Eurooppa

Vallankumousta suurpääoman avulla: jättiyhtiö Kellogg tukee katuaktivismia

Kellogg-yhtiön nimeä kantava W.K. Kellogg -säätiö on antanut yli puoli miljoonaa dollaria avoimia rajoja ajavalle ”Musta allianssi oikeudenmukaisen maahanmuuton puolesta” (Black Alliance for Just Immigration, BAJI) -yhteisöorganisointiryhmälle, jota johtaa Black Lives Matter -liikkeen yksi kolmesta perustajasta, Opal Tometi. Black Lives Matter -liikkeen käytännössä perusti miljardööri George Soros lahjoittamalla sille 33 miljoonaa dollaria.


Kulttuurimarxilaista luokkavastakkainasettelua

Nykyisin Tometi johtaa BAJI:ia, mutta on aiemmin toiminut sen apulais- ja viestintäjohtajana. Vuonna 2006 perustettu järjestö kuvaa itsensä ”koulutus- ja kannatusryhmäksi, joka koostuu afrikan-amerikkalaisista sekä latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen mustista maahanmuuttajista.”

Hiljattaisessa videovastauksessaan Donald Trumpin valinnalle, Tometi kehottaa ”mustien, ruskeiden, alkuperäiskansojen, muslimien, maahanmuuttajien, LGBTQ-väen, [rikos]rekisteröityjen, vammaisten ja köyhien” yhteenliittymää taistelemaan Trumpin hallinnon aikaista ”väkivaltaa” ja ”fasismia” vastaan. Hän toteaa, että heidän ”on parannettava ihmisten järjestäytymisen taitoa”. Ja ”jos olet valkoinen, tehtäväsi on saada ihmisiä lahjoittamaan rahaa ja haastamaan valkoista ylivaltaa. Ja jos kuulut värillisiin, opi ottamaan meiltä suunnan.”

Avoimien rajojen vaatimista

Patrisse Cullors, Alicia Garza ja Opal Tometi ovat Black Lives Matter -liikkeen perustaneet kolme naista. Maahanmuuttoreformiryhmät ovat palkanneet heistä Garzan ja Tometin. Tometin työsuhde BAJI:in mainittiin aiemmin. Garza on johtanut POWER:ia, joka myöhemmin yhdistyi merkittävään laitonta maahanmuuttoa kannattavaan Causa Justa :: Just Cause -ryhmään.

W.K. Kellogg -säätiö antoi äskettäin BAJI:lle 450000 dollaria, mikä näyttää olevan yleisavustus ryhmän rahoittamiseksi marraskuusta 2016 vuoteen 2019 saakka. Avustuksen tarkoitukseksi on ilmoitettu:

Vahvistaa ja järjestää rotujen ja maahanmuuttajien oikeuksia ajavaa liikettä tukemalla mustien maahanmuuttajien ja pakolaisten johtamistaitoja ja asianajomahdollisuuksia

W.K. Kellogg -säätiön 75.000 dollarin aikaisempi avustus BAJI:lle oli tarkoitettu:

Syventämään ymmärrystä afrikkalaistaustaisista maahanmuuttajista sekä kansallisesta maahanmuuttopolitiikasta ja -käytännöstä tarjoamalla opetusresursseja, teknistä apua, kansalaisjohtajakoulutusta ja viestintätyöpajoja

Kellogg-yhtiö kertoi vetävänsä mainoksensa pois Breitbartilta, koska katsoi ettei Breitbart vastaa heidän ”arvojaan”. Siksi kannattaa tarkastella yrityksen arvoja BAJI:ille 525000 dollaria lahjoittaneen samannimisen W.K. Kellogg -säätiön kautta.

Terroristia ihaillaan

BAJI:in johtaja Opal Tometi on poliisin taposta tuomitun terroristi Assata Shakurin ihailija. Alla olevassa videossa Tometi yhdessä Black Lives Matter -perustaja Patrisse Cullorsin kanssa johtaa naisryhmää ”Assatan rukouksessa”, laulussa joka on yleinen vasemmistolaisten joukkokokouksissa. Cullorsin mukaan sitä käytetään jokaisessa Black Lives Matter -liikkeen tapahtumassa, aktiossa ja keskeytysiskussa.

Yllä oleva video on BlogHer -konferenssin päätapahtumasta New Yorkissa, jossa Essence-lehden vastaava päätoimittaja Vanessa De Luca haastatteli Cullorsia ja Tometia, jotka kuvailivat kunnioitustaan Shakurille, rikoksesta tuomitulle kommunistille.
Videolla Cullors kertoo yleisölle:

Näin me päätämme jokaisen kokouksen, jokaisen tapahtuman, jokaisen toiminnan, jokaisen moottoritiesulun, jokaisen ostoskeskuksen valtauksen, kuulette tämän laulun kaikuivan läpi koko tämän maan. Ja kuulette sen nyt myös muissakin maissa. Tämä on meidän rakas Assata Shakurimme, joka on ykkösenä FBI:n etsityimpien listalla. Ja hän on voimakas johtaja, joka inspiroi meitä. Monilla meistä on ”Assata opetti minua” -villapaitoja. Aloitamme kolmella toistolla kuiskaten, ja te sitten vain toistatte sen:

Velvollisuutemme on taistella vapaudesta.
Velvollisuutemme on voittaa.
Meidän tulee rakastaa ja tukea toisiamme.
Meillä ei ole muuta menetettävää kuin kahleemme.

Sanat tulevat kirjeestä, jonka Shakur kirjoitti otsikolla ”Kansalleni”, jossa hän kuvailee itseään ”mustana vallankumouksellisena”, joka ”julisti sodan rikkaille, jotka rikastuivat köyhyydellämme. Ne kertovat poliitikoista, jotka valehtelevat meille hymy kasvoillaan, sekä kaikista mielettömistä ja sydämmettömistä roboteista, jotka suojelevat heitä ja heidän omaisuuttaan.”

Shakur on sankari kommunistivallankumouksellisille hänen osallistuttua 60- ja 70-luvulla Mustat Pantterit -järjestön väkivaltaiseen ja rikolliseen haaraan nimeltään Musta vapautusarmeija. Shakur ja kyseinen ryhmä ryöstivät useita pankkeja ”vallankumouksellisena tekona” ja lopulta vuonna 1973 tappoivat valtatien pysäkillä newjerseyläisen poliisin tämän omalla aseella.

Tuomionsa jälkeen Shakur karkasi vankilasta, kun hänellä vierailleet Mustan vapautusarmeijan jäsenet ottivat aseella uhaten vartijat panttivangeiksi. Shakurin toverit kieltäytyivät auttamasta viranomaisia saamaan häntä kiinni ja hän eli maan alla joitakin vuosia kunnes pakeni Kuubaan vuonna 1984. Shakuria ovat kunnioittaneet 60-luvun radikaalit kuten Weather Underground -järjestön Kathy Boudin, joka nimesi poikansa Chesan Shakurin todellisen nimen JoAnne Chesimardin mukaan.

BLM-aktivistilla tuomio kavalluksesta

BAJI on palkannut myös toisen korkean profiilin Black Lives Matter -aktivistin nimeltään Tia Oso. Hän pääsi kansalliseen tietoisuuteen astuessaan lavalle vuoden 2015 Netroots Nation -konferenssissa ja auttaen keskeyttämään kahden demokraattipresidenttiehdokkaan esiintymiset. Ehdokkaat olivat Marylandin entinen kuvernööri Martin O’Malley sekä Vermontin senaattori Bernie Sanders.
Hänen elämäkerrassaan ei mainita, että Oso on tuomittu rikoksesta, jossa hän vei rahaa yhteisöltä jonka kanssa hän työskenteli.
Kuten Phoenix New Times raportoi:

Hän on laittanut ansioluetteloonsa työskentelynsä Arizona Citizens for the Arts / Arizona Action for Arts -järjestön liiketoimintajohtajana vuosina 2007 ja 2008. Oso teki itselleen shekkejä, teki luvattomia nostoja sekä henkilökohtaisia ostoksia järjestön luottokortilla. Oikeudelta saatujen tietojen mukaan yhteensä 11000 dollarin varkaus tapahtui vuoden aikajaksolla.

Oso häipyi työstään ilman selitystä toukokuussa 2008″ sen jälkeen kun häntä oli ohjeistettu poissaoloihin ja työtehoon liittyvissä kysymyksissä,” tiedoissa kerrotaan. Hän sai potkut, koska ei kyennyt osoittamaan työskentelyään kolmelta päivältä. Kavallus ilmeisesti huomattiin pian tuon jälkeen.

Tuolloin 27-vuotias Oso tunnusti oikeusviranomaisille käyttäneensä kavalletut varat vuokriin, automaksuihin sekä ”taloudellisen tilanteensa vakauttamiseen.”
Hän tunnusti syyllisyytensä yhteen törkeään varkauteen.

BAJI on saanut rahoitusta myös merkittävältä vasemmistolaiselta miljardöörilahjoittaja George Sorosilta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa