Eurooppa Maahanmuutto

Vastarinta GCM-siirtolaissopimusta kohtaan herää Merkelin omissa joukoissa

Angela Merkel. Kuva Wikimedia Commons.

Saksan liittotasavallan Leipzigissa CDU/CSU–liiton jäsenistä koostuvan PK-yrittäjien ja talouden yhdistyksen (MIT Landkreis Leipzig) tiedotteessa kerrotaan, että järjestö kannattaa konservatiivisen WerteUnionin (Arvoliitto) GCM-siirtolaissopimusta vastustavaa kansalaisaloitetta. Järjestö kehottaa tiedotteessaan ihmisiä allekirjoittamaan sopimusta vastustavan aloitteen.

MIT-Landkreis on aloittanut paikallispoliitikkojen painostuksen, jotta GCM-siirtolaissopimus saataisiin parlamentin äänestykseen. Tiedote vertaa sopimusta itsehuoltosopimukseksi, joka pitää sisällään useita ongelmia ja vaaroja. Järjestön mielestä sopimus lisää hallitsematonta maahanmuuttoa ja tuhoaa Saksan sosiaalivaltiona.

MIT-Leipzig vaatii lisää avoimuutta ja puoluedemokratiaa

Lisäksi MIT-Leipzig vaatii lisää läpinäkyvyyttä poliittiseen päätöksentekoon ja puolueen sisäistä demokratiaa näin tärkeissä päätöksissä. MIT Leipzigin puheenjohtaja Hans-Jörg Köhler johtaa järjestön lisäksi rakennusyritystä.

– On oikein, että yhä useampi CDU-maakuntayhdistys niin Leipzigissa kuin Stuttgartissa arvostelee avoimesti Angela Merkelin läpinäkymätöntä johtamistyyliä puolueessa. Tämä YK-sopimus on vain yksi esimerkki tästä, sanoo Köhler.

MIT:n tiedottaja Stefan Friedrich: – YK-siirtolaissopimus on ristiriidassa etujemme kanssa. Jos länsimaat, kuten USA, Australia, Japani, Tanska, Ruotsi ja Itävalta ovat hylänneet sopimuksen, olisi syytä, että puoluejohto Angela Merkelin ja Annegret Kramp-Karrenbauerin johdolla ottaisivat asian tosissaan.

MIT-Leipzig kertoo omilla sivuillaan olevansa 25 000 jäsenen alueosastona yksi Saksan suurimpia ja vaikutusvaltaisimpia. MIT ajaa sosiaalista markkinataloutta ja yrittäjähenkeä politiikkaan.

CDU:n osavaltio–osastoissa leviää vastustus

Suurin osa Saksi–Anhaltin CDU–edustajista on asettunut GCM-siirtolaissopimusta vastaan. Saksi-Anhalt oli ensimmäinen osavaltio-osasto, joka otti kantaa sopimusta vastaan ja vaatii hallitusta kieltäytymään allekirjoituksesta. Vaatimusta tukevat CDU:n tuore osavaltiojohtaja Holger Stahlknecht ja pääsihteeri Sven Schultze.

GCM-siirtolaissopimuksen vastustus on saanut arvovaltaista tukea CDU-eduskuntaryhmän varajohtajalta Carsten Linnemanilta. Myös CDU–puheenjohtajaksi pyrkivä Jens Spahn on ottanut kielteisen kannan sopimukseen.

– Suurin osa CDU/CSU -unionin jäsenistä vastustaa sopimusta, ja meillä on pelkona, että AfD korjaa tästä hyödyn eurovaaleissa, sanoo Spahn

Lähde: MIT-Leipzig, MIT-tiedote, Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa