Kotimaa

Valtioneuvosto suomalaisuuden päivänä: ”Rauhallista ramadania kaikille!”

Kuvakaappaus Twitter.

Valtioneuvosto eli Suomen hallitus toivotti tänään hyvää suomalaisuuden päivää mutta muisti myös islaminuskoisten pyhää kuukautta, ramadania.

Tänään 12. toukokuuta vietetään suomalaisuuden päivää eli J. V. Snellmanin päivää. Päivä on suomen kielen asemaan merkittävästi vaikuttaneen J. V. Snellmanin syntymäpäivä ja vakiintunut liputuspäivä.

Valtioneuvosto toivotti Twitter-tilillään hyvää suomalaisuuden päivää, mutta heti perään hyvää ramadania.

– Tällä hetkellä vietetään muslimien pyhää ramadania. Rauhallista ramadania kaikille! Valtioneuvostosta twiitattiin.

Ramadan on islamilainen pyhä kuukausi, jonka aikana muslimit saavat tehdä monia asioita, kuten syödä, vasta auringon laskettua.

”Tyypillistä toiseuden ihannointia”

Valtioneuvoston ramadan-toivotus kirvoitti ihmetteleviä kommentteja sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on tyypillistä toiseuden ihannointia. Kai siitä joku kicksinsä saa, vaikka Suomessa on ihan omakin, valtiollinen uskonto olemassa. Arvaa twiittasiko tuo porukka pääsiäisenä muuta kuin matkustamiseen liittyvistä kielloista? perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila kommentoi Valtioneuvoston toivotusta Facebook-sivullaan

– Onko @keijomedia kaapannut Valtioneuvoston tilinkin, kansanedustaja Jani Mäkelä hämmästeli.

Hyväksyykö Valtioneuvosto homoseksuaalien teloittamisen, vai vain sen, että videollanne esiintyy homoseksuaalien teloittamisen hyväksyvä henkilö? Valtioneuvoston postausta kritisoitiin.

”Se on kuolemantuomio”

Valtioneuvoston twiittiin oli liitetty video, jossa Suomessa asuvat islamilaiset uskonoppineet, imaamit, antoivat ohjeita ramadanin viettämiseen koronapandemian kurittamassa maassa.

Yksi videolla puhuneista islamilaisista uskonoppineista oli Mellunmäen moskeijan imaami Abbas Bahmanpour, joka vuonna 2013 esitti Ylen ohjelmassa homojen tappamista.

Imaami totesi ohjelmassa suoraan, että homoseksuaalisuus on kielletty ja siitä seuraa islamilaisessa laissa, shariassa, kuolemanrangaistus. Ohjelman juontajat pyysivät vielä täsmennystä siihen, mikä on sharia-lain mukainen rangaistus homoseksuaalisesta teosta.

– Se on kuolemantuomio, Bahmanpour totesi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa