Eurooppa Politiikka

Vaihtoehto Saksalle -puolue on poliittisen väkivallan pääkohde Saksassa

AfD:n vaalimainos vuodelta 2017. Kuva Markus Spiske / Flickr / CC BY 2.0

Poliittisesti motivoituneet iskut puolueiden toimistoja ja edustajia vastaan kohdistuvat ylivoimaisesti eniten AfD:tä vastaan, kertoo Saksan liittohallitus vastauksessaan parlamentaariseen kysymykseen. Kyseessä ovat viranomaistiedot 2019 viimeiseltä neljännekseltä. Tilanne oli samansuuntainen edelliskaudella.

Lokakuun alusta vuoden loppuun Saksassa tehtiin 112 hyökkäystä liittopäivillä olevien puolueiden toimistoihin tai tiloihin. Näistä Vaihtoehto Saksalle -puoluetta (Alternative für Deutschland, AfD) vastaan oli suunnattu 62 tapausta, joista rikospoliisin mukaan 58 oli erilaisten vasemmistolaisten tekemiä. Muihin kohdistui hyökkäyksiä yhteenlaskettunakin vähemmän.

Toimistoiskut ovat edellisestä vuosineljänneksestä kaksinkertaistuneet. Tuolloin niitä rekisteröitiin 52 kappaletta, joista 26 AfD:tä vastaan, kun puolet jakautui muiden kohdalle.

Puolueiden edustajia ja jäseniä kohtaan hyökättiin loppuvuonna 202 kertaa, kertoo Junge Freiheit. Näistä 87 kohdistui AfD:n suuntaan. Niistä 78 oli vasemmistolaisten tekosia. Vihreisiin kohdistui 42 tekoa, CDU:n ja SPD edustajiin 23 kertaa kumpaiseenkin. Linken kohdalle osui 15 tekoa.

Aiemmalla kaudella henkilöön käyviä hyökkäyksiä oli vajaat 280, joista noin 40 prosenttia kohdistui AfD:n jäseniin, neljäsosa CDU:n, kahdeksasosa SPD:n, jota hieman vähemmän vihreisiin edustajiin. Viitisen prosenttia kohdistui Linken väkeen.

Parlamentaarisen kysymyksen aloitteentekijä, liittopäiväedustaja Martin Hess (AfD) sanoi keskustelussa, että hänen puolueensa on jälleen poliittisesti motivoituneen väkivallan pääkohde. Hän huomautti, että kilpailevat puolueet ja liittohallitus ovat väheksyneet näitä hyökkäyksiä ja siten tukeneet anarkovasemmistoa. On myös edistetty Saksan poliittista jakautumista, vaikka muutoin sitä valitetaan.

Lähteet Junge Freiheit (1, 2).

  • 71
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset