Eurooppa Politiikka

V4-maat tukevat yhdessä perheitä

Kuva Visegrád Post.

Visegrád-ryhmän (V4) neljä maata Unkari, Puola, Tšekki ja Slovakia ovat perustaneet perheystävällisen koalition torstaina pidetyssä videokonferenssissa.

Uuden koalition syntymisestä kertoi Unkarin perheasiain ministeri Katalin Novák torstaina.

– Euroopan sydämessä on kumppanuus, joka asettaa perheet etusijalle. Emme etsi vastauksia väestörakenteen haasteisiin maahanmuutolla vaan tukemalla perheitä, Novák sanoi.

Perhekonferenssin järjesti V4-puheenjohtajavaltio Puola, ja konferenssiin osallistuivat Unkarin Katalin Novákin lisäksi Marlena Malag Puolasta, Milan Krajniak Slovakiasta ja Jana Malacová Tšekin tasavallasta.

Katalin Novák. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.

Novák korosti, että V4-maiden yhteisenä tavoitteena on, että nuoret voivat saada niin monta lasta kuin haluavat, ja että taloudelliset esteet eivät saa estää perheen perustamista.

– Unkarissa tuemme sitä tosiasiaa, että jos joku ajattelee perhettä, se tarkoittaa hänen kunnioittavan esivanhempiaan ja että hän tuntee olevansa vastuussa jälkeläisistään, eli ajattelee pitkäjänteisesti, Novák sanoi.

Hän korosti, että naisille olisi annettava mahdollisuus sovittaa yhteen työ- ja perhe-elämä eikä heidän tarvitsisi valita näiden kahden välillä. Novák korosti, että ensi vuonna Unkarissa perhetukeen osoitettu rahamäärä on kolme kertaa suurempi kuin vuonna 2010, jolloin nykyinen konservatiivinen hallitus tuli valtaan.

– Olemme ottaneet käyttöön tuen lasten hankkimista varten, kodinperustamisohjelman, ja nostamme päivähoidon tukea 1. heinäkuuta alkaen. Vuodesta 2022 alkaen alle 25-vuotiaat vapautetaan henkilökohtaisesta tuloverosta, kun taas neljä lasta kasvattavat äidit saavat vapautuksen tuloverosta, mutta voin mainita myös lastentarhojen rakentamisen, hän sanoi luetellessaan hallituksen saavutuksia.

Novák mainitsi myös, että Unkarissa tehdyn kyselyn mukaan nuoret eivät ole asettaneet aikatauluja suunnitellessaan perhettä, ja vastaavanlainen tutkimus olisi koordinoitava Visegrád-valtioiden kesken. Se olisi avain jo toimivan yhteistyön parantamiseksi entisestään.

– Seuraamme V4:ssä toistemme hyviä käytäntöjä; esimerkiksi Puolassa nuoret nauttivat jo vapautuksista henkilökohtaisesta tuloverosta, vaikka tämä tarkoittaa hieman vähemmän vapautuksia kuin Unkarissa ensi tammikuusta alkaen, Novák sanoi.

Lähde Remix.

Tilaa
Ilmoita
guest
15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

mba dissertation writing services https://helpon-doctoral-dissertations.net/

trackback

msc dissertation help https://dissertations-writing.org/

trackback

quality dissertation help https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

leeds university dissertation help https://help-with-dissertations.com/

trackback

dissertation help service london https://dissertationwriting-service.com/

trackback
trackback

igt video slots free play https://411slotmachine.com/

trackback

free slots no downloads https://download-slot-machines.com/

trackback

super lucky casino slots https://beat-slot-machines.com/

trackback

charles town races

trackback

fortnite weapon slots https://slotmachinesforum.net/

trackback

dnd level 6 spell slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

what slots pay the most https://candylandslotmachine.com/

trackback

las vegas world free slots https://2-free-slots.com/

trackback

1tarpaulin