Eurooppa Politiikka

Vasemmistopuolue Linke erotti kuntapoliitikon – yhteistyö AfD:n kanssa ei käy Saksassa

Kuva Pixabay.

Saksalaisessa pikkukaupungissa tapahtunut episodi kertoo pähkinänkuoressa, kuinka tulehtunut poliittinen ilmapiiri maassa ja etenkin sen itäisillä seuduilla vallitsee. Brandenburgin Linke erotti kunnallispoliitikon sopimattomasta yhteistoiminnasta AfD:n kanssa.

Forstin pikkukaupungissa Puolan rajalla, Brandenburgin osavaltion Lausitzin alueella syntyi keväällä epäpyhä allianssi, jossa Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD), vasemmistopuolue Linken ja riippumattomien valtuustoryhmät esittelivät hankkeen kaupungin uudesta nuorisoklubista.

Ryhmillä on yhdessä enemmistö kaupunginvaltuustossa. AfD on valtuuston suurin ryhmä. Brandenburgin Linken puoluejärjestö päätti lopulta erottaa puolueen valtuustoryhmän puheenjohtajan. Koko ryhmä oli ollut em. hankkeessa yksimielinen. Erotettu Ingo Paeschke sanoo, että kunnalliselämässä täytyy voida harjoittaa käytännönläheistä yhteistyötä.

Potsdamissa majaa pitävä Brandenburgin puoluejärjestön toiminnanjohtaja Wollenberg sanoi yhteistyön kaikilla tasoilla AfD:n kanssa olevan poissuljettua. Huomion oli herättänyt Forstin klubihankkeen tiimoilta järjestetty ryhmien yhteinen lehdistötilaisuus. Potsdamissa herättiin, kun Der Spiegeliä myöten oli asiasta uutisoitu.

Potsdamissa puoluejärjestön puheenjohtajat Anja Mayer ja Katharina Slanina sanoivat keskustelun kunnallistason yhteistoiminnasta varmasti jatkuvan. Tarkoitus oli kädenojennuksena ”tukea” paikallisia valtuutettuja. Erottaminen olisi vasta laitimmainen konsti. Paeschken ratkaiseva synti oli, että hän kieltäytyi eroamasta ja pyytämästä anteeksi. Kokenut paikallispoliitikko sanoo huomanneensa, että Linkessä on päällimmäisenä antifasistinen ohjelma käytännön asioiden sijasta.

Viime syksyn Brandenburgin vaaleissa Linke romahti menettäen lähes puolet kannatuksestaan. AfD puolestaan yli kaksinkertaisti osuutensa nousten osavaltion toiseksi suurimmaksi.

Lähde Sächsische.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit