Kotimaa Politiikka

Valtion Tieto – Ja Viestintätekniikkakeskus Valtori muokkaa perussuomalaisten poliitikkojen Wikipedia-tietoja

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Perussuomalaisten poliitikkojen ja kansallismielisten järjestöjen Wikipedia-kuvauksia on muokattu epäasiallisesti jo pitkään IP-osoitteesta, joka kuuluu Valtion Tieto- ja Viestintätekniikkakeskus Valtorille.

Wikipedia on Internetissä julkaistava ilmainen vapaan sisällön ”tietosanakirja”. Wikipedian sisältö on vapaaehtoisten kirjoittama.

Vastikään tuli ilmi, että muun muassa perussuomalaisten kansanedustajan Jani Mäkelän Wikipedia-kuvausta on muokattu epäasialliseksi. Kohta ”Poliittiset näkemykset ja toiminta” on muutettu muotoon ”Mäkelän keskeiset pseudopoliittisen jankutuksen teemat ovat maahanmuuttokriittisyys ja EU-vastaisuus.” Ylioppilaaksi Mäkelän mainitaan valmistuneen ”säkällä”.

Omituiseksi asian tekee se, että muutokset on tehty Turussa sijaitsevalle Valtion Tieto – Ja Viestintätekniikkakeskus Valtorille kuuluvasta IP-osoitteesta.

Samasta Valtorille kuuluvasta IP-osoitteesta 46.30.132.232 on tehty vuosien mittaan virka-aikana myös monia muita epäasiallisia muutoksia kansallismielisten poliitikkojen tai poliittisten järjestöjen Wikipedia-kuvauksiin.

Valtion Tieto – Ja Viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa oman kuvauksensa mukaan valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja.

Kuva Valtori.

Valtorin palveluksessa on noin 1300 henkilöä eri puolilla Suomea 30 toimipisteessä.

  • 1.7K
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi