Eurooppa Politiikka

Valtiot voivat torjua turvapaikat terroristien tukijoilta

Valtioiden ei tarvitse myöntää terroristien tukijoille turvapaikkoja. Euroopan unionin tuomioistuin teki asiasta päätöksen tiistaina Luxemburgissa.


Valtiot voivat Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksen mukaan kieltäytyä antamasta turvapaikkaa terroristien tukijoille. Tämä pätee myös silloin, kun turvapaikanhakija ei itse ole osallistunut terroristiseen toimintaan, vaan on vain avustanut muita. Euroopan unionin tuomioistuin teki asiasta päätöksen tiistaina Luxemburgissa.

Oikeustapauksessa oli kyse marokkolaismiehestä, joka oli tuomittu Belgiassa toimimisesta terroristiryhmän johtavana jäsenenä. Hän oli avustanut vapaaehtoisten toimittamista Irakiin mm. luovuttamalla petollisella menettelyllä passeja. Myöhemmin hän haki Belgiasta turvapaikkaa sillä perusteella, että hän saattaisi tuomionsa takia joutua kotimaahansa palatessaan luokitelluksi radikaali-islamistiksi ja vainotuksi sen takia.

Luxemburgilaisen tuomarin mukaan pakolaisten torjumista koskeva EU-direktiivi (die EU-Richtlinie zur Ablehnung von Flüchtlingen) pätee myös niiden henkilöiden kohdalla, ”jotka värväävät, organisoivat, avustavat tai varustavat henkilöitä”, jotka suunnittelevat, valmistelevat tai tekevät terroritekoja (Oikeustapaus C-573/14).

Neue Zürcher Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa