Eurooppa Maahanmuutto

Välimeren kautta Eurooppaan on saapunut vuonna 2019 jo lähes 65 000 siirtolaista – painopiste siirtyy Kreikkaan

Kuva Hermine Poschmann /MISSION LIFELINE / Wikimedia Commons.

Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan suuntautuvat Välimeren siirtolaisreitit pysyvät aktiivisina. Painopiste on siirtynyt Välimeren keskiosasta länteen ja erityisesti itään.

Kansainvälisen siirtolaisjärjestön (IOM) 20. syyskuuta julkaiseman raportin mukaan 63 417 siirtolaista on saapunut vuoden 2019 aikana Eurooppaan Välimeren siirtolaisreittien kautta syyskuun 20. päivään mennessä. Määrä on noin 20 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona.

Saapuneiden siirtolaisten kokonaismäärä jakautuu viiden maan välillä seuraavasti: Italia 6570, Malta 2260, Kreikka 32 767, Kypros 4926 ja Espanja 16 894.

Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä suuntautuvasta siirtolaisvirrasta 78 prosenttia suuntautui Välimeren länsi- ja itäosiin, Espanjaan ja Kreikkaan. Italian edellinen hallitus sulki maan satamat siirtolaisia tuovilta aluksilta, ja seurauksena keskisen Välimeren siirtolaisreitti on toistaiseksi hiljentynyt.

Erityisesti Kreikka laittoman siirtolaisuuden kohdemaana nousee esille, sillä maahan on saapunut tämän vuoden aikana noin 50 prosenttia enemmän siirtolaisia kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana. Espanjaan saapuneiden määrä puolestaan on laskenut noin 50 prosentilla.

Elokuun 16. päivän jälkeisenä aikana Välimeren reittejä pitkin Eurooppaan on saapunut kaikkiaan 20 000 siirtolaista, mikä tekee noin 600 siirtolaista päivää kohden.

Vuoden 2019 aikana Välimerellä on menehtynyt arviolta 953 siirtolaista, mikä on noin 52 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

UNHCR:n Välimeren tilastojen mukaan tulijoiden suurimmat yksittäiset lähtömaat olivat Afganistan, Syyria, Marokko, Kongo, Irak, Mali, Norsunluurannikko, Guinea, sekä Palestiina.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit