Kotimaa Rikos

Väitetty ”n-sana” johti rankkaan väkivaltaan – pahoinpitelijälle jo kolmas ehdonalainen

Kuva muokattu Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Pahoinpitelyn uhriksi joutuneella suomalaismiehellä oli hyvin vähän muistikuvia tapahtuneesta. Hän oli ollut kaverinsa kanssa baarissa ja sitten juna-asemalla, missä oli äkillisesti syntynyt kärhämää.

Kaverukset kävelivät asemalla muutaman metrin välein, ja yhtäkkiä kaksi etelämaalaismiestä oli toisen kimpussa.

Etelämaalaismies hyökkäsi suomalaismiehen päälle kahdesti, ja yhtä monta kertaa uhri kaatui maahan. Etelämaalainen mukiloi suomalaismiestä nyrkeillä päähän, ja pian uhri ei enää noussut ylös.

Tämä ei etelämaalaiselle riittänyt, vaan hän viimeisteli pahoinpitelyn polkaisemalla voimalla maassa makaavaa suomalaismiestä päähän. Nyt maassa makaava pahoinpitelyn uhri ei reagoinut enää mihinkään.

Koko pahoinpitelyn ajan toisen etelämaalaisen roolina oli estää pahoinpidellyn kaveria tulemasta väliin.

Kuulusteluissa etelämaalaismies väitti, että silmittömään raivostumiseen olisi johtanut ”n-sana”. Etelämaalainen myös väitti, että suomalaismies löi ensin. Päähänkään etelämaalainen ei ollut uhria polkenut.

Oikeudessa etelämaalaisen puolustus kuitenkin kaatui tilanteesta otettuun videotallenteeseen, joka osoitti suomalaismiesten version tapahtumista paikkansapitäväksi.

Vuonna 1990 syntyneen etelämaalaismiehen syyksi luettiin pahoinpitely, mistä seuraamus oli 7 kuukautta ehdollista vankeutta. Koska etelämaalainen oli tuomittu jo vuosina 2011 ja 2015 ehdolliseen vankeuteen, nyt langetettua ehdollista kovennettiin 50 päiväsakolla, mistä etelämaalaisen tuloilla kertyy maksettavaa 300 euroa.

Pahoinpitelyn uhrille etelämaalainen joutuu maksamaan 3537 euroa erilaisia korvauksia.

Uhrin oikeudenkäyntikulut  3237 euroa tuomittu joutuu korvaamaan valtiolle.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa