Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Vasemmiston ja vihreiden nuoret vaativat Venäjän rajaa auki

Kansallismielisen vappukulkueen vastustajia Tampereella 2022. Kuva: Kansalainen

Vasemmistonuorten, Vihreiden nuorten, Helsingin yliopiston Sitoutumattoman vasemmiston ja HYY:n vihreiden yhteisen tiedotteen mukaan järjestöt pitävät rajojen sulkemista vain muutaman kymmenen paperittoman vuoksi pelkurin valintana.

Tiedotteen mukaan “Oikeus hakea turvapaikkaa on ihmisoikeus, eikä sen toteuttamisen kuuluisi asettaa ihmishenkiä vaaraan.” Järjestöt pelkäävät, että jos meno jatkuu, seuraavaksi voi uhan alla olla palautuskielto tai joukkokarkotuskielto.

Vasemmiston ja vihreiden nuoria harmittaa lisäksi se, että ”rasistisimmankin äänestäjän unelma on toteutumassa, kun kaikki itärajan merkittävimmät ylityspaikat suljetaan ainakin kolmeksi kuukaudeksi.”

Järjestöt kysyvät onko Orpon hallituksella valmiutta kohdata ainuttakaan isompaa kriisiä, jos jo pienikin tavallisesta poikkeava tilanne saa sen tekemään rajuja ja äkkinäisiä, tavallisten suomalaisten arkea hankaloittavia toimia ja polkemaan ihmisoikeuksia?

Li Andersson (vas): päätös vaikuttaa siltä, että provokaatiosta on nyt provosoiduttu

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo KU:lle, että tässä tilanteessa on oleellista, että hallitus nyt huomioi niitä monia samanaikaisia velvoitteita, joita Suomella on.

– Meillä on oikeus ja velvollisuus huolehtia omasta rajaturvallisuudestamme, mutta meillä on myös kansainvälisen oikeuden mukana tulleita velvoitteita, jotka liittyvät turvaa tarvitsevien ihmisten tosiasialliseen mahdollisuuteen hakea turvapaikkaa, Andersson sanoo.

Tilaa
Ilmoita
9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Olen ihmetellyt, kuinka täältä turvapaikkaa (käytännössähän tämä merkitsee loisintapaikkaa) hakevat saavat kulkea vapaasti ihmisten joukossa, ja jopa heidän rikoksiin (seksuaalirikoksen ovat arkipäivää) suhtaudutaan sairaan ymmärtävästi, en ole kuullut monestakaan onnistuneesta karkottamisesta (jota sitäkin pidän lievänä rangaistuksena, koska nopeimmat palaavat jo seuraavalla lennolla syöttökaukalolle.
 

S. “seant” A

Tehdään kuten Virossa, siellä hakijat laitetaan säilöön siksi ajaksi kun turvapaikka asiaa käsitellään, jos on kielteinen niin ko. henkilö poistetaan tavalla tai toisella esim. samalla keinolla eli työnnetään takaisin Venäjän rajavartijoille.

Marko Kristian

Virossa nyt ne yrittäjien siis turhapaikkahuijareiden määrätkin on jotain promilea Suomen vastaavasta.
Ja syynä on se että viro ei meinaa luvata niille ilmaista elämää seuraavaksi kymmeneksi sukupolveksi.
Suomessa on juhlapaikanhakija tärkeämpi kuin omat kansalaiset, poliitikoillehan suomalaiset on vaan maksajia, jos ei suomalaisista enää ole maksajiksi niin saavat kuolla pois.
Jos elää vanhaksi niin laitetaan laitokseen jossa sitten makaat p–kat housussa, ja poliitikot päättää että ei enää saa pullaa syödä kun se on epäterveellistä..

Peter Kreisler

Asun Virossa ja olen huomannut, että turvapaikanhakijoita yms. pigmenttiväkeä ei juuri katukuvassa näy. Varmaan johtuu siitä, että joutoväkeä ei elätetä, he eivät voi vaatia mitä mieleen juolahtaa, kantaväestö ei alistu heille, rikollisia ei lasketa hillumaan muun väestön joukkoon jne…
Niin, ja Virossa ei ole Tytti Tuppuraista kertomassa, että oma kansa ensin ajattelu on väärin.

Marko Kristian

Media on ihan täpinöissään ”tältä näyttää turvapaikanhakijoiden tekemä nuotio”
Oi kauheita moniosaajia, ne on oppinut jo tultakin tekemään..

Vappu Simanen

      Loppupelissä ei ole olemassa mitään «yleisinhimillisiä» (kansainvälisiä) ihmisoikeuksia. Demokratiassa kaikki perustuu vain välittömään hetkelliseen etuun taistelussa vallasta.
      Ulkomaalaiset ovat vain väline kotimaan politiikan edistämiseksi.

      Kissinger:
      «Oli kuolemanvakava virhe päästää sisään niin monia ihmisiä, joilla on täysin erilainen kulttuuri, uskonto ja käsitteet, koska se luo jokaisen maan sisälle painostusryhmän …»

Ismo Meinander

Viher-vasemmistolaisuus on todellista akselerationismia.

Kalle Pelttari

Änkyräkommunisti ja ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin oli sitä mieltä, että kun Suomi päästää kaikki itärajalta tulevat siirtolaiset vapaasti tänne, niin Putinin hybridioperaatio on epäonnistunut. Siis vaikka sieltä tulisi se 100 000 elintasopakolaista noin aluksi. Ompa kommunistilla hyvinkin perinteinen ajattelutapa. Päämääränä ei todellakaan ole, että Suomi olisi turvallinen, hyvä ja vakaa maa, joka pystyy tarjoamaan aika hyvän sosiaaliturvan jokaiselle Suomalaisille, Martin Scheinin ajatus on se, että kaikilla olisi yhtä kurja olo. Näitä meidän valtamedia kuitenkin käyttää erikoisasiantuntijoina.

Marko Kristian

Minunkin mielestä rajoja ei pidä sulkea, laillisilta matkustajilta.
Sen sijaan pitää estää joka ainoalta rajalta sellaisten ihmisten tulo Suomeen joilla ei ole tarvittavia matkustusasiakirjoja, eikä edes henkilötodistusta.
Puhutaan toistaiseksi sadoista ”turvapaikanhakijoista”, no mitäs jos ne kaikki onkin terroristeja? Tai mitäs jos venäjä vapauttaa vaikka vaarallisia rikollisia ja ajaa heidät Suomeen? Mehän emme voi tietää kun saavat itse keksiä henkilöllisyydenkin, ja kaikki on tietysti 17-vuotiaita..