Politiikka Uutiset

Väyrynen tähtää presidentinvaaleihin, luopuu puolueen puheenjohtajuudesta

Paavo Väyrynen.

Perustamansa Kansalaispuolueen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on ilmoittanut tänään antavansa suostumuksen kannattajilleen kerätä kannattajakortteja presidentinvaaliehdokkuutta varten vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Samalla Väyrynen eroaa perustamansa Kansalaispuolueen puheenjohtajan tehtävistä, ja hänen tilalleen puheenjohtajaksi nousee varapuheenjohtaja Sami Kilpeläinen. Kilpeläisen tilalle puolueen varapuheenjohtajaksi on valittu seinäjokelainen Piia Kattelus, joka nousee Kansalaispuolueen puoluehallitukseen yhdessä Tuula Komsin kanssa. Väyrynen jatkaa edelleen Kansalaispuolueen puoluehallituksessa.

Väyrynen ilmoittaa asettuvansa ehdolle itsenäisyyspäivänä 6.12.2017, mikäli tarvittavat 20 000 kannattajakorttia on saatu kerättyä. Väyrysen kannatusyhdistyksen asiamieheksi on lupautunut professori Tapio Varis ja vara-asiamieheksi professori Vilho Harle.

Jos Paavo Väyrynen ei tule valituksi tasavallan presidentin tehtävään, hän on Kansalaispuolueen ehdokas seuraavaksi pääministeriksi.

Sami Kilpeläinen 39-vuotias hankintajohtaja Vantaalta, Piia Kattelus 43-vuotias hallintotieteiden maisteri Seinäjoelta ja Tuula Komsi 53-vuotias kouluttaja Kangasalta.

Lähde: Kansalaispuolueen tiedote

Korjattu 11.34: vaaliasiamiehenä toimii professori Tapio Varis ja varalla professori Vilho Harle

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit