Eurooppa Maahanmuutto

Vapaaehtoista meripelastusta harjoittavalla Lifeline-järjestöllä menee taloudellisesti hyvin

Kuva Hermine Poschmann /MISSION LIFELINE / Wikimedia Commons.
Saksalaisella Mission Lifeline-järjestöllä menee hyvin, vaikka yksi järjestön pelastuslaivoista on takavarikoituna Maltalla ja laivan kapteenia syytetään rekisteröintipetoksesta laivan seilattua välimerellä Hollannin lipun alla laittomasti. Järjestön uusi laiva on melkein maksettu, ja järjestön sivuilla juhlitaan ”arvokkaan työn jatkamisella”.

Mission Lifeline-järjestö juhlii yli 400 000 euron rajan rikkoutumista uuden pelastuslaivan varainkeräyksessä. ”Varalaivalla on jo lippu”, julistaa järjestön koti- ja Facebook-sivut. Minkä maan lipun alla uusi laiva tulee tekemään pelastustyötään Libyan rannikolla järjestö ei suostu vielä kertomaan. Laivan rahoitus on kuitenkin jo 87-prosenttisesti kerätty lahjoituksina.

Puolen miljoonan pelastaja-alus

Järjestön uuden laivan hintalappu on 475 000 euroa. Näistä rahoista on kerätty kasaan lahjoitusten kautta 414 451 euroa, kertoo järjestö kotisivullaan.

Uusi laiva on välttämätön järjestölle

Maltan Valettassa oikeuteen joutuva takavarikoidun Lifeline-laivan kapteeni Claus-Peter Reisch on joutunut matkustamaan Maltalle kolmannen kerran turhaan, koska Hollannin viranomaiset eivät ole ottaneet oikeudenkäyntiin mitään kantaa. Tällä kertaa Reisch käytti aikansa hyödyksi ja siirsi Lifeline-aluksen pois satamaliikenteen tieltä uudelle parkkipaikalle.

Asian käsittely jatkuu 19. marraskuuta, ja järjestö pelkää Twitter-viestiensä perusteella Lifeline-laivan lopullista takavarikkoa ja myyntiä huutokaupalla oikeudenkäyntikulujen kattamiseksi.

Lähteet: Lifeline kotisivu, Lifeline Twitter, Augsburger Allgemeine

  • 183
    Shares