Eurooppa Rikos

”Vääräuskoisen” murha Saksassa: Valtionsyyttäjä nostaa syytteen turvapaikanhakijaa vastaan

Kuva Pixabay.

Heilbronnin valtionsyyttäjä on nostanut murhasyytteen 27-vuotiasta turvapaikanhakijaa vastaan. Tämä tappoi eläkeläisnaisen ilmeisesti uskonnollisista syistä.


Pakistanilaismiestä syytetään tunkeutumisesta toukokuun puolenvälin paikkeilla 70-vuotiaan eläkeläisnaisen kotiin ja uhrinsa kuristamisesta. Miehen mukaan kyse oli ”hänen katsantokannaltaan vääräuskoisen ihmisen tappamisesta”, ilmoitti Heilbronnin valtionsyyttäjä.

Turvapaikanhakija varasti kyllä myös rahaa ja arvoesineitä, mutta samalla hän jätti jälkeensä arabiankielisiä kirjoitusmerkkejä mm. uhrin makuhuoneen kaapin seinään. Erästä uskontotieteilijää pyydettiin analysoimaan kirjoitusmerkkejä. Merkkien monitulkintaisuuden takia käännöstyö osoittautui syyttäjän mukaan vaikeaksi tehtäväksi. Tästä huolimatta tutkijat katsovat tapauksella olleen uskonnollisen rikosmotiivin.

Asiakirjojen mukaan mies on kotoisin Pakistanista ja hän oli tullut Saksaan vuonna 2013. Hän on tällä välin esiintynyt useilla eri henkilöllisyyksillä ja on poliisin tuntema uhkailujen ja omaisuusrikosten vuoksi. Viimeksi hän oli rekisteröitynyt erääseen Öhringenissä sijaitsevaan turvapaikanhakijakeskukseen. Yleisen syyttäjän mukaan mies sai toukokuussa 2016 oleskeluluvan. Syytetty kiistää teon.

Junge Freiheit

  • 80
    Shares