Eurooppa

Valko-Venäjän diktaattori Lukašenka päästää siirtolaiset läpi Länteen: ”Näin kohdellaan saksalaisia, Saksassa työntekijöitä tarvitaan!”

Alexander Lukašenko. Kuva Venäjän hallitus / CC BY 4.0

Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukašenka on uhannut Eurooppaa ja etenkin Saksaa valtavalla siirtolaisvirralla, joka on alunperin lähtöisin muun muassa Afganistanista, Syyriasta ja Irakista.

– Emme pysäytä ketään, sanoi Lukašenka tiistaina Minskissä hallituksen kokouksessa.

Lukašenka sanoi, että ihmiset matkustavat sota-alueilta ”lämpimään ja mukavaan Eurooppaan”, ja Saksassa tarvitaan työntekijöitä. Samalla Lukašenka ilmoitti ettei enää salli tavaroiden kuljettamista Valko-Venäjän kautta Venäjälle ja Kiinaan.

– Näin kohdellaan saksalaisia. Viekööt tavarat Venäjälle ja Kiinaan Suomen kautta. Tai ajakoon Ukrainan kautta – siellä on hyviä teitä.

EU on ottanut käyttöön lukuisia pakotteita valkovenäläisten toisinajattelijoiden tukahduttamisen vuoksi ja vastauksena viime vuoden presidentinvaaleihin, joiden uskottiin olleen epärehelliset.

Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen pakotteet asettavat Valko-Venäjän kovan paineen alaiseksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on toistuvasti vakuuttanut Lukašenkalle tukeaan. Valko-Venäjä on ollut taloudellisesti riippuvainen Venäjästä pitkään ja on miljardien veloissa veloissa Venäjälle.

Etulinjassa Liettua

Liettuasta on tullut uusi laittoman siirtolaisuuden ”itäinen etulinja”. Valko-Venäjältä Liettuaan saapuvien laittomien siirtolaisten määrä nousi kahdeksankertaiseksi tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Tähän mennessä vuonna 2021 on kirjattu noin 600 tapausta ja pelkästään kesäkuussa 412 tapausta. Vuonna 2020 tapauksia oli 74 ja vuonna 2019 vain 37.

Suurin osa siirtolaisista on lähtöisin Irakista, mutta yhä enemmän myös Syyriasta, Gambiasta, Guineasta ja Intiasta.

Heidät tuotiin Liettuaan suuntautuville lennoille Bagdadista ja Istanbulista, mikä viittaa vahvasti Valko-Venäjän orkestroimaan kampanjaan.

Lähteet Welt, EU Observer.

Tilaa
Ilmoita
guest
29 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh

Kun ei länsimaissa(Suomessa) voi enää ollenkaan luottaa esimerkiksi mediaan, niin en tiedä onko toi lunkkasekko diktaattori? Jos siellä kansan suurin osa haluaa hänet presidentiksi, niin mitä se muille kuuluu?

John Quiman

Luultavasti siellä vaalit hoidetaan Neuvostoliiton perinteiden mukaan. KGB:kin toimii siellä täysillä.

Sari Saarela

Lukašenkan mukaan pakolaiset eivät edes halua jäädä Valko-Venäjälle.
Ihmiset pakenevat sota ja menevät sinne, minne heidät on kutsuttu. Eurooppa maksaa avustuksia niille jotka saapuvat sinne.” (VU 7.7)
Viimeisin lause kertoo kaiken tarvittavan näistä ”pakolaisista”…

Juukeli

Diktaattori tai ei nuo mutiaiset pitää kärrätä Amerikkaan se on pilannu Libyan Irakin ei ollu ennen tämmöstä paskaa

murre iisakki riepunen

Turha on inistä meillä työvoimapulasta, Lukasenko järjestää tekijöitä’ sinne vaan rajalle vastaan, kyyti tänne lihapatojen alati köyhtyvään maahan, paratiisin on tulijoita.

Juha 06

On pahantahtoisia johtajia ja hyväntahtoisia johtajia. Lukasenka haluaa ohjata ja välittää näitä maahanmuuttajalaumoja EU-maihin. Orban taas haluaa estää maahanmuuttajien pääsyn maahansa sitä kurjistamaan.

Kata

Näinpä…mutta kokkarimepeille Unkari on pahis jolta pitää ottaa rahoitus pois!Pietikäinen ”positiivisena”kehona ynnä pari muuta marvasaata.Niin typeriä tyyppejä!Suomen metsät menossa EU:n kitaan mutta nämä itkee kun Unkarissa väheksytään ”vähemmistöjä”…Turhakkeet!

Pasi Vello

Eikös nuo ”pakolaiset” NATO-maihin ja USA:han kuulukin ? Natohan siellä Lähi-Idässä sotia masinoi ja ylläpitää.

Kaino-Vieno Huttunen

Mutta jos nuo samat läpsyt kyörättäisiin Turkin kautta tai laivattaisiin Välimeren yli, ne olisivat rikkaus ja voimavara. Merkel hieroisi käsiään yhteen ja hokisi ”Wir schaffen das!”. Kuinka ne nyt ovat kiristämistä ja Liettua ryhtyy rakentamaan raja-aitaa Valko-Venäjän rajalle.

Minusta turvapaikanhakijaviertoihin olisi heti alusta lähtien pitänyt ottaa johdonmukainen linja. Valko-Venäjän toiminta vain paljastaa EU-politiikan heikkouden, jolla tulee olemaan jatkossakin ikäviä seurauksia.

John Quiman

Jos niitä lasketaan Eurooppaan vain siksi, että Valko-Venäjä ei niitä pysäyttele, se on EU-polititiikan heikkoutta. Suvakit ovat tietysti rajalla jo odottelemassa rikkauksia kukkaset ja tervetuloa-bannerit mukana.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Jupi

Eiköhän kohteliaisuudet ovat yhtenäiset samalla asteikolla molempiin suuntiin

John Quiman

Kyseiset siirtolaiset voi käännyttää rajalla ja lentäen tulleet pysäytetään passien tarkitsuksessa, jos ei ole tarvittavia papereita. Ilman tarvittavia papereita tulleet ovat lentoyhtiön vastuulla ja normaalin tavan mukaan lentoyhtiö on velvoitettu lennättämään ne takaisin, vaikka ilmaiseksi.

Horace Smith

Kyllä. Valko-Venäjä on turvallinen maa, ei perusteita turvapaikkahakemusten käsittelyyn.

Ilkka Forsten

Mutta vieläkään mikään kansainvälinen laki ei pakota ottamaan elitasoturisteja Suomeen. Jos Ohisalo / Marin kombinaatio yrittää tuoda porukat tänne, niin heitetään itse kukin koronamaskit nurkkaan ja sanotaan että ei näytä olevan mitään todellista vaaraa, jos köhijöitä voidaan rahdata oikein tukussa milloin mistäkin rajan yli.

Katsotaan miten pitkälle tällä hallituksella riittää rahkeet kun aletaan kapinoimaan ja jätetään niiden puheet omaan arvoonsa. Sitä paitsi koko koronavouhotus on maailmanluokan vedätys, se on ollut sitä koko ajan.

Galina Manttari

👍👍👍

Monopoli

Kun tarpeeksi pottuilee niin näin voi käydä. Ei passaa suututtaa valtiota jonka läpi tulee mm. Venäjän kaasu eurooppaan. Jos hanat ruuvataan kiinni, niin koko eurooppa jäätyy.

tulitikkutyttö

Juuri tällaisen takia Venäjä halusi suoran maakaasuputken Saksaan, raha on kuitenkin hyvä konsultti. Riikaan olisi ollut valmis öljyputki ja ympärivuoden jäätön satama, mutta silti rakennettiin iso satama Suomenlahden perukalle.
Ei Eurooppa tämän takia jäädy, Saksassa on monen kuukauden maakaasuvarasto siltä varalta että Putler tai joku muu diktaattori yhtäkkiä ei enää ymmärrä millä valtio oikeasti elää.

Galina Manttari

Ei diktaattorien myötäily koskaan mitään hyvää ole saanut aikaan. Paras vaan katkaista se mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ei taloudellista etua sen paremmin Vakovenäjälle kuin Turkillekaan. Heillä on velvollisuus huolehtia rajoistaan. Niin itsenäiset valtiot tekevät., jos ei käy niin katsotaan sitten miten asiat kehittyvät. Ovat kuitenkin aika riippuvaisia Euroopasta mutta meillä on noita idiootteja vallassa joiden mielestä kiristys on hyvä juttu.

Pahan valtakunta

Eikö E:un johto ole Diktatuuri,ovat toisensa valinneet E:un petturit.

John Quiman

Kovasti pyrkivät keskusvaltaisuuteen. Puuttuu enää politbyroon, siis komission yksinvaltaisuuden täydellistäminen.

Ru Hu

Turkki tekee samaa

Jupi

Vielä jos EU:n kiusanteko idässä jatkuu niin kohta venäjä alkaa vuotamaan afghaaneja ym rajanaapurimaalaisiaan läpi.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Jupi
Ei hätää

No varmasti Suomi ottaa nämäkin, kiitos SDP, Vihreät, Vasemmisto ja Keskustan hallituksessa. SDP kovasta haluaa myös työperäistä maahanmuuttoa.

Galina Manttari

Kun näkisi tuosta työhönperäisestä maahanmuutosta senkin joka käy töissä eikä tarvitse sen edestä vielä yhteiskunnan tukia.

Kata

Suomi mainittu…tiktaattori päättää voi jeskamandeeraa tätä touhua ympäri Euroopan mannerta.Sekopäitä riittää!
No lämmintä ja mukavaa on, totta tosiaan.

pöh

Vähän kuin musta pekka peliä, kenelle jää musta pekka? Kukaan ei sitä viimeisenä halua vaan laittaa kiertoon..

Galina Manttari

En kyllä haluaisi että se on Suomi.

Jouni S.

Samoilla linjoilla, mustia Pekkoja on täällä jo ihan riittävästi !

Jupi

Se on ikiliikkuja joka seuraa muita kunnes muutkin pysähtyy. Saisipa ne lampaan tavoin jatkaa Euroopan läpi Atlantin keskelle

Kansalaisen verkkokauppa