Kotimaa

Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtaja haluaa poistaa vankeusrangaistukset: ”Mikä on sellaisen järjestelmän oikeutus, josta koituu kärsimystä?”

Kuva Barnellbe / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtaja Tiina Turunen kritisoi väkevästi Kansan Uutiset -lehden kolumnissa suomalaista oikeusjärjestelmää.

Tiina Turunen ei suinkaan kritisoi liian lieviä rangaistuksia. Sen sijaan vankeusrangaistukset ovat ongelma. Turunen pitää ihmisen vapauteen ja yksityiselämään kajoamista vankeudella ihmisoikeuskysymyksenä.

– Vankeudesta koituu paljon haittaa sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Vankeus marginalisoi ihmisiä poikkeuksellisella tavalla ja usein ajaa rikollisuuden kierteeseen. Vankeus aiheuttaa inhimillistä kärsimystä.

Turunen kokee, että vankeuslaitoksen ylläpito on kallista ja vangeille koituvat sosiaaliset vaikeudet, kuten työttömyys, kostautuvat yhteiskunnalle.

– Siksi on kysyttävä, mikä itse asiassa on sellaisen järjestelmän oikeutus, josta koituu paljon kärsimystä ja vain vähän hyötyä.

Turusen mukaan kriminaalipolitiikassa tärkeintä pitäisi olla rikosten ehkäisy rakentamalla rikoksista vapaa maailma ja yhteiskunnan muuttaminen sellaiseksi, jossa ”vähemmistöjä ei sorreta, raiskauskulttuuria ei ole ja ihmisvihamieliseen äärioikeistolaisuuteen puututaan vakavissaan”.

– Vankeuslaitoksen kritiikki ei siis ole tyhjiössä, vaan osa laajempaa vasemmistolaista ja feminististä visiota, johon kuuluu rikoksesta vapaan maailman rakentaminen, Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtaja päättää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa