Kotimaa Rikos

Velanperintäyritys asein johti kiinniottoihin jouluaattona

Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Starttipistoolin ja teräaseiden hallussapito johti viiteen kiinniottoon Malmilla jouluaattona. Epäiltyjen suunnitelmissa oli periä velkoja.

Poliisi sai jouluaattona kello 16 aikaan hälytystehtävän Malmin Karviaistielle. Ensitietojen mukaan paikalla oli nähty mahdollisesti aseistautuneita henkilöitä.

Tehtävälle lähti useampi poliisipartio. Paikan päältä otettiin kiinni viisi henkilöä. Yhdellä oli hallussaan porattu starttipistooli. Sen piippu oli porattu auki niin, että pistoolilla olisi voinut ampua luodilla varustetun patruunan. Muilla epäillyillä oli hallussaan erilaisia teräaseita.

Kiinniotto sujui rauhallisesti, eikä tapahtumapaikalla kenenkään ulkopuolisen henki tai terveys vaarantunut tehtävän aikana. Henkilöt kuljetettiin Pasilan poliisivankilaan.

Poliisin kuulusteluissa epäillyt ovat kertoneet, että tarkoitus oli käydä perimässä velkoja aseilla pelotellen, mutta kenenkään henkeä tai terveyttä ei ollut suunnitelmissa vaarantaa. Epäillyt vapautettiin kuulustelujen jälkeen joulupäivänä.

Alustavan esitutkinnan mukaan keneenkään ei kohdistunut konkreettista vaaraa. Tapahtuneeseen ei epäillä liittyvän järjestäytynyttä rikollisuutta. Kiinniotetut henkilöt eivät ole kantasuomalaisia.

Tutkintaan jää kolme rikosnimikettä: ampuma-aserikos, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito sekä väärän henkilötiedon antaminen, johon johti epäillyn yritys harhauttaa poliisia antamalla sukulaisen henkilötiedot.

  • 157
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset