Kolumnit

Vähän paremmille ihmisille

Kuva Pixabay

Hei sinä vähän parempi ihminen, se jolla on vähän parempi maailmankuva ja joka on vähän enemmän tiedostava ja väreilee ihanasti Meillä on Unelma-konserteissa.

Hei sinä maailmanhalailija, joka vertailet tofujen välillä, mikä olisi eniten tiedostavin ja eettisin merkki tarjota luomuviinin kanssa, vähän paremmin tiedostaville kanssaihmisillesi, jotta voitte yhdessä fanittaa toisianne kuinka paljon parempia ihmisiä olette, kuin kaikki menneet sukupolvet yhteensä.

Teillä on vähän paremmat mielipiteet ja vaaditte vähän parempia pyöräilyreittejä Helsingin ydinkeskustaan ja kannatatte kenties Vihreitä, koska se on vähän paremmin tiedostava puolue ja on paljon parempaa olla vihreä kuin sininen (no, se on totta).

Teillä on vähän tiedostavampi huumorintaju, sellainen että on soveliasta pilkata ainoastaan persuja ja rajakkeja – ja erityisesti Donald Trumpia, koska teidän vähän parempi Hillarynne hävisi Putinin trolleilla ja teidän vähän parempi maailmankuvanne sai siitä sellaisen kolhun, ettei se hälvene tällä vaalikaudella.

Te, jotka haluatte koko maailman tänne meille Suomeen, te, jotka haluatte pitää rajat ja sossupiikin auki aivan kaikille. Oletteko ajatelleet sitä ihanaa monikulttuurista, vähän parempaa maailmaanne yhtään pidemmälle? Tai ylipäätään, tiedostattekohan sittenkään yhtään mitään?

Oikeasti te olette vain äärimmäisen pinnallisia ja itsekeskeisiä, pilalle hemmoteltuja äidin pikkukullannuppuja, joille rankinta on ollut jäädä hymytyttö-palkinnon ulkopuolelle. Te ette välitä tosiasioista, te elätte fantasiamaailmassa. Fantastisen älykkään, upean, charmantin ja seksikkään, psykologian professori Jordan Petersonin mukaan olette ideologian uhreja, jotka toitottavat samaa monotonista julistustaan, niin, että jokaisen edustajanne esittämän monologin (dialogiin ette kykene) tietää jo etukäteen.

Te olette pahimman luokan fasisteja, jotka haluatte kieltää oman utopianne vastaiset mielipiteet ja olette mielenosoituksissa sananvapauden rajoittamisen puolesta. Te olette vähän enemmän pihalla kuin kaikki menneet sukupolvet yhteensä.

Minä olen vain rasistinatsi, vihapuhuja ja Perussuomalainen, mutta olen ollut huolissani maailman tilasta jo hyvin pitkään, silloin kun te vielä olitte ala-asteella ja ajoitte apupyörillä. Esimerkiksi olen kuullut maailman merien muovipyörteistä jo ainakin 15 vuotta sitten ja ollut äärimmäisen huolissani meriemme ekosysteemien romahtamisesta. Fukushiman 2011 ydinvoimaonnettomuuden radioaktiivista jätettä vuotaa edelleen Tyyneen valtamereen. Japanin viranomaiset ovat myöntäneet asian. Tyynenmeren alueella on viime vuosina tapahtunut massiivisia kokonaisten kalapopulaatioiden massakuolemia aina Australiassa asti. Oletteko huolissanne asiasta? Te luette enintään artikkelin, jossa itketään että onkiminen pitäisi lopettaa koska ahveneen sattuu. Välimeren pelätään muuttuvan pelkäksi saastemereksi, josta kuolee kaikki elollinen. Vaikka tofu on ihanan eettistä ja tiedostavaa syötävää, maapallon väestö tulee kärsimään ennen näkemätöntä nälänhätää kalakantojen romahtaessa.

Haitissa tapahtui katastrofaalinen maanjäristys alkuvuodesta 2010. Käytännössä lähes koko pääkaupunki Port-au-Prince tuhoutui kokonaan. Välittömästi kuoli yli 200 000 ihmistä ja tapaus vaikutti välittömästi ja pitkällä aikavälillä, ja edelleen, yli 3 miljoonan ihmisen elämään. Haitiin kyllä virtasi tiedostavuutta ja vähän paremmat ihmiset lahjoittivat vähän paremmille hyväntekeväisyysjärjestöille kymmeniä miljoonia dollareita. Kaikki vähän paremmin tiedostavat ihmiset kävivät patsastelemassa Haitissa, osoittaen omaa hyvyyttään katastrofin keskellä. Sitten Haiti unohtui, koska tuli muita maanjäristyksiä ja katastrofeja.

Haiti on edelleen raunioina. Hyväntekeväisyysjärjestöt eivät ole saaneet mitään aikaan. Tänään oli sattumalta uutisissa, että brittiläisen Oxfamin (hyväntekeväisyysjärjestö) työntekijät ovat ostaneet seksiä katastrofin jälkeen haitilaisilta. Oxfamia on kielletty toimimasta maassa.

Vaaditteko koskaan haitilaisia pakolaisiksi maahamme? Miksi ette?

Nepalin maanjäristys 2015 oli 7,8 momenttimagnitudin maanjäristys, joka tapahtui Nepalissa 25. huhtikuuta 2015. Järistyskeskus oli noin 80 kilometrin päässä Kathmandusta, maan pääkaupungista. Järistys oli magnitudiltaan Nepalin historian voimakkain yli 80 vuoteen. Monelta vaikutukseltaan huhtikuun 2015 maanjäristys oli Nepalissa vertailukohtana käytettyä vuoden 1934 järistystä tuhoisampi.

Vuoden 2015 maanjäristys vaati jälkijäristyksineen yli 8 900 kuolonuhria ja vaikuttaa YK:n mukaan yli kahdeksan miljoonan ihmisen elämään. Kaikkiaan 2,8 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa. Yli 1,8 miljoona on jo saanut jonkin verran ruoka-apua. Yli 500 000 rakennusta on tuhoutunut ja yli 260 000 rakennusta on vaurioitunut. Joissain piirikunnissa 90 prosenttia rakennuksista on tuhoutunut. Toukokuun 12. päivän jälkijäristyksen jälkeen vakavasti vaurioituneeksi luokiteltiin 14 Nepalin kaikkiaan 75 piirikunnasta. (wikipedia)

Nepalin katstrofin jäljiltä paikalliset hyväntekeväisyysjärjestöt myivät orvoiksi ja kodittomiksi jääneitä lapsia ja nuoria seksiorjiksi ja orjiksi Intiaan ja Lähi-itään.

Vaaditteko koskaan nepalilaisia maahamme turvapaikanhakijoiksi? Miksi ette?

Miksi ette halunneet Krimin sodan jaloista reilua 30 000 ukrainalaisnaista, vaikka 20-40-vuotiaita, turvapaikanhakijoiksi ja pakolaisiksi maahamme? Eikö olisi tasa-arvon, feminismin ja kaikkien upeiden vähän paremmin tiedostavien oppienne hengen mukaista auttaa tasapuolisesti aivan kaikkia?

Oletteko aivan varmoja, että autatte oikealla tavalla oikeanlaisia ihmisiä, halutessanne tänne ihmissalakuljettajien ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kuskaamia ihmisiä, jotka eivät pakene mitään sotaa, luonnonmullistusta ja nälänhätää, vaan haluavat vain parempaa elämää meidän verovaroin tuetusta sosiaalijärjestelmästämme. Teidän mielestänne kaikkia on autettava. Muttette te itsekään auta kaikkia. Te autatte vain sellaisia ja sellaisella tavalla, että näytätte itse vähän paremmalta teidän vähän paremmin tiedostavien kanssaidioottienne silmissä. Te ette auta ketään. Suomessa on omastakin takaa köyhiä, sairaita, asunnottomia, eriarvoisuus kasvaa, tuloerot räjähtävät, kansa jakautuu kahtia. Koska te ajatte kansan kahtia. Te ette auta edes omianne, te tuhoatte tämän maan.

Tulevaisuudessa, kun tänne todella rynnii miljoonia ihmisiä kaikkialta, pitäkää ovenne avoimina ja toivottavasti tofua riittää.

Menneetkin sukupolvet ovat yrittäneet pelastaa maailmaa, jotkut lähtivät kibbutseille ja hyväntekeväisyystyöhön kehitysmaihin, mutta se oli nuoruuden vaihe, kunnes huomasivat ettei koko maailmaa voi pelastaa. Tai ettei se ole yksittäisen ihmisen tai edes kansakunnan tehtävä. Maailman pelastaminen vaatisi maailmanlaajuista yhteistyötä. Koska tätä kaikkea saattaa pyörittää koneisto, joka haluaa vain tehdä mahdollisimman paljon fyrkkaa – kuten hyväntekeväisyysjärjestöt, ihmissalakuljettajat tienaavat jo paremmin kuin huumekauppiaat ja turvapaikanhakijoilla tehdään miljardibisnestä EU:n mandaatilla, saattaa olla että se maailmanpelastaminen jää vain haaveeksi.

Sehän on haave. Te elätte utopiassa.

 

(julkaistu alunperin fb-seinälläni 14.6.2018.)

  • 318
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset