Eurooppa Politiikka

Venäjän, Syyrian ja Turkin puolustusministerit sopivat toimistaan

On selvää, että ilman koordinoituja toimia Syyrian armeijan on yhä vaikeampaa suorittaa sotilaallisia operaatioita.


Eräät terroristit luopuivat aseista hyödyntäen humanitaarista taukoa ja Assadin myöntämää armahdusta, mutta toiset terroristit kokivat olevansa rangaistusten ulkopuolella ja villiintyivät siitä.

Uusi tilanne vaatii uusia ratkaisuja: Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu keskusteli kahdenkesken puhelimitse Syyrian ja Iranin puolustusministerien kanssa, sekä myös Turkin kansallisen tiedustelupalvelun johtaja Hakan Fidanin kanssa.

”Keskustelujen aikana vaihdettiin näkemyksiä Aleppon tilanteesta. Arvioitiin tapoja normalisoida Aleppon sotilaallista ja humanitaarista tilannetta, sekä konkreettisia toimia, jotka turvaisivat sotatoimien lopettamisen Syyrian alueella. Venäjän puolustusministeri armeijakenraali Sergei Shoigu esitti suruvalittelunsa Hakan Fidanille Turkin Kayserin kaupungissa tapahtuneen terroriteon johdosta”, – kertoi Venäjän puolustusministeriö eräistä keskustelujen yksityiskohdista.

Muistutamme, että Venäjän ja Syyrian ansiosta on toteutettu ainutlaatuinen ja nykyajan historian suurin humanitaarinen operaatio. Sen aikana pelastettiin yli 10.000 Aleppon asukasta.

”On avattu uusi ikkuna mahdollisuudelle lopettaa sotatoimet, ei pelkästään Aleppon maakunnassa, vaan myös muilla Syyrian alueilla. Jotta edistyttäisiin Syyrian rauhoittamista koskevissa kysymyksissä – tämä on toivomus sopia suoraan ”paikanpäällä” kaikkien konfliktin osapuolten, paitsi terroristiryhmien kanssa”, – totesi Venäjä puolustusministeriön edustaja Igor Konashenkov.

Pravda

  • 3
    Shares