Eurooppa Maahanmuutto

Vain yhden Välimeren matkan jälkeen Sea-Watch 3 jälleen pidätettynä Italiassa

Sea-Watch 3. Kuva Chris Grodotzki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Pelastusalus Sea-Watch 3 pystyi suorittamaan vain yhden tehtävän muutaman kuukauden tauon jälkeen. Nyt alus on jälleen pidätettynä Italiassa.

Italian rannikkovartiosto on pidättänyt Sea-Watch 3 -aluksen Sisilian Augustan satamaan. Saksalaisen avustusjärjestön alus toi 3. maaliskuuta Libyan rannikolta haetut 363 siirtolaista Augustaan. Kyseessä oli ensimmäinen tehtävä useiden kuukausien pakollisen tauon jälkeen, joka johtui Sea-Watch 3 -aluksen pidättämisestä kesäkuussa järjestetyn pelastusoperaation jälkeen.

Syytteen mukaan aluksella on ollut liikaa ihmisiä. Väitetään myös, että miehistö on tyhjentänyt öljyä Augustan satamaan. Aluksella suoritetun satamatarkastuksen aikana havaittiin myös puutteita palo- ja ympäristönsuojelutoimissa.

Berliinissä sijaitseva organisaatio ilmoitti ryhtyvänsä oikeudellisiin toimiin pidätystä vastaan.

Italian viranomaiset tarkastavat säännöllisesti yksityisiä pelastusaluksia. Sisilian Palermon tuomioistuin vapautti maaliskuun alussa tilapäisesti Sea-Watch 4 -aluksen, joka oli myös pitkään pidätettynä.

Sillä välin SOS Méditerranée -järjestön Ocean Viking odottaa Välimerellä 116 Libyan edustalta kyytiin poimitun siirtolaisen kanssa pääsyä johonkin EU-alueella olevaan satamaan.

Kansalaisjärjestöjen pelastusoperaatiot Välimerellä ovat olleet poliittisesti kiistanalaisia.

Lähde Tagesschau.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit