Kotimaa

Valtion Tieto – Ja Viestintätekniikkakeskus Valtorin ylläpitämästä verkosta muokattiin perussuomalaisten poliitikkojen Wikipedia-tietoja – Valtori on informoinut asiakastaan

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

– Olemme informoineet ko. asiakasta, joka rekisterinpitäjänä päättää mahdollisista jatkotoimista, Valtion Tieto – Ja Viestintätekniikkakeskus Valtori kertoi twiitissään 18. marraskuuta vastineena Verkkolehti Kansalaisen uutiseen.

Verkkolehti Kansalainen uutisoi 17. marraskuuta, että muun muassa perussuomalaisten poliitikkojen kuvauksia Wikipediassa on muokattu epäasialliseksi Valtion Tieto – Ja Viestintätekniikkakeskus Valtorille kuuluvasta IP-osoitteesta.

Valtori reagoi uutiseen heti julkaisua seuraavana päivänä.

– Valtorin omistamasta IP-osoitteesta on tehty Wikipedia-muokkauksia. Monet valtion virastot käyttävät omistamiamme IP-osoitteita, eikä kyseinen osoite ole Valtorin käytössä. Olemme informoineet ko. asiakasta, joka rekisterinpitäjänä päättää mahdollisista jatkotoimista, Valtori twiittasi.

Pyysimme Valtorin viestinnästä lisätietoa asiasta.

Mikä asiakkaanne on kyseessä?

– Asiakasviraston yksilöinti edellyttäisi IP-osoitteen käsittelyä. Viraston IP-osoite on laissa sähköisen viestinnän tietopalveluista tarkoitettu välitystieto, jonka käsittely on mahdollista vain ko. lain mukaisin perustein.

Millainen ohjeistus Valtorilla on internetin käytöstä? Onko asiakkailla tietonne mukaan ohjeistusta?

– Valtori tuottaa tieto- ja viestintätekniset palvelut valtion virastoille ja laitoksille. Valtori tuottaa myös Valtion virastojen ja laitosten tietoliikennepalvelut. Tietoliikennepalvelut perustuvat valtion yhteiseen runkoverkkoon, jonka Valtori puolestaan hankkii teleoperaattorilta. Palveluita tuotetaan asiakaskohtaisiin sopimuksiin pohjautuen. Sopimuksissa ei ole asiakaskohtaisia rajoituksia tai erityisiä ohjeita tietoliikennepalveluiden käytöstä. Asiakkaat vastaavat itse omista ohjeistaan internetin käyttöä koskien. Valtorissa ohjeistamme yleisesti asiallisuuteen kaikessa henkilöstön toiminnassa.

Onko Valtorilla aietta laatia ohjeistusta, jolla asiakkaiden vastaavat virka-aikana tapahtuvat väärinkäytökset estetään?

– Kaikille VY-verkon [valtion hallinnon yhteinen runkoverkko] asiakkaille yhteisenä palveluna Valtori tuottaa VY-verkon Internet-selauksessa käytettävää suodatuspalvelua. Palvelulla rajataan sellaisten sivujen näkymistä, joiden sisältö saattaa olla laitonta tai haitallista työasemien tietoturvan ja toimivuuden kannalta. Valtorilla ei ole muuta aietta tai tarvetta estää asiakkaiden internet-selailua.

  • 100
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi