Kotimaa Rikos

”Vaihtelentyttö” sai alaikäiset lähettämään itselleen seksuaalisesti paljastavia kuvia Snapchatissa – 49-vuotias lastensuojelun työntekijä tuomittiin seksuaalirikoksista

Kuvat: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 / Tiia Monto ja Pixabay / CC0.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut lastensuojelussa työskennelleen miehen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja niiden yrityksistä ehdottomaan vankeuteen.

Oikeus katsoi vuonna 1974 syntyneen Jarno Olavi Ulkuniemen syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun, 10 lapseen kohdistuneeseen seksuaaliseen kajoamiseen, kolmeen yritykseen kajota lapseen seksuaalisesti, kahteen törkeään lapseen kajoamiseen ja yritykseen korvauksen tarjoamisesta nuoreen kohdistuvasta seksuaalisesta teosta.

Seksuaalinen ahdistelu kohdistui Ulkuniemen kanssa samassa työpaikassa työskennelleeseen täysi-ikäiseen henkilöön, muut rikokset alaikäisiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Tapauksen ratkaisi kolmen tuomarin kokoonpano, joista yksi jätti eriävän mielipiteen useiden syytekohtien osalta.

Saalistaja työskenteli lastensuojelussa

Suuri osa rikoksista liittyi siihen, että Ulkuniemi käytti Snapchat-sovellusta yhteydenpitoon lasten kanssa ja taivutteli nämä tekemään seksuaalisia tekoja sekä lähettämään itsestään kuvia ja videoita.

Osa teoista tapahtui kasvotusten, jolloin uhrit olivat lastensuojelulaitoksen asiakkaita, joita Ulkuniemi oli kohdannut työssään.

Tekoaikaan 15-vuotias tyttö kertoi pelanneensa korttia miehen kanssa lastensuojelulaitoksen huoneessaan sen jälkeen, kun mies oli kysynyt häneltä, mitä pornoa uhri katsoo ja miten tyydyttää itseään.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen teko täytti lapseen seksuaalisen kajoamisen tunnusmerkistön.

Myös toinen yksikössä asuneista uhreista oli tekoaikaan 15-vuotias. Uhrin mukaan mies tuli yöllä juttelemaan hänen kanssaan ja muun muassa kehui hänen silmiään ja tarjoutui viemään uhrin autoajelulle.

Mies sai myös uhrin puhelinnumeron ja lähetti tälle seksuaalissävytteisiä viestejä, joissa hän muun muassa tarjosi uhrille 100 euroa siitä, että hän saisi katsoa tämän itsetyydytystä.

Nuorin uhri 9-vuotias

Uhrit ovat toisilleen tuntemattomia ja asuvat eri puolilla Suomea. Heidän ikänsä vaihtelee 17 ja 9 vuoden välillä.

Rikokset tapahtuivat vuoden 2023 aikana Jyväskylässä. Rikosvyyhti alkoi purkautua sen jälkeen, kun miehen toiminnasta lastensuojelussa tehtiin rikosilmoitus.

Poliisi teki kotietsinnän miehen asuntoon ja löysi hänen puhelimestaan uhrien lähettämää kuva- ja videomateriaalia.

Ulkuniemi esimerkiksi aloitti Snapchat-keskustelun 12-vuotiaan uhrin kanssa ja pyysi tätä lähettämään paljastavia kuvia. Ulkuniemi sai uhrin ottamaan kaksi kuvaa paljaasta rinnastaan, lähikuvan paljaasta sukupuolielimestään ja kuvan alastomasta vartalostaan ja lähettämään ne Ulkuniemelle.

Ulkuniemi vastasi lähettämällä uhrille kuvan alastomasta naisesta suihkussa. Ulkuniemi lähetti saman kuvan myös muille uhreilleen.

”Vaihtelentyttö” pyysi alastonkuvia

Oikeuden mukaan Ulkuniemi käytti Snapchatissa lempinimeä ”vaihtelentyttö” ja esitti olevansa 16-vuotias.

Syyttäjän mukaan Snapchatin kielenkäytössä käytetty ”vaihtelen” termi viittaa siihen, että haluaa alastonkuvia toiselta henkilöltä lupaamalla antaa itsestään alastonkuvia. Syyttäjän mukaan termi on ollut yleisesti käytössä Snapchatissa.

Ulkuniemi kiisti syyllistyneensä pääosaan rikoksista vedoten siihen, ettei hän lähettänyt kyseisiä Snapchat-viestejä.

Oikeus piti tätä epäuskottavana muun muassa siksi, että materiaalia löytyi Ulkuniemen puhelimesta ja rikoksissa käytetty Snapchat-tili oli rekisteröity hänen sähköpostiosoitteellaan. Toiseksi oikeus totesi, että osa kyseisistä videoista oli selvästi kuvattu Ulkuniemen asunnossa.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Ulkuniemen 4 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Lisäksi hänet määrätään maksamaan uhreilleen korvauksia, joiden suuruus vaihtelee 700 eurosta 4 000 euroon. Mies joutuu maksamaan myös uhrien oikeudenkäyntikulut. Yhteensä korvaukset ja kulut ovat yli 60 000 euroa.

Lähde: mtv

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Kohta alkaa varmaan valtamedia huutelemaan että tuokin nuppisairas on joku äärioikeistolainen. Samoin tekivät kun yksi nuppisairas puukotti värillistä, vaikka lopulta selvisi että ei edes kuulunut mihinkään ”äärioikeistoon”. Eli nyt kun joka valkoihoinen tekee jotain mielisairasta, hän kuuluu medioiden mukaan aina äärioikeistoon. Milloinkahan Suomi alkaisi muuttamaan rikoslakia sisältämään kemiallisen kastraation tuon kaltaisille nuppisairaille naisten ja lasten raiskaajille. Moni maa on jo alkanut suunnittelemaan tuota lakiin lisättäväksi, mutta eihän Suomi, meitä sitoo eu syöpä ”ihmisoikeuksillaan”.
Tollot reuman raatelemat sormet kun kohta pysty enää kirjoittamaankaan.

Viimeksi muokattu 25 päivää sitten by Ruoste Iskee

Uusimmat uutiset