Eurooppa Politiikka

V4-maiden sisäministerit sopivat suojaavansa EU:n ulkorajoja

Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus.

V4-maiden sisäministerit sopivat, että EU:n ulkorajoja täytyy suojata Schengen-alueen turvallisuuden takaamiseksi.

V4-maiden sisäministerien kokouksessa ministerit päättivät, että V4-maat antavat apua Schengen-alueen ulkorajojen suojaamisessa kaikille asiaan liittyville maille.

Kokoukseen osallistui Unkarin sisäministeri Sándor Pintér,  Slovakian sisäministeri Robert Kalinák, Puolan sisäministeri Mariusz Blaszczak sekä Tsekin varasisäministeri Jiri Novacek.

Unkarin sisäministeri Sándor Pintér sanoi, että jos ulkorajojen suojaaminen epäonnistuu, Schengen-alue ei tule pysymään entisenlaisena.

Sisäministeri Pintérin mukaan siirtolaiskriisi vaatii asianmukaisia toimenpiteitä, toisin kuin Euroopan unionin nykyiset riittämättömät ja väärät toimenpiteet, joiden vuoksi kaikki päästetään sisään ja jaellaan EU-jäsenmaihin.

Sisäministerit myös tarkastivat läpikotaisin EU-komission ehdotuksen Schengen-alueen rajojen suojaamisesta ja päättivät laatia yhteisen julkilausuman asiantuntijoiden lausuntokierroksen jälkeen.

Sisäministeri Pintér muistutti, että EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusohjelman hyväksyneet jäsenvaltiot ovat epäonnistuneet omissa odotuksissaan, sillä turvapaikanhakijoita lopulta sijoitettiin jäsenmaihin huomattavasti vähemmän kuin mihin maat olivat sitoutuneet.

Pintérin mukaan turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusmekanismit eivät ratkaise ongelmia, vaan tarvitaan muunlaisia ratkaisuja.

Sisäministeri sanoi myös, että V4 on toiminut ja tulee toimimaan lakeja noudattaen valvoessaan Schengen-alueen ulkorajoja, sillä sopimus määrittelee yksityiskohtaisesti rajojen suojaamista koskevat yksityiskohdat.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa