Kotimaa Politiikka

Väyrynen: virheet aletaan myöntää

Kansalaispuolueen puheenjohtaja ja Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kommentoi Uuden Suomen blogissaan EU:n suunnitelmia pakolaisleirien perustamista Libyaan.


Väyrynen viittaa blogissaan vuoden 2015 blogikirjoitukseensa, jossa hän esitti samankaltaista järjestelyä kuin mihin EU on nyt päätymässä. Väyrynen myös muistuttaa vastustaneensa EU:n tuolloisia ratkaisumalleja, eli turvapaikanhakijoiden siirtoja EU-maiden välillä sekä laivasto-operaatiota Välimerellä, joiden hän arvioi pahentaneen vuoden 2015 maahanmuuttokriisiä sen hillitsemisen sijaan.

Myös Suomen hallituksen maahanmuuttopolitiikka saa arvostelua osakseen:

– Syksyllä 2015 Suomeen saapui ennätysmäärä maahanmuuttajia. Vain neljään EU-maahan tuli suhteellisesti laskien enemmän. Tästä huolimatta Suomi on ottanut vastaan runsaasti kiintiöpakolaisia, vaikka mm. Tanska on keskeyttänyt tämän toiminnan kokonaan.

Samaan hengenvetoon Väyrynen ihmettelee, kuinka Suomessa ei muiden pohjoismaiden tapaan palautettu rajatarkastuksia, vaikka maahanmuuttokriittisenä pidetty Perussuomalaiset istuu hallituksessa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit