Kotimaa Politiikka

Valtuustoaloite Oulussa: Vilkkaimmat yleisökohteet suojattava autoiskuilta pysyvin estein ensi tilassa

Kuorma-auto suojaamassa Rotuaarin aukion pohjoispäätä. Kuva Petri Saarela.
Oulun kaupunginvaltuustossa vaadittiin tänään, että Oulun vilkkaimmat yleisökohteet on suojattava autoiskuilta pysyvin estein ensi tilassa.

Oulun Perussuomalaisten ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen jätti tänään Oulun kaupunginvaltuustossa aloitteen, jolla vaaditaan yleisökohteiden suojausta pysyvin estein:

Islamilainen siviileihin kohdistuva terrorismi on tullut osaksi Euroopan uutta aikaa. Oulussa on aikaisemmin puhuttu Turun terrori-iskun jälkeen kaupunkimme turvallisuuden parantamisesta autoiskujen suhteen. Oulun poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Karnaranta totesi Ylelle, kuinka pysyvämpiä liikenne-esteitä tarvitaan yleisen turvallisuuden takia.

Me valtuutetut vaadimme, että kaupungin on ryhdyttävä pikaisesti toimenpiteisiin yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa ja toteutettava esteet Oulun keskustan vilkkaimmille kohteille Valkeaan, Rotuaarille ja torille. Kyse on oululaisten turvallisuudesta ja siksi esteet on jo saatava katukuvaan.

Vaikka islamilaista terrorismia ei voida estää kulkuestein, massatuhoa aiheuttavien auto- ja rekkaiskujen todennäköisuus, joita muualla Euroopan kaupungeissa on tehty, voidaan minimoida Oulussa.

Elokuussa Turun islamistisen terrori-iskun jälkeen Oulun ydinkeskustaan oli pysäköity kuorma-autoja mahdollisen terrori-iskun ennaltaehkäisemiseksi. Pysäköidyillä kuorma-autoilla haluttiin estää tilanne, jossa ajoneuvolla yritetään ajaa ihmisjoukkoon aiheuttaen mahdollisimman suurta tuhoa.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset