Eurooppa Maahanmuutto

Välimerellä ei kuolonuhreja kansalaisjärjestöjen toiminnan hiljenemisen jälkeen

Laittomien siirtolaisten Lampedusalle hylkäämä vene. Kuva Flickr / Piervincenzocanale.
Kansalaisjärjestöjen toiminnan hiljennyttyä Välimerellä, hukkuneiden määrä on vähentynyt dramaattisesti.

SAR-toimintaa  (SAR, Search And Resque, etsi ja pelasta) suorittaneiden kansalaisjärjestöjen käytännössä lopetettua toimintansa, Välimeren siirtolaiskriisi ei ole vaatinut yhtään kuolonuhria viimeisten 20 päivän aikana, kertoo itävaltalainen Saltzburger Nachrichten.

Samaan aikaan Pohjois-Afrikasta Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten määrä on romahtanut. Vuonna 2016 elokuussa Välimeren yli Eurooppaan saapui 25 675 siirtolaista, mutta tämän vuoden elokuussa määrä oli 7 972.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (International Organisation for Migration, IOM) julkaisemien tietojen mukaan viimeisten kolmen viikon aikana Välimeren reitillä ei ole sattunut ensimmäistäkään hukkumista. Euroopan unionin ulkorajavalvonnasta vastaavan Frontexin asiaan vaikuttaa Libyan rannikkovartioston toiminta alueella.

Tänä vuonna tähän mennessä Välimeren yli pyrkiviä siirtolaisia on hukkunut 2 410 – viime vuonna vastaavana ajankohtana luku olo 3 228. Tänä vuonna tähän mennessä Välimeren yli Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten määrä on noin 123 000, kun taas viime vuonna vastaavana ajankohtana määrä oli 272 000.

On kuitenkin vielä on liian aikaista sanoa, että Välimeren siirtolaiskriisi olisi voitettu, sillä uusi reitti on avautumassa Marokosta Espanjaan. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan tänä vuonna Espanjaan on saapunut Välimeren reittiä pitkin jo lähes 10 000 siirtolaista. Määrä on jo yli kolminkertainen verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa