Eurooppa Politiikka

V4-maiden ja Britannian ministerit neuvottelivat Budapestissä vapaakauppasopimuksesta

Vasemmalta Slovakian valtiovarainministeri Peter Ziga, Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond, Unkarin ulko- ja valtiovarainministeri Péter Szijjártó, Puolan varapääministeri ja valtiovarainministeri Mateusz Morawieck, Tsekin varakauppaministeri Vladimir Bartl. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.
Visegrad-maiden valtiovarainministerit ministerit ja Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond keskustelivat Budapestissä torstaina 14. syyskuuta Brexitin jälkeisestä vapaakauppasopimuksesta.

Unkarin ulko- ja valtiovarainministeri Péter Szijjártó sanoi, että jos Britannia ja EU epäonnistuvat saamaan aikaan tyydyttävää sopimusta, Britannian ja EU:n välistä kauppaa säänneltäisiin sen jälkeen WTO:n (World Trade Organisation) säännöillä, mikä ei ole toivottu lopputulos.

Hänen mukaansa V4-maat – Unkari, Tsekki, Puola ja Slovakia – valmistautuvat yhdessä mahdollisiin ongelmiin ja taloudellisiin haasteisiin Britannian lähtiessä EU:sta vuonna 2019.

”Olisi koko Euroopan etujen mukaista kiihdyttää vapaakauppasopimusneuvotteluja, ja tulee välttää lopputulosta, missä sellaisia sopimuksia Britannian kanssa ei synny. Tällöin Britannia laatisi sopimuksia muiden suurten talousalueiden kanssa, mikä huonontaisi EU:n kilpailukykyä entisestään,” Szijjártó painotti.

Unkarin hallitus

  • 6
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset