja sen klikin valta-asema pitää saada ajettua alas.

otto suni

Totuuden ymmärtäminen on erittäin vaikeaa myös tällä saitilla kommentoiville ja siksi kasaarimafia pystyy niin helposti ajamaan ihmiset pelkotiloihin kuten piikitetäviksi, uskomaan ilmaston muutokseen, sekä saamaan heidät sotapsykoosiin!
Sorokselta eräs toimittaja kysyi vuosia sitten hänen suhdettaan S–tanaan ja Soros vastasi, hän on töissä minulle! Eurooppalaisen pankkijärjestelmän horjuttaminen 80/90-luvun vaihteessa oli eräs Soroksen mestaroimia operaatioita ja Ahtisaaren saaminen nöyräksi oppipojakseen Suomesta!

Jussiboy

On se hyvä, että on tuollaisia ”valveutuneita ” kansalaisia, jotka tietävät salatut agendat ja jotka eivät sorru seuraamaan muuta kuin omaa tien vieressä kulkevaa polkuaan. Eivät sorru kaiken maailman hömppään.