Kotimaa Politiikka

Väyrynen: harkitsen ehdokkuutta Helsingissä

Helsingin kunnallisvaalipeli sai uutta jännitystä tänään, kun Kansalaispuolueen perustanut Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti blogissaan harkitsevansa asettuvansa ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon sitoutumattomana ehdokkaana.


Väyrynen perustelee ehdolle asettumista Helsingissä ja kotipaikan muuttamista pääkaupunkiin parlamentaarikon työnsä luonteella:

Kotipaikan vaihtamiseen on vahvat perusteet. Parlamenttityöni vuoksi joudun matkustamaan viikottain Brysseliin tai Strasbourgiin ja pitämään jatkuvaa yhteyttä äänestäjiin eri puolilla Suomea. Yritystoimintaa meillä on Keminmaan lisäksi Järvenpäässä, Tuusulassa ja Viron Pärnussa. Sekä parlamenttityö että yritystoiminta edellyttävät pääasiallista asumista pääkaupunkiseudulla. Viime vuosina olemme käyttäneet pääosin Helsingin seudun terveyspalveluja.

Väyrynen myös katsoo, että hänen näkemyksilleen on tilausta myös Helsingissä. Hänen mukaansa Helsinki tarvitsee kuntavaaleihin kirkkaan vaihtoehdon keskittävälle metropolipolitiikalle, jonka Väyrynen katsoo syypääksi vuokrien nousuun, liikenneruuhkiin ja huonontaa asuinoloja.

Blogissaan Väyrynen peräänkuuluttaa innokkaita ilmoittautumaan ehdokkaiksi perustettavalle sitoutumattomalle listalle sähköpostiosoitteeseen kp@kansalaispuolue.fi. Kansalaispuolueen facebook-sivu kiirehtii ilmoittautujia, sillä ehdokaslistat tulee jättää 28.2.

Väyrysen läpimeno näyttää jopa todennäköiseltä, sillä Helsingin kaupunginvaltuuston koko on 85 valtuutettua. Viime kuntavaaleissa läpimenoon tarvittiin listalle 1,3% kannatus.

Pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) ilmoitti aiemmin, että Väyrynen ei voi olla kunnallisvaaliehdokkaana Keminmaan Keskustan listoilla.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset