Kotimaa Rikos

Valkovenäläiset ryöstelivät Länsi-Uudellamaalla – Poliisi: ”suomalainen rangaistustaso ei muodosta pelotetta”

Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Kolmen valkovenäläisen miehen epäillään syyllistyneen Laajalahden Lidlissä varkauteen ja varkauden yritykseen.

Länsi-Uudenmaan poliisi on ottanut 29.10.2019 kiinni kolme miestä epäiltynä Laajalahden Lidlin varkaudesta sekä varkauden yrityksestä.

Myymäläpäällikkö oli ilmoittanut poliisille näpistysyrityksestä, jolloin epäillyt olivat poistuneet myymälästä ja menneet piiloon. Poliisi oli tavoittanut epäiltyjen auton Lidlin pysäköintialueelta.

Autosta löytyi runsaasti muualta anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä elintarvikkeita. Lidlin myymälähenkilökunta tunnisti epäillyt samoiksi henkilöiksi, jotka olivat aiemmin olleet varkaissa samassa myymälässä. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.

– Tällainen toiminta, missä Itä-Euroopasta tullut joukko suorittaa useita myymälävarkauksia lyhyessä ajassa on tavallista ja ammattimaista, kertoo rikoskomisario Matti Högman Länsi-Uudenmaan poliisista ja jatkaa: – Alhainen kiinnijäämisriski ja suomalainen rangaistustaso eivät muodosta tarpeeksi isoa pelotetta, mikä ennalta estäisi toiminnan loppumista, ja vain pieni osa näistä tapauksista tulee poliisin tietoon.

  • 386
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset