Kotimaa

Venäjä huolestuttaa maanpuolustusjärjestöjen jäseniä

Reserviläis- ja muiden maanpuolustusjärjestöjen jäseniä huolestuttaa eniten kehitys Venäjällä.


Yli 9.000 vastausta keränneessä kyselyssä selvästi yli 80 prosenttia (83,3 %) vastaajista oli vähintään jonkin verran huolestunut Venäjän kehityksestä. Eniten itänaapurimme kehitys huolestutti Maanpuolustusnaisten Liiton jäseniä (91,3 %) ja vähiten Reserviläisliiton jäseniä (80,2 %).

Suhtautuminen Venäjään jakoi kyselyssä eri-ikäisiä vastaajia. Yli kuusikymppisistä vastaajista peräti 90 prosenttia (88,9 %) piti kehitystä huolestuttavana, kun alle 35-vuotiaista vastaajista vain 73 prosenttia oli tällä kannalla.

Seuraavaksi huolestuttavimpana ilmiönä järjestöjen jäsenet pitivät Euroopasta turvapaikkaa hakevien henkilöiden määrän kasvua, josta oli vähintään jonkin verran huolestunut lähes 83 prosenttia (82,6 %) vastaajista. Kolmannella sijalla huolta aiheuttavissa tekijöissä oli Suomen työllisyystilanne, josta oli huolestunut 82 prosenttia (82,2 %) vastaajista.

Maanpuolustustahto edelleen vahva

Neljän maanpuolustusjärjestön yhteisestä jäsenkyselystä heijastuu vahvasti suomalaisten korkea maanpuolustustahto ja vankka usko omiin puolustusmahdollisuuksiin. Yli 97 prosenttia (97,3 %) vastaajista oli valmis henkilökohtaisesti osallistumaan Suomen puolustamiseen, jos maahamme hyökättäisiin. Lähes 70 prosenttia (69 %) prosenttia miehistä ja runsas puolet naisista piti puolustautumismahdollisuuksiamme erittäin tai melko hyvinä. Yleiseen asevelvollisuuteen perustuvan puolustusjärjestelmän säilyttämisen kannalla oli lähes 95 prosenttia (94,7 %) jäsenistä.

Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten Liiton jäsenille 20.10.–5.11.2016 välisenä aikana toteutettuun jäsenkyselyyn saatiin peräti 9.462 vastausta. Sähköisen jäsenkyselyn virhemarginaali on yksi prosentti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa