Eurooppa Maahanmuutto

Värmlannissa verorahoilla opetetaan lastenkasvatusta arabiaksi

Kuva Pixabay.

Värmlannin maakuntahallinto osoittaa kahdeksan miljoonaa Ruotsin kruunua 13 kunnalle vasta saapuneiden maahanmuuttajien ja yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asettautumista varten.

Koulutushankkeen nimi on Vardagsliv i Sverige (Arkipäivää Ruotsissa). Hanke on jatkoa Föräldrarskap i Sverige -projektille (Vanhemmuus Ruotsissa), joka alkoi viime vuonna useissa kunnissa.

Yksi hankkeeseen osallistuvista kunnista on Sunne, jota hallitsevat keskusta ja sosiaalidemokraatit. Perjantaina kunta ilmoitti, että se myöntää 525 000 SEK määrärahan koulutusta varten, joka järjestetään myös arabiankielellä.

Sunnen varasivistysjohtaja Anna Ullenius kuuluu koulutusprojektin ohjausryhmään. Ulleniuksen mukaan hankkeen tavoitteena on tukea ulkomailla syntyneitä vanhempia suhtautumaan toisenlaiseen järjestelmään.

– Integraation näkökulmasta ulkomailla syntyneille Ruotsiin tulleille se [suhtautuminen] saattaa olla tosi vaikeaa, lapsista ja yhteiskunnasta saattaa olla erilainen näkemys. Koska ulkomailla syntyneiden lapset osallistuvat kouluun ja esikouluun, erilainen suhtautuminen perheeseen ja yhteiskuntaan saattaa aiheuttaa vaikeuksia ja johtaa konflikteihin, Ullenius toteaa.

Koulutus alkaa syyskuussa ja se kestää koko ensi vuoden. Maahanmuuttajat oppivat hankkeen aikana kuinka järjestää päivittäinen elämä ja käsitellä konflikteja lasten ja vanhempien välillä.

Joulukuussa 2019 SR kertoi projektin ensimmäisestä vaiheesta. Yksi vanhemmuuskoulutukseen osallistuneista oli Ahmad Gabbour Syyriasta. Hän oli oppinut kurssilla, että lapsia ei saa lyödä.

– Joskus tuntuu, että lapset tekevät virheitä, mutta älä lyö, ei tarvitse lyödä, älä lyö, Gabbour selvitti SR:lle.

Frykdalbygden haastatteli Ulleniusta, joka korosti, että integraation tulee olla molemminpuolista. Integroituminen ei ole pelkästään vasta maahan tulleita varten. Myös ruotsalaisten tulee sopeutua maahanmuuttajiin.

– Integraatio ei ole ainoastaan ulkomailla syntyneiden sopeuttamista ruotsalaiseen yhteiskuntaan, vaan myös toiseen suuntaan, Ullenius muistutti.

Lähteet Sunne, Frykdalsbygden, SR.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa