Kotimaa Rikos Uutiset

Väkijoukkoon ajanut espoolaismies on valtiovarainministeriön virkamies ja poliittinen vaikuttaja

Kuva: Tuukka Taipale, Twitter

Helsingissä Pohjoisesplanadilla lauantaina 30.5. kello 19 aikaan 33-vuotias mies ajoi henkilöautolla väkijoukkoon. Tapausta tutkitaan alustavasti rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu. Lisäksi tässä vaiheessa tutkintaa poliisi epäilee törkeää rattijuopumusta. On mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio näytti epäillylle pysähtymismerkkiä Helenankadun kohdalla Pohjois-Esplanadilla. Syynä oli se, että poliisi pysäytti kaikki ajoneuvot kyseisessä kohdassa. Havis Amandan suuntaan oli vapun juhlinnan takia katusulku, ja poliisi ohjasi autot kulkemaan toista reittiä.

Epäilty jatkoi matkaa huolimatta poliisin pysähtymiskäskystä. Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa. Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan kuljettaja suuntasi pysäyttämisyrityksen jälkeen kohti Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteystä. Kyseissä kohdassa hänen epäillään törmänneen toiseen autoon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm.

Kuljettajan matka jatkui Aleksanterinkadulle ja siitä Unioninkadun kautta Pohjoisesplanadille. Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijaa jalkaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan asianomistaja lensi auton konepellin kautta maahan. Ensihoito saapui nopeasti paikalle.

Epäilty törmäsi osoitteen Pohjoisesplanadi 37 kohdalla useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. Epäillyn ajoneuvo pysähtyi, ja hän nousi autosta.

Pohjoisesplanadi ei ollut suljettu ajoneuvoilta, eli kuljettaja pystyi ajamaan reittiä normaalisti.

Esitutkinnassa ei ole noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen. Poliisi ei siis epäile tässä vaiheessa, että kuljettaja olisi yrittänyt tarkoituksella osua autolla ihmisiin tai ajoneuvoihin.

– Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja Lagerbohm.

Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi oli epäilty. He kaikki saivat hoitoa sairaalassa. Kaksi asianomistajaa ovat päässeet pois sairaalasta.

Epäilty on valtiotieteiden maisteri Tuukka Taipale, joka on ollut aikanaan harjoittelijana europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholalla ja hoitaa neuvottelevan virkamiehen nimikkeellä virkaa valtiovarainministeriössä. Hän on ollut Perussuomalaisten ehdokkaana aluevaaleissa 2021, mutta ei tullut valituksi.

Lähde: poliisi, Tuukka Taipaleen Twitter

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hh1488

Linnaan vaan

Pertti Lehmus

Mies on fiksu kuin Anna Kontula. Kansanedustaja-ainesta!

Antero Kokkonen

”Harkkituja päätöksiä” tämäkin!

juha II

Eipä ole ihme, että valtiontalous on päin ”väkijoukkoa”!!!

Ilmeiseti talouden syöksykierre vahvistuu kun veronmaksajia murnhataan!!!

Tavis

Tik Tok versiossa Huusi Selvästi … S..tana poistu ..Useita kertoja Ja lopussa kun poliisit saivat maahan huusi Poistui yläilmoihin ..Aamen!, että epäilempä olisiko ollut Psykoosissa kyseinen henkilö jo jonkin aikaa…:) ?

Taktinen äänestäjä

”Ajoi väkijoukkoon” ?
Valeuutinen
”Polittinen vaikuttaja” ? Missä ja miten vaikuttaa?
HALOO, nyt tyttötoimittajalta edes vähän faktoja. Vihervasemmistoako?

Antero Kokkonen

Perussuomalaisten kannatus laskee kuin lehmän häntä! Tiilenpäitä lukemaan tämäkin älykkö. Mitään lieventäviä asianhaaroja ei voi olla. Huonolla tuurilla tämäkin rattijuoppo olisi tappanut monta jalankulkijaa.

Jukka

So, so Antero! Älä tuomitse, edes ajajaa, kun et tunne. Tämä ajaja tarvitsee jotain muuta kuin tiilenpäitä.

Antero Kokkonen

Jukka,en haluakkaan tuntea häntä. Rikollinen tuomitaan rattijuopumuksesta oli sitten käyttänyt alkoholia tai muita päihteitä. Jukka ilmeisesti on päihde-myönteinen ja hyväksyy tällaiset teot.

Jason Mäkinen

Veikkaanpa että tuossa ollut mukana muutakin kun viina sen verran psykoosissa olevan tuntuinen oli kaveri pidätystilanteessa

ETM

Jospa oli uutta synteettistä huumetta suonissa mitä testit ei paljasta?

valojapäälle

Ajoi väkijoukkoon? Ei todellakaan ajanut väkijoukkoon

Jukka

Hän ei ajanut väkijoukkoon. Onneksi ihmisillä oli tuuria, kun kukaan ei kuollut. Ajaja tarvitsee apua, ei tuomiota roviolle!

keke

Nämä naurettavat persuthan on nykyään pahempia kuin muslimimatut. Muka vastustavat maahanmuuttoa, mitä sitä tyhjää, pettureiden puolue joka kanattaa EU:ta, globalismia, pridetystä ja natotusta.

Mirkku

Oudokdipa sinä perussuomalaisten ohjelman väänsit. Ainoa puolue, joka selvästi on nähnyt mihin haittamaahanmuutto johtaa. Kaahari oli aiemmin kokoomuspuolueen Eija-Riitta Korholan avustajana, eikös sitä puoluetta tässä yhteydessä mainitakaan. Oliko Linked-inin tiedoissa viimeisimmän työsuhteen kesto joulukuuhun 2021 saakka, sen jälkeen tyhjää. Ehkä sairaus vei työkyvyn jo tuolloin?

Eka Kettunen

Luotettavaksi ja tasapuoliseksi tituleeraavan median uutisoinnista päätellen tällä kertaa syyllinen ei olekaan ajoneuvo, vaan kuljettaja.

Matti

Kokoomuksen Kulta Poju kuten Stubi Ruohon voimalla Ei JAKSA JA TUOSSA LOPPUTULEMA NÄKYY PALKAT OLEVAN KOHILLAAN KU MERSALA RÖMYÄÄ JA LOPPUTULEMA VARMAAN ETTEI MONTAA EGEÄ TARTTE SAKKOA MAKSAA TOISIN KUIN TAVALLINEN PULLIAINEN NÄIN STADISSA JA JENKKI SUOMESSA

Ilkka Forsten

Persus sentään, oikein allahu akbar persu ratin takana. Mutta onneksi hän ei tehnyt sitä tahallaan, auto ” ajautui ” väkijoukkoon tai miten se nyt menikään ?

kasimir

Joo näinhän kävi Waukeshassakin, missä median mukaan auto ajoi väkijoukkoon siellä joulukarnevaaleissa – se musta kuljettajahan ei tehnyt mitään, vaan oli lähinnä autonsa uhri hänkin. Mustaa ylivaltaa kannattava umpirasistinen New Yorkin ampujakin oli median mukaan lähinnä sivustaseuraaja kun Nykin ,metrossa ”tapahtui ammuskelu”. Pyssy ammuskeli itsekseen …

No, tässä vapun tapauksessa taitaa olla kerrankin aidosti kyse mielenterveysongelmaisesta tyypistä, vaikka Hesari ja muu vasemmisto haluaakin kovasti nyt maalata kuvaa jostain kristitystä terroristimiehestä. Oikein nautitaan kun saadaan mustamaalattua persuja vaikka nyt oli oikeasti yksittäistapaus.

Miten sitä voi muuten edes tietää tässä nykymaailmassa, että oliko se kuski mies ja että huusiko edes kristittyjen jumalaa? Jeesus (Isa) on sitäpaitsi raamatullisen henkilön ohella koraanillinen henkilö ihan yhtä lailla. Tässä näkee kuinka vasemmisto menee solmuun eikä heidän logiikkansa ja (kaksois)standardinsa kestä tarkastelua.

Kata

Sama tuli mieleen.Waukeshan kuskia pestiin sillä että ”hän pakeni väkivaltaista tilannetta”..miten hitossa ne kehtaa tuota pashaa syöttää ja joo joku uskoo tosissaan.
Ja kivat pojat ”saatteli” hakkaamalla ja potkimalla Kyle Rittenhousea jota väkisten yritettiin vankilaan.Siellä oli sentään kunnon tuomari vielä.Ja onneksi 2nd amendment…

kasimir

Joo objektiivinen tiedon ja uutisten välittäminen kansalle on unohtunut medialta nykyään täysin – ja etenkin jos kyse on rotusuhteista, sateenkaariväestä tms. Rittenhouse onneksi tulee saamaan aivan julmetut korvaukset/sovittelurahat ellei ole jo saanut – kuten sai Nick Sandmankin. Siis se rasistiksi haukuttu inkkarille ”virnuillut” nuori jäbä.

Nuo kaksi tapausta etenkin, sekä nyt viimeisimpänä Elon Muskin Twitter-osto, ovat kyllä osoittaneet kuinka sairas, puolueellinen ja valheellinen tuo vasemmistolainen valtamedia osaakin olla. Siksi onkin niin hienoa nähdä, kuinka epärehellisistä uutistaloista se valheellisin ja puolueellisin, eli cnn, vetelee jo viimeisiään. Lafka, joka oli joskus muinoin hyvinkin luotettava uutistyön pioneeri ja jonka motto ”the most trusted name in news” kuvasikin melko osuvasti heidän asemaansa mediakentässä, on sittemmin menettänyt uskottavuutensa täysin – ja mikä tärkeintä – jopa liberaalienkin silmissä.

Kata

Juuripa näin.Onneksi Sandman on ollut Kyleä tukemassa ja toki isot organisaatiot koska molemmille nuorille miehille kokemus on ollut traumaattinen.
Varmaan saa rahaa Kylekin mutta tuo kaikki mitä hänellekin tapahtui…
Todellakin,cnn+ meni pohjille alle kuukaudessa….. 😀

kasimir

Älä muuta sano. Kyle oli kyllä ihan käsittämättömän reipas ja vahva! Onneksi nyt sentään saataneen tilille näitä oksettavia toimittajia, Hollywood/urheilutähtiä ja muita mustamaalaajia.
Teki niin pahaa seurata sitä koko prosessia, kun yhteisöään auttamaan tullut ja mm. tulipaloa sammuttanut 17 vuotias teini joutui ensin kokemaan sen kauhujen yön ja katsomaan kuolemaa silmiin juostessaan ja siinä asfaltilla maatessaan. Joutuu sitten vielä elämään loppuikänsä tietäen vieneensä ihmishengen (kaksi?) vaikka tietysti pakotettuna ja täysin oikeutetusti.
Kaiken tämän päälle vielä vangittuna pitäminen, rahanahne asianajaja, (se ensimmäinen) ja stressi siitä jos valamiehistö on politisoitunut tai muuten niin julkisen paineen alla, että päätyvät syyllisyyden kannalle. Ja kuin tuossa ei olisi tarpeeksi nuorelle miehelle, niin mediat ja yhteiskuntakin oli häntä vastaan – aina presidenttiä(!!) myöten. Uskomatonta Bidenilta! Tietämättömät libtardit haukkuivat Kylen rasistiksi vain koska tämä on valkoinen – vaikka ne kaikki ns. uhrit olivat valkoisia ja lisäksi hyvin iljettäviä tekoja tehneitä rikollisia. Tämän koko keissin olisi kerrankin luullut olevan kaikille ihan selvää kauraa, että kuka tässä oli hyvis ja ketkä pahiksia. Olet sitten konsu tai liberaali.
On kyllä kundi kokenut niin kovia että oksat pois. Tuli tippa linssiin kun näki hänen murtuvan siellä oikeudessa ja sittenkin vielä tämä maailmankuulu rasis… siis huippukoripalloilija LeBron jota moni nuori pitää idolinaan, haukkui itkun feikiksi! Kyllä pisti sitten vihaksi. Ja kun miettii sitäkin kuinka tästä keissistä olisi uutisoitu mikäli Kyle olisi musta! Kyle ja tämä tapaus on kuitenkin todella inspiroiva etenkin kun oikeus ja totuus voitti. Vielä kun saadaan tilille ne valehtelijat ja mustamaalaajat.

Kata

Samoin kävi minullekin kun poikaparka murtui, itki ja tärisi…käsittämätöntä on valkoisten vihaaminen.
LeBronkin kyllä märisi kun uhriutui kuten Jussie Smolletkin..surkeita ressukoita!Mikä farssi tuo Jussienkin homma aa että jos joku valkoinen olis tehny noin…
Toivotaan että nuo valehtelijat todellakin saavat maksaa!Moni noin nuori olisi hoidossa loppuikänsä tällaisten kauhujen jälkeen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Kata

Tyypillähän on selvästi megalomaaninen otsavaiva,asentokin sen kertoo.Ja voi myös olla pronomit hakusessa.
Nyt kun on ollut persujen ehdokas niin johan valtamedia saa pontta vaikka onkin ollut kokkareiden hommissa aiemmin,eikös Korhola ollut kokkari jossain välissä.Tikunnokassa on siis Korholakin…
Miten tällainen tyyppi on VM:ssa pitänyt esittelypuheenvuoroja finassiasioissa mm Perustuslakivaliokunnassa…ym ym…Onkohan Taipale-jatkumoa….

Ilkka Forsten

Päydällä olevista appeista päätellen hän on dieetillä, ja kannattaa huomata että hän käyttää myöskin kasvisruokaa, sillä maljakossa on horsmia. Kyllä siinä paino laskee kun syö viisi kourallista suklaata, ja pari roskaheinää käyttäen vihreää paitaa. Ei ollut ainakaan verensokerit alhalla kun auto lipesi rukkasesta. Nyt olisi ramadanin paikka.

Kata

Sama tuli mieleen.Tuo ruokavalio johtaa turmioon…. 😀

Pekka

Joo, alhainen verensokeri yhdistettynä päihtymistilaan aiheuttaa impulsiivista agressiivisuutta. Tyyppi lähtenyt muusissa auton rattiin ja sitten käämi kärähtänyt, kun poliisi näytti pysähdysmerkkiä. Siitä hetkestä eteenpäin kaikki toimintavaihtoehdot johtavat luottamustoimien menetykseen, joten mikseipä samalla sitten ruttaisi muutaman auton.
Onneksi ei ole enää tarvetta kannattaa PS:ää, joten ei tuokaan harmita.

Kata

Ai jaa oletko siis kokoomuksen heiniä?Tai joku muu puolue VM:ssa?Finanssinero kaikesta päätellen tämä Tuukka…miten tuollainen hyypiö edes pääsee jotain tekemään Perustuslakivaliokunnassa?Johan nuo sukat ja sandaalit kertoo ettei kaikki muumit ole kotona oli sitten mistä puolueesta tahansa. 😀

Joo ja mie kyllä kannatan persuja!Harmi vain että on niin monta uutta pientä ”konservatiivista” poppoota nykyään ja ei osata ajaa samaa päämäärää eli suomalaisten asiaa(varmaan tarkoitus niin mutta..) vaan tapellaan keskenään ja sekös naurattaa vihervassarikokkareita ja tottakai Sippiläkin on shokissa.

Minulla on kokemusta hypoglykemiasta eikä se saa ketään riehumaan joten tuo tyyppi on vaan seko.
Joo no päissään se on voinu olla.

Pekka

Ei tarvitse Kokoomusta harkita. Kannatus jatkossa sellaiselle kansalliskonservatiiviselle puolueelle tai henkilölle, joka jatkaa siitä, missä kohtaa PS ajoi ojaan.
Hypoglygemian vaikutukset ovat hyvin yksilökohtaisia. Briteissä jakavat yökerhoista lähteville suklaapatukat, vähentää katutappeluiden määrää. Suomessakin snagarikonfliktit vähenisi, jos känniääliöt muistaisi syödä jotakin ennen baariin lähtöä.

Kata

Totta on mutta suklaapatukka antaa nopean verensokerin nousun mutta lasku on yhtä nopea.Patukan jälkeen on syötävä jotain kunnolla jossa on pitkiä hiilareita.

Ja kuten sanoin,tappelemalla ja haukkumalla toisia isänmaallisia nämä porukat saavat osakseen vain pilkkaa ja naurua ja sitähän noilla hallitus-ja siipipuolueilla riittää.Ja isänmaallisten kannatus senkun laskee…valtamedia pitää siitä huolen.

Pekka

Väittäisin, että olet Kata oikeassa.
Kaurapuuro taitaisi olla se paras baari-illan balansoija…
Isänmaallinen skene on tosiaan aika hajallaan. Kenties liian monta vahvaa persoonaa samoilla apajilla. Kaipa se lopulta vaatii, että joukosta nousee joku, joka pistää porukan järjestykseen. Valtamedian taantumus on kyllä kansallinen tragedia. Sieltä ei apuja löydy. Asiat sujuisivat, kuin Unkarissa, jos valtamedia tekisi edes vähän sitä, mitä heiltä odotetaan.

miu

onko nykypäivänä kokoomuksella ja persuilla mitään eroa? mielestäni ei todellakaan ! persut voisivat lanseerata kääntötakki malliston.

Kata

Miumau 😀

vesku

Täytyy olla Melkoinen ÄLYKKÖ,,,,Olisiko alku-simat olleet liian happamia ja muikeita,,,,vai nalkuttiko nainen vieressä jotain puoli tyhjistä ilmapalloista,,,,

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa