Kotimaa Rikos

Vaasassa puukottamalla kunniaansa puhdistaneen irakilaismiehen hovioikeudessa saama tuomio jää voimaan

Kuva Pixabay.

Vaasan hovioikeus korotti Vaasassa vaimoaan puukottaneen irakilaismiehen tuomiota ja koska mies ei saanut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, hovioikeuden määräämä 8 vuoden vankeustuomio jää voimaan.

Vaasassa Sepänkyläntiellä sijaitsevassa Vamian Sampo Campuksessa tapahtui 2. lokakuuta 2018 puukotus, jossa opiskelijana oleva maahanmuuttajamies puukotti opiskelijana olevaa maahanmuuttajanaista koulun tiloissa. Nainen vietiin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa ja hän selvisi henkeä uhanneesta tilanteesta.

Tekijä, irakilainen 50-vuotias Ali Rashid Majeed Majeed, tuomittiin vuoden 2019 alussa Vaasan käräjäoikeudessa 5 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Pahoinpitely ja laiton uhkaus tapahtuivat vuoden 2018 tammikuussa, jolloin Ali uhkasi tappaa naisen. Ali oli myös pahoinpidellyt ja kuristanut naista.

Miehen ja naisen välinen avioero oli tullut voimaan kuukautta ennen veitsi-iskua.

Kunnianpuhdistus

Ali oli tapon yrityksen aikana lyönyt entistä vaimoaan kasvoihin sekä iskenyt tätä veitsellä seitsemän kertaa ylävartaloon sekä niskaan.

Veitsi-isku johtui kunnianpuhdistuksesta. Ali oli kokenut tulleensa häpäistyksi muiden arabimiesten silmissä, sillä Alin mukaan vaimolla oli ollut miessuhteita avioliiton aikana.

Ex-vaimon mukaan Ali oli naimisiin mennessään halunnut vain ruoanlaittajan itselleen. Nainen kuvaili käräjäoikeudessa Alia mustasukkaiseksi. Ali oli myös haukkunut vaimoaan huoraksi, likaiseksi naiseksi ja sanonut tämän olevan häpeäksi koko perheelle.

Hovioikeuden korotettu tuomio jäi voimaan

Vaasan hovioikeudessa Maheed tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Mies pyysi valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, mutta lupa jäi saamatta ja hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Majeed ja hänen vaimonsa olivat saapuneet Suomeen Turkin kautta muutama vuosi ennen puukotusta ja saaneet oleskeluluvan Suomesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit