Kotimaa

Väitteet naisen pahoinpitelystä Itäkeskuksessa ei pitänyt paikkaansa

Saatujen tietojen perusteella voidaan päätellä, että mediassa olleet teonkuvaukset eivät pitäisi paikkaansa.


Mediassa uutisoitiin sunnuntaina 11.9.2016 Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla mielenosoituksen yhteydessä tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa saadun tiedon mukaan raskaana olevaa naista olisi pahoinpidelty ja tekijöinä rikokselle olisi ollut useita mieshenkilöitä.

Poliisista vahvistetaan, että väitetystä rikoksesta on tehty rikosilmoitus, jonka tapahtumapaikkana on nimenomaan Tallinnanaukio, ei medioissa esillä ollut vaihtoehtoinen tapahtumapaikka metroaseman lippuhallissa.

Poliisi on ollut yhteydessä kahteen asianosaiseen ja tilanteesta on ollut käytettävissä videokuvaa. Nyt saatujen tietojen perusteella voidaan päätellä, että mediassa olleet teonkuvaukset eivät pitäisi paikkaansa. Tilanteessa on ollut jonkinasteista mahdollista kulkemisen estämistä sekä tönimistä.

Asianosaisena puhutettu nainen on ilmoittanut, että hänellä ei ole asiassa vaatimuksia eikä hän ole saanut vammoja, joiden taustalla olisi tahallinen rikos. Poliisi jatkaa vielä tapahtumien tarkastelua, eikä esitutkintaa ole aloitettu. Mahdolliset päätökset asiassa tehdään myöhemmin.

Poliisin saamien tietojen mukaan täysin ulkopuoliset henkilöt ovat saaneet asiattomia viestejä tilanteen johdosta. Poliisi pyytää, että tämänkaltaiset viestittelyt syyllistämisineen lopetetaan.

  • 16
    Shares