Kotimaa

Valtiontalouden tarkastusviraston toiminta tarkastusvaliokunnan syyniin

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta ryhtyy selvittämään Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa tarkastusviraston taloudenhoidossa. Valiokunta aikoo selvittää hyvän hallinnon periaatteiden ja säännösten noudattamista.

VTV nousi vastikään otsikoihin, kun eduskunnan oikeusasiamies antoi huomautuksen pääjohtaja Tytti Yli-Viikarille sekä entiselle hallintojohtajalle, nykyiselle oikeudellisista asioista vastaavalle johtaja Mikko Koiraselle. Yli-Viikari ja Koiranen olivat vuonna 2016 laatineet ylitarkastajana toimineen henkilön kanssa sopimuksen, jonka mukaan virkasuhde jatkui sopimuksen voimaantulon jälkeen ilman työ-ja virkapaikallaolovelvoitetta. Lisäksi virkamies ei saanut esiintyä tarkastusviraston edustajana tai virkamiehenä.

VTV ei myöskään kyennyt selvittämään, miten pääjohtaja Yli-Viikari käyttää kymmenien tuhansien eurojen vuosittaisista virkalennoistaan kertyvät edut.

Tarkastusvaliokunta keskusteli torstaina 4. helmikuuta ja oli yksimielinen siitä, että asia tulee ottaa käsittelyyn. Valiokunta tulee perehtymään muun muassa siihen, kuinka tarkastusviraston matkakuluja ja matkustussääntöä on valvottu ja tarkastettu.

Valiokunta aloittaa asian kuulemalla eduskunnan tilintarkastajia ja jatkaa työtään kuulemalla asiantuntijoita sekä pyytämällä selvityksiä ja tietoja eri tahoilta.

Lähteet Tarkastusvaliokunnan tiedote, Iltalehti, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit