Eurooppa

”Vaimoni paikka on keittiössä” – ja Merkel myhäili

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari ei halua vaimonsa kritisoivat hallituksensa politiikkaa.


– Oikeastaan hänen paikkansa on minun keittiössäni, olohuoneessani tai jossakin muussa taloni huoneessa.
– Liittokansleri seisoi Buharin vieressä kanslerinvirastossa pidetyssä lehdistökonferenssissa ja oli huvittunut.

Nigerian ensimmäisen naisen miehensä politiikkaa koskevan haastattelun jälkeen presidentti Muhammadu Buhari on osoittanut aviovaimonsa julkiselle toiminnalle rajat.

”En nyt tiedä tarkalleen, mihin puolueeseen vaimoni kuuluu”, sanoi hän perjantaina Angela Merkelin kanssa kanslerinvirastossa Berliinissä pidetyssä lehdistökonferenssissa. ”Mutta todellisuudessa hänen paikkansa on kuitenkin minun keittiössäni, olohuoneessani ja myös muissa taloni huoneissa.”

Liittokansleri seisoi vieressä ja myhäili

Aisha Buhari totesi BBC:n haastattelussa, että hän ei mahdollisesti voi tukea miestään seuraavissa vaaleissa, jos tämä ei muuta hallituksensa linjaa.

Useat Buharin tärkeisiin asemiin nimittämistä viranomaisista eivät tunne ollenkaan hallituspuolue APC:n ajamaa ohjelmaa. Buhari ei tunne suurinta osaa niistä vastuuhenkilöistä, jotka hän on nimittänyt.

Jos tämä jatkuu näin, totesi Aisha Buhari, niin hän ei tule osallistumaan mahdolliseen vaalikampanjaan. Edellisen vaalikampanjan aikana hän tuki aktiivisesti miestään.

Buhari, 73-vuotias muslimi, valittiin vuonna 2015 Nigerian presidentiksi. Hän asetti tärkeimmiksi tavoitteikseen taistelun laajalle levinnyttä korruptiota vastaan ja voiton islamististen terroritaistelijoiden Boko Haramista. Alhaisten öljynhintojen takia hänen hallituksensa on ollut kuitenkin pakko ryhtyä säästötoimiin.

Die Welt

  • 5
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset