Kotimaa

Vasemmistonuoret vaativat Mannerheimin ratsastajapatsasta poistettavaksi

Kuva William / Flickr / CC BY-SA 2.0

Black Lives Matter -mielenosoitusten myötä maailmalla on tuhottu ja siirretty syrjään runsain määrin historiallisia muistomerkkejä, muun muassa suurmiesten patsaita. Nyt Vasemmistonuoret vaativat suomalaisten ”rotuhygienistien” muistomerkkejä poistettavaksi katukuvasta.

Black Lives Matter -mielenosoitukset ovat ottaneet maailmalla kohteekseen valkoisen kulttuuriperinnön. Patsaita ja kirkkoja sekä muita kulttuuriperintöön kuuluvia muistomerkkejä on töhritty sekä vahingoitettu.

Vasemmistonuorten mielestä Suomessakin on aika miettiä, tuleeko ”meidänkin historiaamme käsitellä sotaa ja sortoa ihannoivilla muistomerkeillä keskellä kaupunkeja”.

Vasemmistolaisnuoret haluavat, että muun muassa Mannerheimin ratsastajapatsas, Tampereen Vapaudenpatsas sekä Lauri “Tahko” Pihkalan kaltaisten ”rotuhygienistien” muistomerkit tulee ”poistaa katukuvaa rumentamasta”.

Vasemmistolaiset ehdottavat patsaspuiston perustamista Suomenlinnan saarelle ja patsaiden siirtämistä sinne.

– On aika siirtää hirmutöiden ja suurmiesten palvonta kaduilta syrjään. Menneisyytemme muistaminen ei vaadi historian epäkohtien ihannointia”, toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh, ”afrosuomalainen kansalaisaktiivi” Tampereelta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa