Kotimaa Politiikka

Valtakunnansyyttäjä määräsi kaksi uutta rikostutkintaa – Päivi Räsänen: ”Tilanne on käsittämätön ja absurdi”

Päivi Räsänen. Kuva Wikimedia Commons.

Tutkintapyynnöillä sekä niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta sekä luomaan kristityille itsesensuurin ilmapiiriä, muistuttaa Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen kertoo tiedotteessaan saaneensa poliisilta tiedon, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi Räsäsen kommenteista Ruben Stillerin ja Maria Veitolan ohjelmissa. Kyseessä ovat Räsäsen kohdalla jo kolmas ja neljäs rikostutkinta.

– Olen jo kahdesti ollut Pasilan poliisitalolla kuultavana ja nyt edessä on siis vielä ainakin kaksi kuulustelua. Tilanne on mielestäni käsittämätön ja täysin absurdi.

”Yökylässä Maria Veitola” -ohjelmassa juontaja kävi Räsäsen kanssa keskustelua Raamatusta, Jeesuksen merkityksestä, synnistä ja armosta. YlePuhe-ohjelmasarjaan kuuluvassa ohjelmassa Räsänen ja Ruben Stiller keskustelivat teemasta ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”. Poliisi teki molempien ohjelmien osalta päätöksen, että ei ole syytä käynnistää esitutkintaa, koska rikosta ei ole tapahtunut.

Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen Räsäsen vuonna 2004 julkaisemasta pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”, mutta valtakunnansyyttäjä määräsi siitä huolimatta esitutkinnan. Räsäsen viime kesäkuussa julkaiseman twiitin esitutkinta on jo suoritettu ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.

– Näillä tutkintapyynnöillä sekä niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta, luomaan kristityille itsesensuurin ilmapiiriä. Samalla on vaarana, että media ja kirjoitusten julkaisijat alkavat rajaamaan joitakin keskustelunaiheita ja joitakin keskustelijoita pois, Räsänen toteaa ja muistuttaa, että pelon ja vaientamisen kierteeseen ei tule suostua.

Suomessa asuva imaami esitti homojen tappamista – ei tutkintaa

Vuonna 2013 Suomessa asuva islamilainen uskonoppinut, imaami Abbas Bahmanpour esitti Ylen ohjelmassa homojen tappamista.

Imaami totesi Suomen Uutisten mukaan suoraan, että homoseksuaalisuus on kielletty ja siitä seuraa islamilaisessa laissa, shariassa, kuolemanrangaistus. Ohjelman juontajat pyysivät vielä täsmennystä siihen, mikä on sharia-lain mukainen rangaistus homoseksuaalisesta teosta.

– Se on kuolemantuomio, Bahmanpour totesi.

Abbas Bahmanpourin lausumasta ei ole toistaiseksi järjestetty poliisitutkintaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa