Kotimaa Rikos

Väkivallan, veitsen ja tappouhkausten sävyttämä raiskausyritys keskeytyi, kun uhri rutisti maahanmuuttajaa sukukalleuksista

Kuva: Petri Saarela.

Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tänään tuomion rikosasiassa, jossa syyttäjä vaati vastaajalle rangaistusta pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja raiskauksen yrityksestä helmikuussa 2021 Kokkolassa.

Syyttäjän rangaistusvaatimuksen mukaan vastaaja, nimensä perusteella turkkilaistaustainen mies, teki asianomistajalle ruumiillista väkivaltaa vääntämällä asianomistajan kättä, heittämällä sohvalle ja lyömällä pari kertaa avokämmenellä päähän aiheuttaen asianomistajalle kipua ja kämmenselkään mustelman.

Turkkilainen myös uhkasi asianomistajaa vakavalla rikoksella. Asianomistajalla oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa, sillä turkkilaismies laittoi veitsen asianomistajan kaulalle ja uhkasi tappaa. Tämän jälkeen mies väkivaltaa käyttäen yritti pakottaa asianomistajan sukupuoliyhteyteen repimällä asianomistajaa vaatteista ja sanomalla, että hän raiskaa asianomistajan. Seuraavaksi mies kaatoi asianomistajan lattialle, kuristi asianomistajaa kaksin käsin kaulalta ja yritti repiä asianomistajan housuja pois.

Syytteen mukaan sukupuoliyhteyteen pakottaminen keskeytyi vasta kun asianomistaja oli purrut turkkilaista käteen, rutistanut sukupuolielimistä ja huutanut apua.

Turkkilainen kiisti kaikki häneen kohdistetut syytteet.

Käräjäoikeuden pääkäsittelyssä kuultiin asianomistajaa, turkkilaista ja yhtä todistajaa sekä esitettiin kirjallisia todisteita. Käräjäoikeus päätyi tuomiossaan katsomaan, että asianomistajan kertomus tapahtumista oli luotettava ja sen lisäksi asiassa esitettiin asianomistajan kertomusta tukevaa näyttöä niin paljon, ettei miehen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Tuomiossaan Pohjanmaan käräjäoikeus luki vastaajan syyksi pahoinpitelyn, laittoman uhkauksen ja raiskauksen yrityksen. Näistä rikoksista turkkilaismies tuomittiin 1 vuoden 2 kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahden vuoden koeajalla. Tämän lisäksi tuomittu velvoitettiin korvaamaan valtiolle todistelukustannukset, lääkärintodistuksen lunastuskulut ja rikosuhrimaksu.

Asia käsiteltiin tuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanoissa yleisön läsnä olematta, ja oikeudenkäyntiasiakirjat sekä tuomio määrättiin salassa pidettäviksi tuomiolauselmaa ja sovellettuja lainkohtia lukuunottamatta.

Lähteet Pohjanmaan käräjäoikeuden julkinen seloste ja juttulista.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit