Eurooppa Maahanmuutto

Vaarallinen turvapaikanhakija on osoittautunut myös kalliiksi – Krefeldille jo lähes 300 000 euron kustannukset tänä vuonna

Kuva Pixabay.

Krefeldissä Düsseldorfin lähellä on eräs turvapaikanhakija tullut kaupungille erittäin kalliiksi. Vaarallisena pidettyä miestä vahtii kaksi turvamiestä vuorokauden ympäri. Kustannukset ovat 42 000 euroa kuukaudessa. Kaupunginjohto valittelee, ettei asialle toistaiseksi voida mitään. Mies oli myös otettava vastaan kun Krefeld sijoituspaikaksi osoitettiin.

Aiemmissa vastaanottokeskuksissa jo vaaralliseksi osoittautunut mies saapui Krefeldiin viime vuoden lopulla, kertoo RP Online. Valvonnasta aiheutuneet kustannukset maaliskuusta heinäkuun loppuun ovat olleet 42 000 euroa kuussa. Yhteensä kuluja tähän mennessä on aiheutunut 270 000 euroa. Sen lisäksi kaupunginraati eli valtuusto hyväksyi lisäyksiä vuoden loppuun 104 000 euroa.

Asian esittelystä vastuulliset ylipormestari Frank Meyer ja raatimies Philibert Reuters eivät voineet muuta kuin esitellä lisämenot. Asia ei herättänyt raadin piirissä ihmettelyä. Vain sitoutumaton raatirouva Ruth Brauers hämmästeli suuria kustannuksia.

Kaupunginkamreeri Ulrich Cyprian myöntää, että kustannukset ovat korkeat. Kaupunki ei voi torjuakaan sijoitettavaa henkilöä. Lisäksi kaupunki on vastuussa kaikkien keskukseen sijoitettujen ja työntekijöiden turvallisuudesta.

Esille on noussut kysymys, eikö riittäisi yövalvonta, jonka kustannukset olisivat kolmasosa nykyisestä. Tähän tarvittaisiin ainakin uusi uhka-arvio. Myös toivotaan Nordrhein-Westfalenin osavaltion osallistuvan kustannuksiin.

  • 922
    Shares