Eurooppa Maahanmuutto

Välimeren siirtolaiskriisin uudet painopistealueet ovat Espanja ja Kreikka – Italia on onnistunut katkaisemaan vyöryn

Kuva Pixabay.

Eurooppaan suuntautuvan laittoman siirtolaisuuden uudet painopistealueet ovat Espanja ja Kreikka. Italiaa pitkään kurittanut laiton siirtolaisuus on tyrehtynyt.

Pohjois-Afrikasta Eurooppaan suuntautuvan laittoman siirtolaisuuden painopistealue on siirtynyt Espanjaan ja Kreikkaan. Asia käy ilmi UNHCR -järjestön julkaisemista tilastoista.

Tämän vuoden aikana Espanjaan on saapunut 6 647 siirtolaista mutta Italiaan vain 349. Kreikka on edelleen laittoman siirtolaisuuden painopistealue, sillä vuoden alusta lukien maahan on saapunut 6 514 laitonta siirtolaista. Kyprokselle saapuneita on 85.

Italian kansallismielinen sisäministeri Matteo Salvini on onnistunut katkaisemaan Italiaa vuosia kurittaneen laittoman siirtolaisuuden. Vuonna 2017 maahan saapui vielä 119 369 laitonta siirtolaista, mutta vuoden 2018 aikana määrä oli enää 23 370. Laittoman siirtolaisuuden huippuvuonna 2016 maahan saapui 181 436 siirtolaista Välimeren yli.

Suurin osa tämän vuoden aikana Eurooppaan saapuneista laittomista siirtolaisista on afgaaneja, joita on 46,3 prosenttia saapuneista. Irakilaisia on 12,6 prosenttia, palestiinalaisia 11,4 prosenttia ja syyrialaisia 8,7 prosenttia saapuneista.

Kaikkiaan Eurooppaan on etelästä saapunut tämän vuoden aikana 13 595 laitonta siirtolaista, joista meriteitse 10 236 ja maateitse 3 359.

Italialaisen kansallismielisen Legan kannatus nousee

Italian sisäministeri Matteo Salvini sulki Italian satamat laittomilta siirtolaisilta kesäkuussa 2018.

– Sanon tämän kerta toisensa jälkeen: menkää minne haluatte, mutta Italiaan ette tule, Salvini ilmoitti kansalaisjärjestön operoimalle Aquarius-alukselle, joka yritti tuoda taas yhtä lastia laittomia siirtolaisia Italiaan.

Italialaiset arvostavat sisäministerin kansallismielistä politiikkaa, sillä hänen johtamansa Lega-puoleen kannatus on noussut viime vuoden vaalien aikaisesta 17 prosentista 35 prosenttiin.

95 prosenttia Italiaan saapuvista on elintasosiirtolaisia

Kansalainen kertoi viime vuonna, että Italiaan Välimeren yli saapuvista siirtolaisista vain noin 5 prosenttia on oikeutettuja kansainväliseen suojeluun. Loput 95 prosenttia on elintasosiirtolaisia.

Kun kenelle tahansa, joka väittää tarvitsevansa turvapaikan annetaan samat mahdollisuudet kuin Italian kansalaiselle käydä läpi kaikki kolme oikeusastetta, lopputuloksena turvapaikanhakija tulee viettämään Italiassa vuosikausia veronmaksajien kustannuksella odotellessaan valitustensa tuloksia jokaisesta oikeusasteesta. Sillä välin turvapaikanhakijoita täytyy ruokkia, vaatettaa, majoittaa ja antaa ilmaista terveydenhoitoa ja oikeusapua vuosien ajan.

Tästä muodostui aiemmin jopa 4,5 miljardin euron rasite Italian hyvinvointijärjestelmälle vuosittain, ja kaikki tämä oli pois Italian kansalaisten ja laillisten asukkaiden hyvinvoinnista.

  • 197
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset