Eurooppa Maahanmuutto

Välimerellä toimiva pelastusalus Aquarius on ilman kotisatamaa

SOS Mediterranee, Aquarius. Kuva Irish Defense Forces / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Välimerellä pelastustoimia suorittava Aquarius-alus on ilman kotisatamaa menetettyään oikeuden käyttää Gibraltarin ja Panaman lippua. Alusta on syytetty väärinkäytöksistä sen kieltäydyttyä luovuttamasta Afrikasta lähteneitä laittomia siirtolaisia Pohjois-Afrikan valtioiden rannikkovartiostoille.

Lääkärit ilman rajoja – ja SOS Méditerranée -avustusjärjestöjen Välimerellä toimiva ja hallinnoima Aquarius-alus on ilman kotisatamaa. Gibraltarin otettua lippunsa pois Aquariukselta sen kotisatamaksi muodostui Panama. Nyt Panamakin haluaa ottaa lippunsa käyttöoikeuden pois, ja Aquariuksen toiminta uhkaa loppua lopullisesti, jos uutta kotisatamaa ei löydy pian.

Elokuussa Gibraltar otti Aquariukselta oikeuden käyttää lippuaan purjehduksillaan maailman merillä. Tämä aiheutti pienen katkon laivan pelastustoimintaan, ja laiva vietti tovin Ranskassa.

Syyskuun alusta alkaen alus on ollut liikkeellä Aquarius 2 -nimellä Panaman lipun alla. Panaman mukaan lipunkäyttöoikeuden poistaminen liittyy Italian valituksiin: aluksen kapteeni on kieltäytynyt luovuttamasta siirtolaisia Libyan viranomaisille.

Lähde: Welt, Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa