Kotimaa Rikos

Valehtelusta kiinni jääneen demaripoliitikko ”Husu” Husseinin menneisyydestä löytyy myös petostuomioita

court justice
Kuva Pixabay.

SDP:n kuntapoliitikko ”Husu” Hussein on syyllistynyt viimeaikaisten valehtelujen lisäksi myös petoksiin.

Helsinkiläinen sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu, somalitaustainen Abdirahim ”Husu” Hussein jäi kiinni valehtelusta väitettyään jättäneensä rasistisen matkustajan moottoritien varteen. Tapahtumat osoittautuivat paikkansa pitämättömiksi, ja Hussein myönsi lopulta valehtelun. Helsingin SDP:n valtuustoryhmä erotti miehen vuoden 2020 kesäkuun loppuun saakka perustellen ratkaisuaan Husseinin valehtelulla ja epäasiallisella käytöksellä.

Hussein on Iltalehden mukaan kertonut vuonna 2015 joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi ihonvärinsä takia. Hän väitti heränneensä sairaalasta, kun häntä oli lyöty pesäpallomailalla. Sairaalassa heräämistä tai pesäpallomailalla pahoinpitelyä Hussein ei kuitenkaan mainitse elämäkerrassaan, ja Iltalehti epäileekin kertomuksen paikkansapitävyyttä.

Iltalehti kertoo myös Husseinin saaneen sakkorangaistukset Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuosina 2001, 2002 ja 2006. Kyseessä olevat kolme rikosta ovat kaikki petoksia.

Petosten kohteena ovat olleet Kela sekä Turun kaupungin sosiaalitoimi, joilta Hussein on nostanut oikeudettomasti etuuksia yhteensä lähes 10 000 euroa ilmoittamalla olevansa työtön, vaikka hän on samaan aikaan käynyt töissä.

Hussein ei ole kertonut petostuomioistaan SDP:lle, vaikka hän on allekirjoittanut kaavakkeen, jossa kysytään asiasta.

”Husu” Hussein nousi heinäkuussa 2019 otsikoihin vihapuheellaan, jolloin hän väitti kaikkien perussuomalaisten olevan rasisteja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit