Eurooppa

Vastaanottokeskuksen koronakaranteeni laukaisi mellakat

Kuva Pexels.

Ensimmäinen koronatapaus saksalaisessa vastaanottokeskuksessa tuli sunnuntaina ilmi Suhlissa. Koronavirustartuntaa seurannut karanteeni on aiheuttanut huomattavia jännitteitä vastaanottokeskuksen asukkaiden keskuudessa.

Yli 500 turvapaikanhakijaa majoittavassa Friedbergin vastaanottokeskuksessa Suhlissa on puhjennut mellakoita sunnuntaina alkaneen karanteenin vuoksi.

– Tiesimme alusta alkaen, että ongelmia tulisi. Ja niitä tuli, Suhlin poliisipäällikkö Wolfgang Nicolai kertoo.

Vastaanottokeskuksessa on ehtinyt olla moninaisia ongelmia vasta vähän aikaa kestäneen karanteenin aikana: nälkälakkoja, ruokasaliin pääsyn estämistä, aidan yli kiipeilyjä ja pakoreittien etsiskelyjä. Myös poliisia on kivitetty.

Vastaanottokeskuksessa oli karanteenin alkaessa niin vähän henkilökuntaa, että poliisin on ollut pakko toimia vahvistuksena. Viranomaiset ovat muun muassa auttaneet ruoan jakelussa.

20 eniten ongelmia aiheuttanutta turvapaikanhakijaa siirrettiin tiistaina Arnstadtiin, jossa karanteeni heidän osaltaan jatkuu. Siirto-operaatiota varten vastaanottokeskukseen mobilisoitiin 200 poliisia täysissä varustuksissa.

Yksi levottomuuksien syy on ollut turvapaikanhakijoiden tietämättömyys koronaviruksesta. Asian valottamista varten vastaanottokeskukseen on palkattu useita tulkkeja.

Lähde MDR.

Muutettu otsikkoa 19.3 klo 20:49

  • 529
    Shares