Eurooppa Maahanmuutto

Välimerellä toimiva kansalaisjärjestö: ”Italia esti pelastustoimet”

SOS Mediterranee Välimerellä. Kuva Flickr.
Välimerellä pelastustoimintaa suorittava SOS Méditerranée sanoo Rooman estäneen tuntikausien ajan heidän toimiaan maahanmuuttajien pelastamiseksi merestä.

Catanian satamaan saapui 421 SOS Méditerranée-kansalaisjärjestön Aquarius-aluksen lauantaina pelastamaa siirtolaista. Aluksella oli myös Lääkärit ilman rajoja -järjestön ryhmä.

Siirtolaiset olivat ylikuormatussa puuveneessä ja pulassa 24 mailin päässä Libyan rannikosta Tripolin itäpuolella. Heidän joukossaan oli 170 naista ja lukuisia lapsia.

Pelastusryhmän ammattitaito mahdollisti vaikean pelastusoperaation toteuttamisen, kertoo pelastuskoordinaattori Nicola Stalla ja jatkaa: Puuvene oli niin ylikuormitettu, että se oli hyvin epävakaa. Paniikki aluksella olisi riittänyt kaatamaan sen jättämättä kenellekään heistä mahdollisuutta pelastautua, ja joukossa oli lukuisia naisia ja monia lapsia lastitilassa.

Kansalaisjärjestön syyttävä sormi osoittaa Italiaa. Sos Méditerranée Internationalin varapuheenjohtaja Sophie Beau pauhasi sanoen Rooman estäneen tuntikausien ajan heidän toimiaan.

Tämä dramaattinen tapaus oli erittäin kova koettelemus tiimillemme, joka joutui voimattomana seuraamaan operaatioita, joissa vietiin takaisin Libyaan henkilöitä, jotka pakenivat sitä mitä eloonjääneet kuvaavat todelliseksi helvetiksi ja jota me emme ole sitten missiomme aloittamisen jälkeen koskaan lakanneet moittimasta. Sos Méditerranée ei voi hyväksyä sitä, että ihmiset kuolevat merellä, eikä myöskään sitä, että heidät kuljetetaan takaisin Libyaan, kun Libyan rannikkovartiosto pysäyttää heidän veneensä. Huolimatta nykyisistä erittäin vaikeista olosuhteista avomerellä on meidän pysyteltävä paikalla pelastaaksemme henkilöitä, jotka yrittävät paeta Libyan leirien kauhuja, suojellaksemme heitä sekä todistaaksemme näiden turvaa etsivien miesten, naisten ja lasten kokeman todellisuuden, varapuheenjohtaja Beau pauhasi.

Asiasta kertoi Il Giornale.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa