Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjä mahdollisesta ydiniskusta: “Kaikki perustuu sotaoppiimme”

Venäläinen Victor III-luokan ydinsukellusvene Itämerellä. Kuva: Picryl.

Kysyttäessä, sulkisiko Venäjä pois ennaltaehkäisevän taktisen ydinaseiskun Ukrainaan, Venäjän varaulkoministeri sanoi tiistaina, että päätös mahdollisesta ydinaseiden käytöstä on selkeästi määritelty Venäjän sotadoktriinissa, kertoi RIA.

 

”Meillä on sotadoktriini – kaikki on kirjoitettu sinne”, valtiollinen uutistoimisto RIA siteerasi Alexander Grushkoa.

Venäjän viralliset sotilaalliset toimintaperiaatteet sallivat ydinaseiden käytön, jos niitä – tai muunlaisia joukkotuhoaseita – käytetään Venäjää vastaan tai jos Venäjän valtiota uhkaa eksistentiaalinen uhka tavanomaisten aseiden taholta.

Päätös maailman suurimman ydinasearsenaalin käytöstä on Venäjän presidentillä, nykyisin Vladimir Putinilla.

Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan on kuollut tuhansia ihmisiä. Lähes 10 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja se on herättänyt pelkoja laajemmasta yhteenotosta Venäjän ja Yhdysvaltojen – maailman ylivoimaisesti suurimpien ydinasevaltojen – välillä.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun johtaja William Burns sanoi lauantaina, että Putin uskoo, ettei hänellä ole varaa hävitä Ukrainassa. Hän varoitti, ettei länsi voi jättää huomiotta riskiä siitä, että Moskova käyttäisi taktisia ydinaseita.

”Tiedusteluyhteisönä emme näe tässä vaiheessa käytännön todisteita siitä, että Venäjä suunnittelisi taktisten ydinaseiden käyttöönottoa tai jopa käyttöä”, Burns sanoi.

Hän kuitenkin varoitti, että ”panokset ovat hyvin korkeat Putinin Venäjälle”.

Sotadoktriinin määritelmät ydinaseen käyttöön

Putinin 2. kesäkuuta 2020 allekirjoittaman asetuksen mukaan Venäjä pitää ydinaseitaan ”yksinomaan pelotevälineinä”.

Siinä toistetaan sotadoktriinin sanamuotoa, mutta siihen on lisätty yksityiskohtia neljästä olosuhteesta, joissa ydinisku määrättäisiin. Näihin kuuluvat luotettavat tiedot ballististen ohjusten hyökkäyksestä Venäjälle ja vihollisen hyökkäys ”Venäjän federaation kriittisiin valtiollisiin tai sotilaallisiin laitoksiin, joiden toimintakyvyttömyys johtaisi ydinasevoimien toiminnan häiriintymiseen”.

Putin, joka on toistuvasti ilmaissut katkeruutensa siitä, miten länsi kohteli Venäjää Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991, sanoo, että Yhdysvallat on käyttänyt Ukrainaa Venäjän uhkailuun.

Hän perusteli 24. helmikuuta antamaansa määräystä sotilaallisesta erikoisoperaatiosta sanomalla, että Ukraina on vainonnut venäjänkielisiä ja että Yhdysvallat haluaa laajentaa Naton sotilasliittoa tavalla, joka vaarantaa Venäjän.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden pitää Putinin hyökkäystä Ukrainaan taisteluna paljon laajemmassa maailmanlaajuisessa taistelussa demokratian ja itsevaltiuden välillä. Hän on myös kutsunut Putinia sotarikolliseksi ja sanonut, ettei entinen KGB:n vakooja voi pysyä vallassa.

Ukraina torjuu Venäjän väitteet, joiden mukaan se vainoaa venäjänkielisiä, ja sanoo taistelevansa selviytymisensä puolesta. Venäjä kiistää Ukrainan ja länsimaiden syytökset, joiden mukaan sen joukot olisivat syyllistyneet sotarikoksiin.

 

Lähde: Reuters

59 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Runtiti-pou

Venäjä luottaa siihen, että Lännen johtajat ja kansat ovat pehmonlössöjä. Tai ainakin riittävä määrä. Venäjähän nuo rauhaliikkeet ja rauhanmarssit pani pystyyn, Lännen mädättäjäpomojen avustuksella. Se luottaa, että täällä marmatetaan ”proxysodista” ja ennen kaikkea pelätään ydinsotaa ja 3. maailmansotaa. Venäjä on kuin katupoikajengin johtajakovis, joka hallitsee terrorilla heikompia ja pelureita.Näin se ajattelee ja uhoaa.
Kuinka häpeällistä onkaan madella moisen edessä. Ikäänkuin Venäjä ei tietäisi, että se saa vastaansa aina kovemman ydinsateen, jos käy leikkiin. Mikäli Lännen johdossa on yleensä joku muu kuin jokin neitih…o. Ihme lätinää Venäjälle on laitettava seinä vastaan ja se uskoo vain voimaa. Epäröinnit ja neuvotteluhalukkuudet ja peräänantaminen vain rohkaiseesitä ja pitää vastustajaa heikkona

Ilkka Forsten

Onko se venäjän mielestä riittävän eksistenttiaalinen uhka, jos sanoo että putin on sekopää joka ei ole enää kiinni missään realistisessa ajatuksessa. Ainakaan siellä hänen valtakunnasssaan sitä ei saa sanoa ääneen, joten ehdotankin että he ampuvat itseään ydinohjuksilla ja mieluiten heti.

Vodkalla tuhotut aivot

Kuka näitä enää uskoo? Venäjän oma lainsäädäntöhän kieltää hyökkäyssodan ja mitä tekevät Ukrainassa tällä hetkellä..? Pienen hullun vihreän putler-ukonhan pitäisi olla siten vankileirillä Siperiassa …

Natoon

Niin pitäisi ollakin leirillä, mutta hän on säädättänyt elinkäisen syytesuojan itselleen. Siis niinkuin Pohjois-Koreassa valtion päämies ei ole minkään lakien alainen.

Kake

Jo operaation alussaa Venäjä varoitti ydinsodanuhkaan vedoten länttä sekaantumasta Ukrainan tapahtumiin. Nyt näyttää, että Länsi vaivihkaa osallistuu siihen pikkuhiljaa aina vain enempi, joten länsi kasvattaa ydinsodan uhkaa tietoisesti.

Ilkka Forsten

Niin niin, Venäjän pitäisi antaa tehdä täydellinen sotarikos ilman että sitä noteerataan mitenkään.

Runtiti-pou

Joko Kakea pelottaa. Putin laittaa atomeja voileivän väliin? Ei VEnäjällä eds ole mitään ydinaseita. Eivät ne ainakaan toimi. Uskontosin, että ne on juotu ja ainakin hajonneet jo tai annettu Israelille

Puolueeton

Tuossakin uutiskuvauksessa on propagandaa
”Lähes 10 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja se on herättänyt pelkoja laajemmasta yhteenotosta”
”Joutunut” kuka on määrännyt ihmiset jättämään kotinsa? Kaipa ihmiset ovat päättäneet itse lähteä pois Ukrainan alueelta. Onko tähän syynä sota, jota käydään itäosissa vain muutenkin huonot olet maassa tai jokin muu syy, pelottelu?

Natoon

Siihen on yksi ja ainoa syy. Liki 200000 puna-armeijan sotilasta Ukrainan rajojen siäpuolella.

Tuhovoimaa ihmisillä

Aivan. Jos Suomen uudenmaan kokoisella alueella taistellaan niin miksi sitten muu maa on se josta kansalaiset lähtevät etsimään parempaa tulevaisuutta? Eivthän Donbasilaiset tai Luhanskilaiset lähde kodeistaan minnekkään. Ne jälleenrakentavat maataan ja tekevät toukotöitä.

Näin kuitenkin pääsevät EU:n ulkopuolisen maan kansalaiset leviämään ilman työviisumeita tai opiskeluviisumeita ympäri eurooppaa. Monen saadessa turvapaikka-statuksen vaikkei lähelläkään kotikontuja taistella. Näin ne globaalin eliitin laskelmat thoavat läntiset hyvinvointivaltiot. Ja tämä on paljon pahempi tuhovoima kuin sota.

Natoon

Tekevät toukotöitä, vaikka Venäjän Federaation hätätilaministeri Alexander Chupriyanin kertoi viikkoja ennen hyökkäystä Ukrainaan, että yli 61 000 ihmistä on kuljetettu Donetskin ja Luhanskin alueilta Venäjälle.

Ilkka Forsten

Ehkä onkin kyse venäjän toukotöistä ?

John Quiman

Hyvinhän ovat pommittaneet vähän siellä ja täällä. Ehkä ukrainalaiset kokevat pommit uhkaksi terveydelleen.

Tulkinatsi sanasta ”joutua” on hieman värittynyt tapa. Normaaliin kielenkäyttöön tottunut ymmärtää kyllä mitä sillä tuossa yhteydessä tarkoitetaan.

finne igen

Nato on käynyt proxy-sotaa Ukrainassa ja se samalla merkitsee Venäjän sotilasjohdolle, että strategian muutos saattaa olla edessä. Taktisten ydinaseiden käyttö ei merkitse maailmanlaajuista ydinsotaa vaan rajoitettuja iskuja selkeisiin Naton ylläpitämiin ja tukemiin sotilaskohteisiiin.
On aivan turha viisastella siitä oliko Naton tarkoitus tukea Ukrainan hallintoa sen yrittäessä valloittaa Krimin alue takaisin, asia on selvinnyt saaduista asiakirjoista ja voidaan todeta, että Venäjällä oli oikeus ensi-iskuun.
Tulemme näkemään Suomessa hyvin merkillisen ajanjakson kun valtion johtomme yrittää kaikin tavoin saada Suomen osapuoleksi hyökkäyssotaan kohti Moskovaa!
finne igen

Natoon

Ja näin on Moskovan Tiltu palannut takaisin vähän niin kuin 1940: ”Työläisten ajojahti jatkuu. Koko maassa vallitsee mielivalta. Koteja poltetaan ja ryöstetään. Upseeripaholaiset kiihottavat sotilaitaan. Vankien teloitukset ovat jokapäiväinen ilmiö. Valkosuomalaisten armeija on hajoamassa. Hätä ja kurjuus on kehittymässä huippuunsa.”

Puolueeton

Moskovan Tiltu on mennyttä aikaa, vaikka sitä vielä propagandassa muistellaan. Venäjä on nykyään lähempänä kapitalismia kuin kommunismia ja kaukana globalismista, jossa rappeutuu USA ja EU uusine Cancel Woke kulttuureineen.

Natoon

Kun katsoo finnen tekstejä niin Tiltu ei todellakaan ole mennyttä aikaa. Venäjällä et omista mitään vaan sinulla on OMISTUSOIKEUS omaisuuteesi mikä tarkoittaa, että se voidaan ottaa sinulta pois koska tahansa, kuten on hyvin nähty oligarkeista ja heidän ”omaisuudestaan”. Se ei ole kapitalismia!

finne igen

Voin todeta sinulle suoraan, että olen työurani aikana tehnyt merkittävän omaisuuden amerikkalaisilla tuotteilla. Olen aina ollut Nixonin, Reaganin ja Trumpin kannattaja, mutta vihaan kaikkia demokraatteja siksi, että he valehtelevat aina ja ovat vasemmistoa kuten meidän kotoinen kokoomus?
Vladimir Putin on kapitalistisen Venäjän presidentti ja lisäksi valtiona Venäjä on ortodoksi-kristittyjen valtio. En hyväksynyt koskaan Jeltsinin ja Clintonin yhteistyötä järjestellä Venäjästä jälleen ”juutinraumalisten” riiston kohdetta. En hyväksy Poroshenkon ja Zelenskyn edustamaa ”kasaarimafiaa” johon kuuluu lähes koko Bidenin lähipiiri! Trumpin vaalien varastaminen oli mahdollista ”kasaarimafiaan” kuuluvan vävypojan Jared Kushnerin toimien ansiosta!
Voit etsiä Tiltua lähinnä omasta lähipiiristäsi!
finne igen

Liki liippas

Onneksi et ole tehnyt omaisuutta minulla. Minä kun en ola ostanut tietääkseni mitään amerikkalaista. Enkä esim. käytä niiden yritysten palveluita joilla on lähtisiä atk-järjestelmiä. Huawei ja muut kiinalaiset tuotteet ovat pitäneet pintansa ja yhdessä Linuxin kanssa on vältytty kaiken maailman lisensssimaksuilta.

Natoon

Tämä nyt oli Tiltulta vielä aivan huikea veto väittää Venäjää jonkun lännen riiston kohteeksi, kun siellä on riistäjiä enemmän kuin tarpeeksi ihan omasta takaa. Nimittäin 1% väestöstä omistaa melkein 60% koko Venäjän omaisuudesta. Asema Venäjällä määrittää sen paljonko voit kuormasta varastaa. Ryöstöt näyttävät kulkevan todella helposti toisinpäin lännestä itään, kun katsoo miten lännen käytetyt kodinkoneetkin kelpaavat Ukrainassa varastamisen kohteeksi puna-armeijan sotilaille.

finne igen

Tutustu hieman tarkemmin niihin suuromistajiin Venäjällä, niin huomaat lähes jokainen on syntyjään ”kasaarimafiaan” kuuluva. Kaikki oligarkit joiden omaisuutta on muka lännessä otettu takavarikkoon ovat samaa ”kasaarimafiaa” ja jo nyt Israelin suojeluksessa. Hodorovski ja Bill Browder ovat näitä samoja ”valittuja”, joten tutustu hieman todellisiin ryöstäjiin myös Ukrainassa. Kaikki Zelenskyn taustavoimat ovat samoja kasaareja!
finne igen

Ilkka Forsten

Ihmettelen loogisuuttasi. Olet nyt julistanut jo pitkän aikaa miten natsit on sataava katoamaan ukrainasta, mutta oletkin itse natsi ja vieläpä melko kiihkeä sellainen, kun joka paikassa vain kipapäät ovat ongelmana.

....

On on kyllä vain se ei ole venäläisten vika putin on kasaari tukkakin on ihan kasari, venäläiset on aah niin ihania… Tiedätkö, että sä voit mennä ja imeä sitä venäläisen elintä, ei tarvitse fantasiota kirjoitella..

Ilmari

Sinun kannattaa varmaan kertoa Zelenskylle, että sinä ja Moskova ette hyväksy häntä.

finne igen

En tiedä Moskovan hyväksymisestä mitään muuta kuin sen, että olivat valmiita neuvottelemaan juuri Zelenskyn kanssa, muta tuli käsky USA:sta, ei saa keskeyttää hyvää aseiden testausta sillä aina voidaan taistella viimeiseen ukrainalaiseen!
Kasaareille olet vain goyimi eli vääräuskoinen, joten henkesi on myös isäntäsi omistama!
finne igen

Ilkka Forsten

Myit siis purkumia Viipurin katulapsille ja sukkahousuja hotellin siivojalle.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

En minäkään loppujen lopuksi omista omaa taloani, josta viimeisen lainaerän maksoin 30 vuotta sitten. Lainhuuto papereilla ei ole mitään virkaa, kun valtio ottaa yksityistä omaisuutta vastaan valtio velkaa.

vuokralainen

En minäkään omista taloani, enkä edes autoani. Vaikka niistä ei ole velkaa. Maksan niistä vuokraa joskin tässä vaiheessa vain muutaman tonnin vuodessa. Vuokra vaan on nimetty kiinteistöveron ym käyttövoimaverojen nimellä. Auton kyllä saa omaksi, jos sen poistaa rekisteristä, mutta talon, mökin ja maapohjan osalta se ei ole mahdollista.

Natoon

Noinhan se tosiaan on toisella puolen itärajaa, kun omistustasi ei ole turvattu perustuslailla. Lisäksi omistuksesi on sidottu poliittiseen näkemykseesi, jos nouset kritisoimaan sopimattomasti Yhtenäistä Venäjää tai Putinia niin omistusoikeutesi evätään kuten aika moni oligarkki on tullut huomaamaan. On aika kieroutunutta väittää tätä vielä kapitalismiksi. Se voisi olla oikeammin näennäiskapitalismia, joka perustuu valheelle ja ryöstölle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
finne igen

Mitä merkitystä on Suomessa perustuslailla koska meillä ei ole perustulakituomioistuinta kuten useimmissa sivistysmaissa.Suomessa eduskunta on säätänyt esim. valmiuslain mikä mahdollistaa arabien ja muiden majottamisen kotiisi! Suomen perustuslaki ei suojaa muiden kuin eliitin oikeuksia!
finne igen

Natoon

Nyt ei gojmi Tiltu ymmärrä, että perustuslaki on parempi kuin ei mitään. Siinä kuitenkin säädetään, että valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa eduskunta. Sille ei voi mitään jos on gojmeja jotka eivät saa ahteriaan edes vaaliuurnille niin eivät voi sitten muuta kuin valittaa järjestelmän toimimattomuutta ja kehua ”merkittävillä omaisuuksillaan”. Mitä taas valmiuslakiin tulee niin sen tarkoitushan on estää nimenomaan laittomien arabien pääsy tänne. Mutta ei se mitään jatka vaan Tiltun linjoilla kuten ennenkin, että lähes kaikki on Suomessa päin seiniä – rauhaa tahtovat pistetään vankilaan, lapualaiset riehuvat ja vainoavat työläisiä sen kuin ehtivät, vankilat ovat työläisiä täynnään.

finne igen

Kannattaa sinun lukea tarkoin valmiuslaki ennekuin vaahtoat siitä mitään. Laki ei estä yhdenkään arabin tai mustan tuloa Suomeen, siitä pitävät huolen Petteri Orpo yhdessä vihreiden kanssa. Ilmeisesti et muista enää vuotta 2015, kuka ilmoitti meitä sitovan kansainväliset sopimukset kuin taistelukuntoiset miehet tulivat ainakin seitsemän turvallisen maan läpi Suomeen?
Moskovan Tiltu oli goymi palvellessaan Stalinin lähipiiriä, niin olet sinäkin palvellessasi Bidenin lähipiiriä!
finne igen

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mitä tekee lailla , johon poliitikkomme pyyhkivät kenkänsä. Lait eivät täällä koske kuin kurjalistoa.

Ilkka Forsten

Minä Smith & Wesson olemme eri mieltä siitä majoittuuko arabit kotiini. Vielä ei ole yhtään tullut ovesta sisään, eikä tule.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Vaikka natosta ollaan eri mieltä, tuosta olen samaa mieltä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ota selvää , onko valtion velkojen panttina myös yksityisomaisuus. Saatat yllättyä. Tule sitten vinoilemaan. Ps. Olen syntynyt Turun Heidekenillä vuosikymmeniä sitten ja ikäni asunut max 30km säteellä Turun kauppatorista. Se siitä rajan toisesta puolesta.

Diktatuuri on diktatuuri

Sama se on Iso-Britaniassa. Kuningatar omistaa kaiken maan, vaikka ihmiset käyvät kauppaa maapaloillaan ja kiinteitöillään. Loppuviimeksi kunngatar voi sanoa kaikille että lähtekää pois, nää on mun maita.

Kuningatar voi myös käskeä kenet tahansa tekemän töitä kruunun puolesta, jos tilanne niin vaatiin. Ja jos ko. henkilö on jossai töissä, niin sen työnantajan on maksettavat palkkaa ihan kuin se olisi sielä edelleen töissä, vaikka se on kuningattaren homissa. Aikajakso on maksimissaan kolme vuotta.

Ilmari

Krim on Venäjän miehittämä alue, joka kuuluu Ukrainalle.

Jupi

Ja Israel on Palestiina

finne igen

Palestiina oli todella ennen Israelin valtiota, joten palautetaan alkuperäisille seemiläisille kansoille joihin eivät kuulu ”kasaarimafia”!
Krimi on ollut osa Venäjää jo yli 300 vuotta, joten vaikea on tosiasioita muuttaa! On lisäksi syytä huomioida, että YK:n kehoituksista huolimatta vuodesta 1994 lähtien Ukrainan johto ei ole koskaan ilmoittanut maa-ja merirajojaan.
finne igen

Ilmari

Krim on tosiaan joskus ollut osa Venäjää. Nykyään se kuuluu Ukrainalle.

Ilkka Forsten

Mitä krimi oli ennen sitä kolmeasataa vuotta ? Hmmmm, taisi olla Turkin aluetta.

Ilkka Forsten

Joka ei kuulu palestiinalaisille.

vuokralainen

Krim liitettiin Venäjään Krimin johdon sitä vaatiessa kansan äänestyksen jälkeen.

finne igen

Aivan oikein ja tätä tosiasiaa on ilmeisen vaikea massamedian uhrien ymmärtää!
finne igen

Ilmari

Ei Krimiä ole liitetty Venäjään, vaan Venäjä miehittää sitä.

finne igen

Huonosti olet asioita tutkinut, taidat olla ”kasaarimafian” agentti täällä! Krimillä on ollut koko ajan Venäjän laiavston tukikohta ja sitä ennen Neuvostoliiton laivastotukikohta, pienen aikaa jopa saksalaisia aluksia ja aikanaan tsaarin laivasto!
finne igen

Natoon

Nyt ei gojmi Tiltu ymmärrä asiaa! Se laivastotukikohta on ollut vuokralla ennen Venäjän hyökkäystä Krimille. Siis ei oikeuta miehitystä millään tavalla.

finne igen

Terve goyimi Natoon, uskotko Venäjän luovuttavansa laivastotukikohtansa USA:n laivastolle, älä unta näe!
finne igen

....

Suomella muuten oli se satama venäjällä… Ette huutele, että venäjästä kuuluu suomelle aika paljon…

Ilkka Forsten

Ja sitä kaikkea ennen Turkin laivastoa, mikäli niillä oli laivasto.

Demokratiaa...

Mä vaadin sua liitettäväksi peräsuolen kautta ruotsin pääministeriin ja kansa täällä varmasti vaatii samaa,,,

vuokralainen

Meillähän toimiikin kansan äänestykset melkein asiassa, kuin asiassa. Tarvitaan vain sitova ja tunnetusti luotettava ylen galluppi.

Demokratiaa...

Niin teidän luetettavien galluppien mukaan 90% suomalaisista kannattaa paavo väyrystä.. Haluaan venäjän pelastavan suomen miehityksen avulla.. Ja jostain kumman syystä pahimpia pelkoja teillä näyttää olevan, että perussuomalaiset pääsisivät hallitukseen..

finne igen

Gallupit ovat keino kääntää yleistä mielipidettä haluttuun suuntaan, vasta todellinen äänestys saattaa kertoa totuuden, tai sitten ei! Kuka laskee äänet on ratkaisevaa!
finne igen

Ilkka Forsten

Annetaan ääntenlasku venäjälle niin saadaan mainio tulos kannaltasi. Kaikki äänestää venäjään liittymisen puolesta tai löytyy poloniumia teekupista. Putin ei enää saa hermoromahdusta, eikä ole Lavrovillakaan mitään traumaa siitä kuinka äänestystulos osui täysin yksiin hänen laskemiensa kanssa. Ollaan yhtä onnellista perhettä, vedetään venäjän lippu salkoon, hyökätään ukrainaan, kiitellään venäläistä armeijaa ja haukutaan Yhdysvallat lyttyyn. Voi sitä ihanuutta, ja mikä parasta, itämerestä ei tulekaan vaarallista ydinaseita sisältävää lätäkköä. Unhohdetaan menneet, sanotaan että ammuimme mainilan laukaukset ja olimme katynin metsän päätekijät. Laulakaamme internationaali ja venäjän kansallishymni moniäänisesti, ylistäkäämme putler suurta joka lauseessa, ja älköön kukaan julistako että itsenäinen suomi voisi olla mitään ilman venäjää. Tehdään ihan kaikki mitä itämaan tietäjät osaavat vaatia, sillä he ovat hyviä vaatimaan mutta huonoja sopimaan. Näin saamme myöskin Pohjois- Korealta siunauksen, joka on ensiarvoisen tärkeää, sillä ilman heidän hyväksyntäänsä olemme mennyttä kalua. Afrikan maatkin kiittävät meitä, joskin kitsaasti sillä kolonialistinen menneisyytemme aiheuttaa yhä agressioita heimojen keskuudessa, mutta kun kerromme olevamme ikiaikaisen venäjän lahtolapsia, niin vot, hyvin menee.

Runtiti-pou

Mutta tätä ennen maan olivat miehittäneet venäläiset örkit…
Ennen sotaa 70 % krimiläisistä vastusti liittymistä Venäjään

Ilkka Forsten

Mutta jos nato laukaisee yhdenkin ohjuksen itään ja valikoituun kohteeseen, se on mielestäsi maailmanloppu. Nauti nyt vielä putlerin kehumisesta, ei mene enää pitkään kun venäjä kokee saman mikä tapahtui neuvostoliitossa, sitten onkin putlerin valta kaput.

finne igen

Siitä huolimatta kanssasi oli hauska viettää hyviä keskustelutuokioita, pidä tunkkisi!
terveisin Finne igen