Kulttuuri

Valtakunnallinen itsenäisyyspäivän lipunnosto järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa ilman yleisöä

Kuva Shutterstock.

AVI:n uusien ohjeistusten mukaisesti valtakunnallinen itsenäisyyspäivän lipunnostotilaisuus järjestetään ilman yleisöä. Yleisö voi seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä Yle Radio Suomesta tai YleAreenasta.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen lipunnosto järjestetään tänä vuonna 64. kerran yhtäjaksoisesti, Suomen itsenäisyyden kunniaksi. Koronatilanteen ja sitä koskevien säädösten muututtua lipunnostoa ei voida tänä vuonna järjestää Helsingin Tähtitorninmäellä. Suomalaisuuden Liiton hallitus tämän teki tämän vuoksi historiallisen päätöksen järjestää lipunnosto Hämeenlinnassa.

Lipunnosto järjestetään 6.12.2020 klo 9.00 linnanpuistossa, historiallisen Hämeen linnan vieressä, mutta ilman yleisöä.

– Mainitsimme jo aikaisemmassa tiedotteessamme, että viranomaismääräyksiä tullaan noudattamaan tarkasti. Määräykset ovat nyt muuttuneet ja niinpä tilaisuus järjestetään ilman yleisöä, toteaa Suomalaisuuden Liiton hallituksen jäsen ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Antti Ahonen.

– Vuosi 2020 on Tarton rauhan 100-vuotismuistovuosi sekä Tarton rauhan pääneuvottelija J.K. Paasikiven syntymän 150-vuotisjuhlavuosi. Paasikivi asui nuoruutensa Hämeenlinnassa ja oli myös Suomalaisuuden Liiton hallituksen jäsen. Merkkivuoden huomioimisen kannalta Hämeenlinna on siis tässäkin mielessä hyvä paikka poikkeusvuoden lipunnostolle, toteaa Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila.

– Kokonaan valtionapujen ulkopuolelle sysätylle Suomalaisuuden Liitolle on tärkeää ja arvokasta, että Hämeenlinnan kaupunki tukee lipunnostotapahtumaa äänentoiston osalta myös taloudellisesti. Liitto on Hämeenlinnan kaupungille kiitollinen avusta, linjaa toiminnanjohtaja Juuso-Ville Gustafsson.

Perinteisen itsenäisyyspäivän lippupuheen pitää tänä vuonna puolustusministeri Antti Kaikkonen. Kuorolaulusta vastaa Viipurin lauluveikkojen kvartetti ja lipun nostosta NMKY:n Rastipartio. Tilaisuuden juontaa toimittaja Mira Stenström.

Tilaisuuden radioi YLE Radio Suomi. Tilaisuus tulee myös suorana lähetyksenä YleAreenasta. Tilaisuuden järjestää Suomalaisuuden Liitto.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa