Kotimaa Rikos

Vastarintaliikkeen tapahtumassa yhteenotto – Mies menehtyi sairaalassa viikon kuluttua

Poliisi ei ota kantaa oliko kyseessä syy-seuraus suhde


Vastarintaliike julkaisi videon tapahtumastaan Helsingin keskustassa 10.9.2016, videon lopussa näkyy asfaltilla makaava mies veriläikän vieressä.

Vastarintaliike_-_Katuaktivismia_Helsingissä_10_9_2016_-_YouTube

Kuolleen miehen omainen toteaa julkisessa Facebook-päivityksessään skinheadin hyökänneen 28-vuotiaan miehen kimppuun aiheuttaen hänelle vakavan päävamman. Mies menehtyi Meilahden sairaalassa 16.9.2016 kello 22.00.

Omainen paheksuu yhteenottoa täysin turhaksi väkivaltaiseksi tapahtumaksi.

Vastarintaliike itse kommentoi sivuillaan ennen miehen menehtymistä seuraavaa:

Loppuvaiheilla paikalle tuli melkoisen sekavasti käyttäytynyt kaveriporukka, joka tunnisti liikkeen lipun. He alkoivat välittömästi käyttäytyä aggressiivisesti lippuja pitäneitä aktivisteja kohtaan ja räkivät näitä. Kirosanojen, räkimisen ja uhkailun vuoksi oli erään aktivistin puututtava tilanteeseen ja annettava pikainen kurinpalautus kaikista aggressiivisimmalle henkilölle. Myös tämän kaveri yritti kaivaa laukustansa jotain (oletettavasti astaloa), mutta luopui suunnitelmistaan huomattuaan ystävänsä kohtalon, jonka voi nähdä videon lopussa.
Kaverukset päätyivätkin taluttamaan rähjääntyneen kaverinsa pois paikalta ennen sivullisten soittamien poliisin tai ambulanssin tuloa, mikä kertonee omaa tarinaansa heidän tarkoitusperistään sekä laukkujen sisällöstä. Ulkoisen olemuksen perusteella mahdolliset astalot tuskin olivat ainoita laittomia tavaroita heidän mukanaan.
Kun poliisit saapuivat paikalle, he lähinnä ihmettelivät, mihin “uhri” on joutunut, ja aktivistit pääsivät poistumaan paikalta ilman sen kummempia häiriöitä.

Emme tavoittaneet tutkinnasta vastaavaa kommentoimaan tapahtunutta, seuraamme tilannetta.

Muokattu:

Mediassa huomiota saaneeseen pahoinpitelyyn viime lauantaina Asema-aukiolla ja siihen liitettyyn kuolemantapaukseen liittyen on asian esitutkinta kesken ja siitä ei voida tiedottaa tässä vaiheessa enempää. – Poliisin tiedote

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa