Kotimaa

Valtiovarainministeriö ehdottaa korotusta järjestöjen kehitysyhteistyöhön – ilmastorahoitukselle esitetään ennätyksellistä summaa

Kuva South African Tourism / Flickr / CC BY 2.0

Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä esitetään 8 miljoonan euron korotusta järjestöjen tekemälle kehitysyhteistyölle ensi vuodelle.

Valtiovarainministeriön tänään julkaistu budjettiesitys tuo iloisia uutisia suomalaisille kehitysjärjestöille: esityksen mukaan kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön suunnattaisiin ensi vuonna noin 88 miljoonaa euroa. Kyseessä olisi 10 prosentin nousu tämän vuoden 80 miljoonasta eurosta.

– Viime vuosina järjestöjen rahoituksen osuus Suomen kehitysyhteistyövaroista on ollut laskusuuntainen, mutta tämä kymmenen prosentin nousu kääntäisi suunnan ylöspäin, muistuttaa suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestön Fingon kehityspolitiikan asiantuntija Sonja Hyötylä.

Kokonaisuudessaan valtiovarainministeriö esittää Suomen kehitysyhteistyömäärärahoiksi 1274 miljoonaa euroa vuodelle 2022. Tänä vuonna Suomi käyttää kehitysyhteistyöhön noin 1245 euroa, joten lisäys on noin 30 miljoonaa euroa. Ulkoministeriön hallinnoima varsinainen kehitysyhteistyön määrä olisi ehdotuksen mukaan noin 706 miljoonaa euroa.

Ehdotuksessa esitetään 184 miljoonaa euron myöntämistä kehittyvien maiden ilmastotoimiin. Toteutuessaan se olisi Suomen suurin yksittäisenä vuonna myönnetyn ilmastorahoituksen määrä.

Talousarvioesitys toistaa hallituksen tavoitteen saavuttaa 0,7 prosentin kehitysyhteistyörahoituksen tavoite pidemmällä aikavälillä. Kevään kehysriihessä päätettiin kuitenkin 35 miljoonan euron leikkauksesta kehitysyhteistyöhön vuodesta 2023 lähtien, mikä tulee ennusteiden mukaan laskemaan kehitysyhteistyörahoituksen tulevina vuosina 0,47 prosentin tasolle.

Tilaa
Ilmoita
guest
47 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Kuvassa oleva henkilö tekee sitä minkä parhaiten osaa, hyppii tasajalkaa ja on musta, mutta syy ei liene perimässä vaan siinä että kuva otettiin vastavaloon kuten ammattilaiset aina tekee..Heh.

Kaino-Vieno Huttunen

Nykymääritelmän mukaan Suomi oli kehitysmaa vielä 1800-luvulla. Suomi nousi siitä ilman mitään kehitysapuja. Moni Afrikan maa itsenäistyi 1950 – 60 – luvuilla. Suomen kohdalla tämä tarkoittaisi sitä, että meille olisi vielä vuonna 1987 kaadettu miljardien kehitysapua ja valtaosa olisi asunut vielä maakuopassa. Oletan tällä perusteella, että kehitysmaat ovat vielä 2100-luvullakin kehitysmaita ja kehitysapu on valunut kuin kankkulan kaivoon.

Ilkka Forsten

Suomi oli kehitysmaa vielä ennen talvisotaa. Täysin maatalousvaltainen maa jossa ei ollut sosiaaliturvaa eikä juuri muutakaan turvaa. Jatkosodan jälkeen meistä kehittyi teollisuusmaa, kiitos vaan sotakorvauksista mitkä piti pennilleen suorittaa, joten onko meillä mahdollisesti suurikin osuus siihen että kuukerin elämämeno on yhtä tunkiolla kukkoilemista ja avun ruinaamista.

Somalia itsenäistyi 1961, eikä ole vieläkään päässyt mihinkään niistä lähtökuopista. Sotia on kyllä ollut, joten voimmekin miettiä kenen rahoilla niitä klaanien välisiä kärhämiä ylläpidetään, ja onko samaan aikaan saatu montakin kaivoa kaivetuksi. Kysyn tätä vaan siksi että kaivohankkeisiin MEIDÄNKIN rahamme on lahjoitettu, mutta joku osti niillä kullatun Bentleyn ja suurille sotajoukoilleen miljoona Kalasnikovia..

John Quiman

Huvittavaa on, että kukkahattutäti, joka noita kehitysapuja hoitelee, ajattelee, että nämähän menevät kouluihin ja muuhun hyvään, mutta ei tajua, että niillä vapautetaan rahaa niihin miljoonaan Kalasnikoviin.

John Quiman

Kehitysapujen tarkoitus ei ole muu kuin poliittinen. Sillä saa vaikutusvaltaa ja sillä pidetään kehitysmaat kehitysmaina. Tulokset ovat onnettomia, mahdollisesti ne ovat isompi haitta kuin hyöty. Niistä puhuvat lämpimästi holhousvimmaa potevat ihmiset, joiden ajatukset ovat aina kaukana todellisuudesta, mutta he ovat sitä mieltä, että heidän tulee holhota kaikkia.

https://www.spiegel.de/international/spiegel/spiegel-interview-with-african-economics-expert-for-god-s-sake-please-stop-the-aid-a-363663.html

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=8zqScRa_Ypw Ja tämä…emmanuelle ei ihan oo sammaa mieltä naamasta päätellen mutta MIKSI kukaan ei kuuntele näitä jotka ovat asiantuntijoita omissa maissaan?

John Quiman

Tuolla ghanalaisella pressalla on järkeä enemmän kuin Suomen hallituksella ja suvakeilla yhteensä.

Ilkka Forsten

Äänestetään sitä.

John Quiman

Äänestäessään voi kirjoittaa kuponkiin ”Nana Akufo-Addo”. Parasta kirjoittaa lapulle muistiin, koska tuota ei kuitenkaan muista.

Ilkka Mänttäri

Valitettavasti on yksittäistapaus.

John Quiman

Niinpä. Suomen hallituksessa ei valitettavasti ole edes sitä yksittäistapausta.

kasimir

Ja Suomi on demokratia? Taaskaan ei ole kysytty kansalta mitään! Nykyhallituksen ja ylipäänsä hallituspuolueiden johdolla on tehty lukematon määrä sellaisia päätöksiä joille ei olisi ollut kansan (enemmistön) tukea kuuna päivänä. Koko koronan hoito, afgaanien ym vastaanottaminen, kruunusilta, velkaantuminen, sukupuolineutraali henkkariuudistus, elvytyspaketti … Näitä kankkulan kaivoja löytyy vaikka kuinka. Kansalaisia ei edes kuunnella lainkaan, puhumattakaan että saisimme äänestää asioista kuten vaikka sveitsiläiset.

On tämä niin sairasta touhua, Suomi on pudonnut vastikään julkaistussa kotitalouksien varallisuusvertailussa Slovenian tasolle ja lähentyy jo Itä-Euroopan maita. Silti käyttäydytään kuin olisimme joku humanitäärinen suurvalta. Rahaa lapataan vuosikymmenten ajan kehitysmaihin ja oikeastaan jokainen näistä avustetuista maista, kuten tuo Afganistan, on vajonnut vain entistäkin sekasortoisempaan tilaan. Kehitysapurahoilla on vuodatettu verta aivan julmetusti.
https://paivanbyrokraatti.com/2021/07/06/suomi_jaa_jalkeen_lansimaista/

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by kasimir
John Quiman

Hillotolpat EU:n viroissa tulevat kalliiksi, mutta ainahan oman kansan varat voi uhrata sellaisen saamiseksi.

Ilkka Mänttäri

Alkaa tuntumaan siltä että tätä ei enää demokratialla korjata, vaatii isomman remontin.

John Quiman

Nykyisellä lumedemokratialla ei ainakaan korjata.

Kaitsu

Kyllähän sitä rahaa voi tuhlata monella tapaa, mutta kehitysyhteistyöhön ja ilmastotoimiin ”sijoittamalla” tuhlaus on maksimoitu parhaalla mahdollisella tavalla.
Rahaahan valtiolla on, kiitos orjuutta muistuttavan verotuksen. Rahankäytön alkeetkin vain tuntuvat valtion virkamiehiltä olevan totaalisesti hukassa.
Kunhan kohde, mihin rahaa syydetään on vain tarpeeksi kaukana Suomesta ja asiat mihin massia tuhlataan tarpeeksi epämääräisiä, niin johan löytyy täpäkkää ja runsaasti.

Ilkka Forsten

Mitähän mahdamme saada vastineeksi siitä summasta ?

John Quiman

Jos niillä avuilla saisi edes jotain kehitystä aikaiseksi, vaan kun ei. Innostuvat vaan tulemaan Suomeen hakemaan lisää, kun kuulevat, että Suomessa saa paljon enemmän ja hyvän elintason tekemättä mitään.

Yhdellä videolla, joka oli jokin suomalainen ennen suvakkiaikaa tehtyä viihdettä, sanoi perheen isä, kun tytär toi varsin tumman poikaystävän käymään, että ”eikös me lähetetä sinne raahaa juuri siksi, ettei ne tulisi tänne”. En keksinyt hakukriteeriä tuon videon läytämiseksi. jos joku tietää, olisi ihan kiva nähdä se uudestaan.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Rita

Oisko ollut Soitinmenot?

John Quiman

Juu. Kiva, kun muistit ja kerroit.
https://www.youtube.com/watch?v=mSe5_QQL2nY

U. Kamutapsa

Vireo on jo aikaa sitten taltioitu paremman sensuurin varalta.

Kata

😀 Ei sitä voi kuin nauraa että miten maailma onkaan muuttunu!Ja huom..tässä tehdään pilaa suomalaisparista ettei joku taas vedä hernettä nenään!”Oma venepakolainen niin riidat loppuu” hahahahahahahaaaaa ! 😀
Mutta tottahan isi puhui miksi rahaa lähetetään!Nyt sekä lähetetään että ”adoptoidaan” tuhansia ja taas tuhansia!Suomi on varakas maa…terveisin sanna.
Tuo oli silti viattomuuden aikaa,silloin sai nauraa!

Ilkka Forsten

Itse asiassa vieläkin saisi nauraa, mutta kukaan ei enää tee mitään mille nauraisi.

John Quiman

Nykypolitiikka on sellaista, että jos ”äärioikeistolainen” nauraa tai edes hymyilee jollekin, se kielletään.

Kannattaisi kiukustumisen sijaan nauraa suvakkien touhuille, niin suvakit kieltäisivät omat touhunsa.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

😊

U. Kamutapsa

Viteo löytyy vielä kyllä oikeilla hakutermeillä, eh. (Tarkoitus ei ole loukata Spedeä).

U. Kamutapsa

Sandaalikantaan siirtyminen on eurovaluutan virheä siirtymä.

Hätätila tai väärinymmärrys

Kehitysmaalaisten ilmastotoimiin? Tarkoittaa varmaankin sitten aurinkokennoilla lämmitettäviä ja jäähdytettäviä uima-altaita sekä Bentley hybrideitä.

nallipää

Ilman syntyvyyden säännöstelyä väestö kasvaa parissa vuosikymmenessä sadoilla miljoonilla noilla alueilla.
Jos ilmasto lämpenee vielä parilla asteella, niin siitä seuraavat kansainvaeellukset ovat seuraavan maailmanpalon rutikuivaa polttoainetta.

John Quiman

Ilmasto lämpenee tai on lämpeämättä, kuten on aika ollut. Ihminen ei sitä ohjaile millään toimillaan. Saasteita, siis kemikaaleja ja kaikenlaisia oikeita haittoja pitäisi pitää huomion keskipisteenä, mutta sen avulla ei voi harrastaa politiikkaa, jota nyt toteutetaan. On vaikea pelotella ihmisiä sillä, koska siihen voidaan vaikuttaa ihan järkeen käyvillä teoilla. Pelon luominen kaikin keinoin näkyy juuri nyt olevan tarkoitus. Ihmiset luopuvat peloissaan oikeuksistaan ja hyväksyvät tulevan totalitarismin, koska uskovat uuden järjestyksen suojelevan heitä.

Ja kyllä, vaikka ei lämpenesikään oikeasti, uskottelevat jo nyt, että sieltä tulee suuria määriä ”ilmastopakolaisia”, vaikka Afrikassa olisi nykyisin täysin mahdollista viljellä niin paljon, että taatusti eläisivät omalla tuotannollaan, jos siinä tuotannossa vaan olisi tolkkua. Eikä se muutu ihan vähällä lämpenemisellä.

Suomen hallituksen ainoa ilmastotavoite on raunioittaa maan talous ja pompottaa suomalaisia.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
nallipää

Afrikan manner pystyisi varmaan luonnonvarojensa puolesta elättämään nykyisen väestönsä ihan kohtuullisissa oloissa.
Ongelman taitavat muodostaa monistakin syistä johtuva yleinen puute henkisessä pääomassa, primitiivisen ihmis- ja yhteiskuntakäsityksen ylivalta sekä ennätysmäinen väestönkasvu.

Ilkka Forsten

Jees. Ilmastouskovaiset ylläpitää harhaa ettei Afrikassa voi millään kasvattaa mitään, jolloin unohtuu se että valkoisten ollessa kyntökoneen kahvoissa, riitti ruokaa vientiin asti. Nyt kun hottentotit ovat ” itsenäisiä ” ei edes valmiista pellosta saada satoa. Ei ne valkoiset vieneet siitä maaasta mitään lähtiessään, siellä on ihan samat edellytykset yhä olemassa mutta tekijöiden kyky saada mitään aikaan on olematon.

Usein mainitaan Saharan alue totaalisena hedelmättömyyden tyyssijana, mutta sitä ei muisteta että siellä ei asu kuin jotain vaeltavia berberiheimoja, jotka kyllä pärjäävät niissäkin olosuhteissa. On aina pärjänneet. Saharan eteläpuolinen alue on tiheästi asutettu. Se olisi myöskin elinkelpoista monessakin mielessä, mutta siellä asuvat on totutettu elämään ulkomaisen avun varassa.

Miksi Busmanni lähtisi miettimään kuinka ruokkia jälkikasvu kun koko maailman suvakkiarmeija tekee sen heidän puolestaan, ja rahtaa ryynit kuppiin. Yksikään sota jota käydään siellä samoilla kulmilla ei onnistuisi ellei valkoiset veisi sotaan soveltuvaa teknologiaa konttikaupalla klaaneille. Sodat ei ole lähtöisin ilmastosta, mutta nekin yritetään muokata näyttämään siltä. Kuivuus muka ajaa mumbait kumbaita vastaan, mikä on tuubaa, sillä kyseiset ryhmät on AINA tapelleet keskenään,koska sitä ei vaan ole niin kivaa istuskella joutilaana miettien miten lapio pitää ottaa käteen, kun voi sotia ja leikkiä milloin mitäkin.

Jos kylän sivistystaso on luokkaa aaveet vainoavat peltoja eikä satoa saada, tai poppatohtori puhaltaa pyhää savua heimon päälle karkottaakseen vamppyyrit, niin syy ei ole autoilevassa eurooppalaisessa. Se ei ole edes muuttuvassa ilmastossa, vaan siinä ettei mikään muutu kaaviossa joka opittiin miljoona vuotta sitten banaanit kourassa ja per***tä raapiessa.

Olkoonkin vihapuhetta, niin sanon silti että joillakin ei riitä aivokapasiteetti yhtään mihinkään, ja ne joilla se riittää, yritetään nyt saada taantumaan samalle tasolle ensin mainittujen kanssa, koska sitä laumaa on helppo hallita. Kas tässä sinulle chiquita, tapu tapu, osasit ihan itse kuoria sen, mutta me suvaitsevaiset nyt kuitenkin näytämme sinulle kädestä pitäen miten se kuoritaan oikein, kas noin. Nyt vaan haukkaamaan, ei ei ei keskeltä, siitä päästä nam nam…Pää, olkapää, peppu, pullahalit sinulle, olet lutuinen käskytettävä.Niiiiiiin, meidän oma pikku Jimbo Jambo..Nyt mennään lastentarhaan katsomaan sinulle uutta vaimoa, muista olla kiltti ja hymyillä, se tukee meidän poliittista lahkoamme ja vakavaa sanomaa äärioikeiston kyllästämässä pahan ilmapiirissä jossa ei suvaita mitään.

Jimbo jambo, sinullakin olisi Cadillac jos riistäjät olisivat vain antaneet palan paperia ja lyijykynän kätösiisi, Olisit kyllä siltainsinöörinä pystynyt ihan samaan valkoisen ylivallan kanssa, mutta älä huoli, me vihreät annamme sinulle uuden elämän ja cadillac:n ( hybridin, ) sillä emmehän halua että ilmasto muuttuu. Otamme ne pois valkoisilta rasisteilta jotka polttivat tervaa ja veivät sinun kulttuurisi puuvillapellolle. Äänestä meitä, äänestä meitä, äänestä meitä, äänestä meitä..

Mirkku

Amen.

Kata

Kuten Zimbabwe,tuo vilja-aitta aiemmin on nyt vain nälkämaan vaikerrusta ympäri etelä-Afrikkaa ja antakee rahhaa.Ja MIKSI näin kävikään?
Valkoiset on internoitu..tai eliminoitu.

Lautamiehemme kävi kysymässä miten rikastuu..siis Kongossa.No asia tuli ilmi vasta kun tytär aikuistui.Semmoinen oikeuspalvelija…mitä pelleilya kun ei osannutkaan suomea!
Se on se suvakkiunelma,ei se mitään jos ei osaa mitään…

John Quiman

Suvakki uskoo, että hän on hyvä ihminen, kun hän holhoaa kehitysmaalaisia, mutta ei tule kai ikinä käsittämään, että hänen toimensa tuovat pelkkää haittaa.

Suvakki uskoo, että hän on hyvä ihminen, kun hän väristelee historiaa, keksii valheellisia ”tieteellisiä tosiasioita” edistääkseen tahtoaan tehdä ”hyvän ihmisen tekoja” ja pakottaessaan mm. suomalaiset pomppimaan ja tyhjentämään lompsansa maksaakseen suvakille holhoamisvirasta ja kehitysmaalaisen elättämisen suvakin ehdoilla.

John Quiman

Hyvä kirjoitus Forstenilta, jäälleen kerran.

Etelä-Afrikassa nyt aiempaa tummemmat valtiaat kiihottavat kansaa ottamaan takaisin maat, jotka valkoiset heiltä varastivat. Suvakki ei sanallakaan puhu sitä vastaan, kun kiihotetaan kansanryhmää vastaan oikein rankasti ja valheellisesti.

Eteläisessä Afrikassa valkoiset ostivat kaikessa sovussa maansa niiltä mustilta, jotka olivat siellä silloin ja olivat alueen alkuperäisiä asukkaita. Valkoiset eivät siit ottaneet maita keneltäkään. Nämä mustat, jotka nyt sanovat, että valkoiset varastivat heiltä maat, tulivat sinne pohjoisemmasta kauan sen jälkeen, kun valkoiset. Alkuperäiset mustat ovat siellä hyvin pieni vähemmistö.

Missä vaan ovat ajaneet valkoiset pois, elleivät ottaneet hengiltä, on maatalouden tuottavuus romahtanut huippulukemista minimaaliseen tuottavuuteen. Tästähän ei suvakki myöskään puhu sanaakaan.

Nyt Etelä-Afrikassa valkoinen on sorrettu, riistetty ja syrjitty sekä hengenvaarassa. Ovat potkineet valkoisia urakalla pois maatiloiltaan ja valkoiset ovat rakentaneet omia pieniä alueitaan, joihin ottavat vastaan toisia valkoisia, jotka ovat menettäneet kaiken.

Maatilojen lisäksi mustia on nimitetty hyviin asemiin yrityksissä, jotka ennen toimivat, mutta eivät toimi enää. Valkoiset potkittiin pois, eikä valkoisia oteta töihin. Tästäkään syrjinnästä suvakki ei puhu sanaakaan.

Suvakki elää valheessa, jossa ideologia määrittelee todellisuuden, eikä sitä muuria läpäise minkäänlaiset, edes konkreettisimmat tosiasiat.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Huru-ukko

On tää kyllä. Kaikenlaiseen maailman halaamiseen löytyy kyllä rahaa, vaan omista ja omien turvallisuudesta huolehtimiseen ei. Poliisin rahoja ollaan leikkaamasa vaikka homo-pekka tuo ganistansta lisää elättejä ja turvallisuusuhkia, ihan kuin ei isisakat olisi riittävästi.
Ja liettuaan lähetetyt ”rajavartijat” eivät saa ajaa rosvoja pois sanoo pimiä kansliapäällikkö. Ja nyt virheet meinaa fatimaa ohislon tuuraajaksi. On ne himmeitä on.

Konkurssi

SDP-johtaman surkeimman hallituksen rahan syytäminen vain jatkuu, sekä velan kasvattaminen. Menihän niihin jääpaloihinkin vain 200 000€, ja SDP ministeri kehumassa.

Huru-ukko

Niin meni ja yksi demari aikoi tuosta vaan ruveta kaupunginhallituksen puolipäiväiseksi puheenjohtajaksi. Kun ei kansanedustajan hommissa ole niin paljoo töitä niin aatteli et kyllä mä kerkiin siinä sivussa sotkee Lahdenkin asiat ku onhan mulla kokemusta valtakunnan asioiden sotkemisestakin. Puole tietysti sdp.

S.... tunarit 🤬

V…. V….!

Mirkku

Samaa mieltä.

Eka Kettunen

Toivottavasti hoitajat menisivät lakkoon ja vaatisivat kunnon palkankorotukset, hallitukset selitys ”rahaa ei ole” kuulostaa entistä enemmän naurettavammalta.

juu

Viime vuonna oli ”kehitysapuun” ainakin parit korona lisät.
Mutta eihän muutamatkymmenet miljoonat ole mitään kun johkin kehitysmaahan ne saa antaa. Jos nyt satuttas Suomeen tarvii jotain niin äkkiä kaivetaan vastaus ” ei ole nyt varaa tällä hallituskaudella” Mutta sitte ennen vaaleja taas lupaillaan.

Kata

Kehitystä olisi kondomeja lasti…ja käyttöpakko.
Järkyttäviä summia voi surseenpeti!

John Quiman

Niin, niillä pitäisi sen maskin olla kuminen ja sijaita alapäässä.

Kata

😀 Jooooo!